Грибочки послужать відмінним доповненням до відварного картоплі. А крім того, їх можна використовувати у складі інших страв. Зараз ми вам розповімо рецепти смачних салатів з маринованими опеньками.
Салат «Полянка» з маринованими опеньками
Інгредієнти: м'ясо куряче - 200 г; варені круто яйця - 4 шт.; відварний картопля середнього розміру - 2 шт.; солоні або мариновані огірки середнього розміру - 3 шт.; відварна морква - 3 шт.; кріп - 100 г; петрушка - 100 г; опеньки мариновані - 100 г; майонез. Приготування У салатник кладемо харчову плівку, а поверх неї розміщуємо інгредієнти в такому порядку: мариновані опеньки, подрібнена зелень, шар майонезу. Потім подрібнені моркву, майонез, солоні огірки, нарізані кубиками, майонез, терті яйця, знову майонез, тертий картопля, шар майонезу, відварна курка, нарізана кубиками і знову майонез. Даємо салату настоятися, після чого накриваємо його плоскою тарілкою, яка по діаметру більше салатника і перевертаємо. Після цього салатник прибираємо і акуратно знімаємо харчову плівку. Салат з маринованими опеньками і куркою «Полянка» готовий!
Салат з маринованими опеньками шарами
Інгредієнти: картопля великий - 2 шт.; морква - 2 шт.; шинка - 400 г; курячі яйця - 4 шт.; огірки мариновані - 300 г; опеньки мариновані - 470 г; майонез салатний. Приготування Моркву і картоплю варимо прямо в шкірці, а потім очищаємо. Яйця відварюємо круто, а потім охолоджуємо і теж чистимо. Шинку шаткуємо соломкою. Мариновані огірки можна також нашаткувати соломкою. Салатник змащуємо рослинним маслом без запаху і починаємо формувати салат. Спочатку викладаємо опеньки, поверх них трьом картоплю на крупній тертці і наносимо майонезну сіточку. Після цього піде шар шинки і знову майонез. Далі викладаємо натерту або нашатковану відварну моркву, терті яйця і майонез. І останній шар - нарізані огірки і майонез. Ставимо посуд з салатом в холодильник години на 3-4 а ще краще - на ніч. Після цього накриваємо салатник плоским стравою, акуратно перевертаємо і піднімаємо салатник. Завдяки тому, що ми промазывали його маслом, інгредієнти не прилипнуть до його стеночкам. Після цього листковий салат з маринованими опеньками можна подавати до столу.
Салат з грибами маринованими опеньками і оселедцем
Інгредієнти: оселедець слабосолона (філе) - 300 г; відварену в шкірці картоплю - 250 г; пір'я зеленої цибулі - 40 г; яблука кисло-солодкі - 150 г; квасоля - 70 г; солоні огірки - 100 г; цибуля ріпчаста - 70 г; рослинне масло - 80 г; гірчиця - 60 г; мариновані опеньки - 300 г; оцет, цукор, сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Квасолю варимо до готовності. Філе оселедця, яблуко, огірки, картоплю, цибулю подрібнюємо кубиками і складаємо в глибоку миску. Туди ж додаємо мариновані опеньки, відварену квасолю, за смаком оцет, сіль, цукор, гірчицю і перемішуємо. Заправляємо смачний салат з маринованими опеньками рослинним маслом, посипаємо подрібненою зеленою цибулею.
Простий салат з маринованими опеньками
Інгредієнти: картопля середнього розміру - 400 г; огірки солоні або мариновані - 200 г; салатний цибуля біла - 100 г; опеньки мариновані - 200 г; рослинна олія ароматне для заправки; сіль. Приготування Картопля варимо в мундирі» і остуджуємо. Огірки солоні нарізаємо кільцями Салатний цибулю нарізаємо чверть кільцями. Очищену картоплю ріжемо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти і заправляємо салат з маринованими опеньками, квасолею і картоплею ароматним олією.