Консервована квасоля є чудовим доповненням в повсякденному зимовому раціоні харчування. З неї можна зробити багато цікавих і корисних страв: додати до овочів, м'яса, зелені, сиру, курки і сухариків. Давайте з вами дізнаємося, що ж саме можна приготувати з консервованою квасолею, щоб урізноманітнити повсякденний раціон.
Смачний салат з консервованої квасолею
Інгредієнти: шинка - 250 г; консервована червона квасоля - 250 г; сир твердих сортів - 100 г; майонез - 250 мл; свіжа зелень; помідор - 1 шт.; цибулина - 1 шт. Приготування Отже, відкриваємо банку квасолі, акуратно зливаємо розсіл і розрізаємо її навпіл. Шинку шаткуємо тоненькою соломкою, а сир подрібнюємо на крупній тертці. Томат моєму, витираємо і нарізаємо кубиками. Чистимо цибулину і рубаємо ножем як можна дрібніше. Після цього перекладаємо все в миску, заправляємо майонезом, посипаємо спеціями і гарненько перемішуємо. Готовий оригінальний салатик з консервованою квасолею прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
Швидкий салат з консервованої квасолею
Інгредієнти: креветки - 200 г; консервована червона квасоля - 2 банки; лимон; пір'я зеленої цибулі - 1 пучок; оцет - 5 ст. ложок; гірчиця - 05 ч. ложки; олія оливкова - 6 ст. ложок. Приготування Квасоля відкидаємо на друшляк і залишаємо боби стікати. Цим часом чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а креветки відварюємо в солоній воді. Далі їх промиваємо, очищаємо від панцира і поливаємо лимонним соком. Часник чистимо, подрібнюємо з петрушкою і викладаємо отриману суміш до квасолі з креветками. Тепер змішуємо в пиалке оцет з рослинним маслом, кладемо гірчицю і заливаємо цією заправкою наш салат. Ретельно все перемішуємо і ставимо на півгодини в холодильник.
Салат з консервованої стручкової квасолею
Інгредієнти: філе куряче - 1 шт.; помідор - 1 шт.; стручкова консервована квасоля - 100 г; картопля - 1 шт.; яйце - 1 шт.; листя зеленого салату - 20 г; майонез - 100 мл; зелень кропу; огірок - 1 шт.; спеції. Приготування Філе курки відварюємо до готовності. Окремо варимо картоплю з яйцями, остуджуємо і чистимо. Свіжий огірок і помідор нарізаємо скибочками, а листочки зеленого салату шаткуємо соломкою. Квасоля розрізаємо на частини, з'єднуємо всі інгредієнти в салатник, кладемо майонез, солимо за смаком і перемішуємо. Прикрашаємо салат подрібненою зеленню і подаємо.
Дієтичний салат з консервованої квасолею
Інгредієнти: кукурудза консервована - 250 г; рис - 150 г; червона консервована квасоля - 400 г; болгарський перець - 2 шт.; помідор черрі - 150 р. Для соусу:
спеції; олія оливкова; зерниста гірчиця - 10 г; зелень кропу, петрушки. Приготування Рис відварюємо, висипаємо в миску і залишаємо остигати. Потім зливаємо з квасолі і кукурудзи розсіл, висипаємо в окрему тарілку. Помідори черрі ріжемо на шматочки, а перчик обробляємо і рубаємо соломкою. Тепер давайте зробимо соус для салату: з'єднуємо спеції, олія, зернисту гірчицю і посічену свіжу зелень. Всі інгредієнти розмішуємо і поливаємо заправкою.
Простий салат з консервованої квасолею
Інгредієнти: біла консервована квасоля - 150 г; яйце - 3 шт.; часник - 1 зубчик; волоські горіхи - 50 г; оцет - 2 ч. ложки; майонез - за смаком; цукор - щіпка; спеції. Приготування З квасолі зливаємо рідину, промиваємо і висипаємо в салатницю. Яйця варимо круто, охолодити, очищаємо і нарізаємо. Горіхи подрібнюємо блендером, а часник видавлюємо через прес. З'єднуємо всі інгредієнти, заправляємо салат майонезом і перемішуємо.