Салат з яловичого серця виходить неймовірно ситним і, безумовно, корисним. Він підійде не тільки для повсякденного столу, але і з легкістю прикрасить святкове застілля. Пропонуємо вам кілька цікавих і оригінальних рецептиков.
Рецепт салату з яловичого серця
Інгредієнти: сир твердий - 140 г; цибулина - 1 шт.; яловиче серце - 1 шт.; зелень свіжа - для прикраси; майонез для заправки. Приготування Як приготувати салат з серця? Отже, м'ясо промиваємо, кладемо в каструльку з водою і відварюємо. Після цього остуджуємо і рубаємо тоненькою соломкою. Подрібнюємо сир на тертці, а цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями. Потім з'єднуємо всі інгредієнти, за бажанням додаємо морква по-корейськи, заправляємо майонезом і прикрашаємо свіжою зеленню і перемішуємо.
Смачний салат з яловичого серця у вині
Інгредієнти: яловиче серце - 300 г; зелений консервований горошок - за смаком; баклажан - 05 шт.; цибулина - 1 шт.; червоне вино - 170 мл; свіжа зелень; майонез - за смаком; олія оливкова - 90 мл Приготування Шматочок яловичого серця промиваємо, кладемо в миску і заливаємо вином. Викладаємо майонез, перемішуємо і залишаємо м'ясо маринуватися на півдня. Після цього нарізаємо його кубиками. Баклажани обробляємо і шаткуємо кружечками. Цибулю чистимо і розрізаємо тонкими півкільцями. Потім з'єднуємо всі приготовані інгредієнти, обсмажуємо їх на оливковій олії і викладаємо в салатник. Додаємо за смаком трохи зеленого горошку, заправляємо майонезом і ретельно розмішуємо салат, прикрашаючи його свіжої рубаною петрушкою.
Салат з серця з огірками
Інгредієнти: огірок солоний - 2 шт.; серце яловиче - 350 г; анчоуси - 60 г; гірчиця негостра; майонез; фіолетова цибулина - 1 шт.; зелень кропу. Приготування Серце варимо в злегка соленій воді до готовності і дрібно шаткуємо соломкою. Чистимо цибулину і разом з солоними огірочками нарізаємо кубиками. Після цього з'єднуємо всі інгредієнти в салатниці, додаємо подрібнених анчоусів, заправляємо за смаком гірчицею, майонезом і ретельно перемішуємо. Готовий салат із вареного серця прикрашаємо свіжим кропом і подаємо до столу.
Салат з яловичого серця з грушею
Інгредієнти: груші солодкі - 5 шт.; фенхель - 900 г; горіхи волоські - 75 г; салат зелений - за смаком; серце яловиче - 1 кг. Для заправки:
олія оливкова - 75 мл; гірчиця домашня - 1 ст. ложка; оцет столовий - 55 мл; спеції. Приготування Для початку давайте приготуємо домашню заправку: змішуємо в мисці оливкова олія з яблучним оцтом, кладемо гірчицю і додаємо спеції. Збиваємо суміш віночком до отримання однорідної маси. Груші моєму і розбираємо на тонкі часточки. Яловиче серце відварюємо, остуджуємо і рубаємо соломкою. Фенхель подрібнюємо довільно, а листя зеленого салату рвемо руками. Потім змішуємо всі приготовані інгредієнти в красивій салатниці, поливаємо домашньої заправкою і добре перемішуємо. Прикрашаємо готовий салат, посипавши зверху подрібненими волоськими горішками.
Салат з вареного яловичого серця з часником
Інгредієнти: серце яловиче - 1 шт.; майонез; консервована біла квасоля - 200 г; часник - 1 шт.; свіжа кінза. Приготування Щоб приготувати салат з яловичого серця, м'ясо обробляємо на частини і відварюємо. Потім його остуджуємо і подрібнюємо на більш дрібні шматочки. Часник чистимо, пропускаємо через прес, а кінзу або іншу свіжу зелень шаткуємо ножем. Тепер викладаємо всі інгредієнти салату в миску, поливаємо за смаком майонезом і ретельно перемішуємо ложкою.