Салати - супутники всіх свят і застіль. Вони бувають і овочеві, рибні та м'ясні. Ось саме про останніх і піде мова у цій статті. Зараз ми розповімо простий рецепт салату «Обжорка» з яловичиною. Його назва говорить сама за себе - салат виходить настільки смачним, що трохи з'їсти його просто не вийде. До того ж він дуже ситний, тому чоловіки, напевно, оцінять його по достоїнству і попросять приготувати ще.
Рецепт салату «Обжорка» з яловичиною
Інгредієнти: яловичина - 500 г; огірки солоні - 120 г; цибуля ріпчаста - 120 г; морква - 350 г; майонез - 6 ст. ложок; рослинна олія для обсмажування овочів - 2 ст. ложки; сіль - 05 ч. ложки; чорний перець мелений - 1/4 ч. ложки; зелень. Приготування Відварюємо яловичину. Для цього промите і обсушенное м'ясо покласти в окріп - саме так потрібно робити, якщо на виході потрібно отримати смачне м'ясо. А якщо ж першочергове завдання - смачний бульйон, то заливаємо м'ясо холодною водою, і воно поступово буде віддавати сік бульйону. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо м'ясо до м'якості. Солити його при цьому не треба. Тим часом готуємо овочі: чистимо цибулю шаткуємо його дрібною соломкою. Морква також очищаємо і ріжемо соломкою. Огірки подрібнюємо точно так само. Тепер окремо обсмажуємо моркву і цибулю. Відварну яловичину розбираємо на дрібні шматочки. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо майонез, перець, сіль і перемішуємо. Даємо салату «Обжорка» з яловичиною настоятися 40 хвилин і тільки потім прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.
Салат «Обжорка» з яловичиною і грибами
Інгредієнти: відварна яловичина або телятина - 500 г; морква по-корейськи - 170 г; біла квасоля консервована - 300 г; свіжі гриби шампіньйони - 300 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; майонез - 100 г; сухарики з білого батона - 150 г; сіль, чорний перець - за смаком. Приготування Відварну яловичину нарізаємо кубиками. З моркви і квасолі зливаємо сік. Гриби ріжемо кубиками, а 3-4 грибочка нарізаємо пластинами - це для прикраси салату. Ріпчасту цибулю дрібно кришимо. Печериці і цибулю разом смажимо на олії. Потім окремо смажимо пластинки грибів. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо, якщо потрібно, сіль і перець, майонез і перемішуємо. Перед тим, як подавати до столу, додаємо сухарики з білого батона - раніше їх викладати не варто, інакше вони розм'якнуть і смак салату буде зіпсований.
Салат «Обжорка» з яловичиною і горіхами
Інгредієнти: варена м'якоть яловичини - 400 г; мариновані огірки - 4 шт.; волоські горіхи очищені - 120 г; морква - 120 г; ріпчаста цибуля - 120 г; вершкове масло; майонез. Приготування Огірки, варену яловичину нарізаємо кубиками. На вершковому маслі обсмажуємо терту моркву і подрібнену цибулю. Окремо обсмажуємо на сухій сковороді волоські горіхи, а потім їх подрібнюємо. Змішуємо підготовлені інгредієнти, трохи підсолюємо, додаємо майонез і вимішуємо.
Салат «Обжорка» з яловичиною та квасолею
Інгредієнти: квасоля червона консервована - 300 г; м'якоть яловичини - 400 г; батон - 150 г; огірки - 250 г; часник - 4 зубчики; рослинна олія - 40 мл; сіль, майонез - до смаку. Приготування М'якоть яловичини відварюємо до готовності, потім даємо їй охолонути і ріжемо соломкою або кубиками. Огірки нарізаємо так, як м'ясо. У рослинне масло додаємо подрібнений часник. Батон ріжемо кубиками і обсмажуємо його на часниковому маслі, помішуючи, до утворення рум'яної скоринки. З'єднуємо червону консервовану квасолю, огірки, м'ясо, сухарі. За смаком солимо, додаємо майонез і подаємо салат відразу ж до столу. Приємного апетиту!