Класичний рецепт грецького салату є справжньою візитною карткою грецької кухні. Але це зовсім не завадило цій страві добре влаштуватися на столах багатьох кухонь світу. І в цьому, звичайно, немає нічого дивного, адже справжній салат, приготований з урахуванням всіх нюансів, є стравою неймовірного смаку та неперевершеного аромату.
Як правильно зробити грецький салат?
В першу чергу необхідно правильно підібрати всі продукти: помідори повинні бути соковитими і бажано невеликими, щоб їх простіше було нарізати на кубики. Огірки ж навпаки вибирайте довгі і пружні, а солодкий перець повинен бути насиченого червоного кольору з товстими стінками. Для приготування цього салату краще всього використовувати не білий, а фіолетовий ріпчасту цибулю, попередньо ошпарений кип'яченою гарячою водою. Оливкова олія краще купувати те, що було вироблено в Греції, тоді воно ідеально підійде для страви. Не менш важливо, який сорт сиру ви будете використовувати. Якщо дотримуватися класичного рецепту, то необхідно додати цілий шматок, але дуже часто в нашій країні його розрізають на невеликі шматочки. Якщо сир у вас сильно солоний, то просто замочіть його в молоці або мінеральній воді приблизно на 5 хвилин. Також для салату вибирайте ароматні трави, відрізняються яскраво вираженим смаком: орегано або базилік. А тепер давайте розглянемо з вами, як приготувати класичний грецький салат.
Класичний грецький салат з бринзою
Інгредієнти: солодкий болгарський перець - 2 шт.; огірок свіжий - 1 шт.; помідор - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; часник - 1 зубчик; сир бринза - 200 г; чорні маслини - 200 р. Для заправки:
виноградний оцет - 1 ст. ложка; олія оливкова - 70 мл; мед - 1 ч. ложка; базилік і орегано - за смаком. Приготування Овочі ретельно промиваємо, обсушуємо, обробляємо і нарізаємо невеликими шматочками, а цибулю шаткуємо тонкими кільцями. Салатницю натираємо видавленим часником, викладаємо підготовлені овочі, маслини і все ретельно перемішуємо. Для приготування заправки з'єднуємо в пиалке оцет з маслом, додаємо мед, орегано і злегка збиваємо суміш віночком. Отриманим соусом поливаємо салат, перемішуємо, а при подачі на стіл посипаємо його подрібненим базиліком і бринзою, нарізаною кубиками.
Простий рецепт грецького класичного салату
Інгредієнти: сир моцарела - 250 г; огірок - 2 шт.; стиглі помідори - 4 шт.; солодкий перець - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; лимон - 05 шт.; маслини - 20 шт.; сушений орегано - за смаком; свіжа зелень; спеції. Приготування Огірки і помідори промиваємо, обсушуємо і нарізаємо великими кубиками. Болгарський перець обробляємо, виймаємо насіння і рубаємо півкільцями. Чистимо цибулину, шаткуємо кільцями і замочуємо на 5 хвилин в окропі, щоб позбутися гіркоти. Маслини раздавливаем ножем, виймаємо кісточки. Зелень подрібнюємо, а моцарелу кришимо кубиками. Видавлюємо сік з лимона. Тепер складаємо всі інгредієнти в салатник, заправляємо соком лимона і маслом. Приправляємо справжній грецький салат спеції, перемішуємо і подаємо на стіл.
Справжній рецепт грецького салату
Інгредієнти: фіолетовий цибуля - 1 шт.; свіжий огірок - 1 шт.; солодкий перець - 1 шт.; помідор - 2 шт.; сир фета - 100 г; оливкова олія - 80 мл; лимон - 1 шт.; зелений салат - 1 пучок; спеції; зелені оливки без кісточок - 150 р. Приготування З сиру зливаємо розсіл і нарізаємо його на досить великі кубики. Огірок моєму, очищаємо від шкірки і шаткуємо дрібними кубиками. Болгарський перець обробляємо і рубаємо точно також. Помідори миємо й нарізаємо шматочками середнього розміру. Червону цибулину тонко шаткуємо. Тепер змішуємо всі нарізані інгредієнти і додаємо оливки. В окремій мисочці з'єднуємо оливкова олія з лимонним соком, додаємо спеції і збиваємо. Заправляємо сумішшю традиційний грецький салат і перемішуємо.