Любителям морепродуктів ця стаття точно сподобається, адже в ній піде мова про те, як приготувати кальмаровий салат. Швидко, просто, доступно, а головне - дуже смачно!
Салат кальмаровий - рецепт
Інгредієнти: свіжоморожені кальмари - 4 шт.; ріпчаста цибуля - 3 шт.; яйця - 4 шт.; майонез. Приготування Свежемороженние кальмари розморожуємо, потім опускаємо в окріп хвилини на 2 після чого виймаємо і ріжемо смужками або як ще кажуть - соломкою. Ріпчаста цибулька можна також порізати соломкою, а можна - кубиками. Вибирайте, який з варіантів вам подобається більше. Заливаємо його окропом, щоб пішла гіркота, і залишаємо хвилин на 10. Після цього воду зливаємо, а цибулю обсушуємо. Яйця варимо хвилин 7 після закипання, щоб вони вийшли «крутими», потім чистимо їх від шкаралупи і подрібнюємо до дрібних кубиків. Змішуємо всі інгредієнти з майонезом. А після цього пробуємо, якщо потрібно, то досолює. Перед подачею ставимо кальмаровий класичний салат на 2 годинки в холодне місце.
Кальмаровий салат з огірком - рецепт
Інгредієнти: салат айсберг в качані - 1 шт.; очищені варені креветки - 100 г; яйця - 2 шт.; кальмари - 2 шт.; огірки - 2 шт.; кетчуп - 2 ст. ложки; майонез легкий - 4 ст. ложки; коньяк - 2 ст. ложки; сіль. Приготування Кальмари очищаємо всередині і зовні і моєму. Потім відваримо їх 2 хвилини після закипання. Креветки також опускаємо в окріп і відварюємо 1 хвилину. Готових кальмарів даємо охолонути й нарізаємо соломкою або кільцями. У відварених круто яйця поділяємо білки і жовтки. Білки нарізаємо соломкою, а жовтки відставляємо убік - вони нам не знадобляться. Огірки чистимо від шкірки і теж ріжемо соломкою. Салат айсберг рвемо руками на шматочки. Для соусу змішуємо кетчуп, майонез і коньяк. У салатнику змішати кальмари, яйця, огірки, креветки і салат. Перемішуємо, заправляємо салат соусом і відразу ставимо на стіл.
Кальмаровий салат з яблуком
Інгредієнти: кальмари - 2 шт.; яблука кисло-солодкі - 1 шт.; яйця - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 300 г; сіль, майонез - до смаку; зелень петрушки - за смаком. Приготування Кальмари розморожуємо і опускаємо на 1-2 хвилини в окріп, попередньо підсолений. Потім тушки виймаємо і знімаємо з них плівку. Нарізаємо кальмари невеликими кубиками. Яблуко чистимо від шкірки, видаляємо насіння і теж нарізаємо кубиками. А для того, щоб яблуко не потемніло, його злегка збризніть соком лимона. Яйця відварюємо, чистимо і також нарізаємо кубиками. Дрібно кришимо ріпчасту цибулю. Щоб прибрати неприємну гіркоту, можна обдати його окропом. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо майонез, подрібнену петрушку і перемішуємо.
Салат «Кальмаровий рай»
Інгредієнти: кальмари - 7 шт.; яйця курячі варені - 5 шт.; огірки мариновані - 5 шт.; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; майонез салатний. Приготування Цибулю ріжемо кільцями, моркву шаткуємо на тертці. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі. Відварюємо кальмари, а потім нарізаємо їх тонкими смужками. Змішуємо кальмари з обсмаженими овочами, додаємо майонез і знову перемішуємо. Далі відокремлюємо жовтки від білків. Білки дрібно нарізаємо, а жовтки окремо трьом на тертці. Огірки також трьом на тертці, а рідина, яка утворюється, зливаємо. Викладаємо салат шарами: половину кальмарів з овочами, половину білків з майонезом, огірки, знову білки з майонезом, кальмари. Посипаємо салат тертими жовтками і подрібненою зеленню. Подавати такий салат до столу рекомендується охолодженим.
Кальмаровий салат з сиром
Інгредієнти: кальмари - 400 р; плавлений сирок не занадто м'який - 1 шт.; яйця курячі великі - 2 шт.; часник - 2 зубки; зелень і майонез легкий - за смаком. Приготування Відварюємо очищені кальмари, опустивши в киплячу воду хвилини на 2 не більше. Потім кальмари витягаємо, охолоджуємо і ріжемо соломкою. Плавлений сирок тремо на крупній тертці. Щоб цей процес полегшити, сирок можна хвилин на 20 покласти в морозилку. Яйця ріжемо кубиками. Зелень дрібно рубаємо. Часник подрібнюємо і змішуємо з майонезом. Змішуємо кальмари, яйця, сирок і заправляємо салат часниковим соусом.