Існують інгредієнти, яким ми рідко приділяємо належну увагу. Тим не менш, саме вони змінюють до невпізнання смак звичних нам страв. До таким секретним продуктів відносяться кедрові горішки: додавши їх лише жменьку - будь-який салат перетворюється із звичайного страви в справжній витвір мистецтва.
Рецепт салату з кедровими горішками
Інгредієнти: рукола - жменя; кедрові очищені горішки - 2 ст. ложки; огірок - 2 шт.; авокадо - 1 шт.; ківі - 2 шт. Для заправки:
кедрові горіхи - 2 ст. ложки; лимонний сік; олія оливкова - 2 ст. ложки; морська сіль. Приготування Отже, авокадо очищаємо, акуратно виймаємо кісточки, збризкуємо м'якоть лимонним соком і шаткуємо соломкою. Огірки промиваємо, зрізаємо шкірку і рубаємо точно також. Ківі обробляємо і подрібнюємо кубиками. Коли всі інгредієнти готові, перекладаємо в миску і перемішуємо. Рукколу промиваємо, просушуємо і викладаємо на красиву тарілку. Жменя кедрових горішків обсмажуємо на сковороді і викладаємо салат на оформлене блюдо зеленню. Для заправки змішуємо всі інгредієнти, перемішуємо і поливаємо салат, посипаючи його кедровими горішками.
Тайговий салат з кедровими горішками
Інгредієнти: картопля - 3 шт.; маринований часник - 2 зубчики; зелений горошок - 4 ст. ложки; мариновані опеньки - 200 г; зелена цибуля - 10 г; кедрові горіхи - 50 г; зелень кропу - 2 ст. ложки. Для соусу: масло рослинне - 2 ст. ложки; соус соєвий - 05 ч. ложки; лимонний сік - 1 ч. ложка; гірчиця - 05 ч. ложки. Приготування Горішки злегка обсмажуємо на сковороді. Картоплю відварюємо в мундирі, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Часник і зелену цибульку дрібно рубаємо ножем. Гриби відкидаємо на друшляк і залишаємо на деякий час стікати. Для соусу змішуємо змішати рослинне масло з лимонним соком, вливаємо трохи соєвого соусу і кладемо гірчицю. Тепер з'єднуємо картопля з грибами, кидаємо цибулю з часником, викладаємо зелений горошок і поллємо приготованим соусом. При подачі посипаємо лісовий салат кедровими горіхами і зеленню.
Пікантний салат з додаванням кедрових горішків
Інгредієнти: відварна картопля - 5 шт.; м'ясо куряче - 400 г; кедрові горішки - 100 г; сир - 150 г; помідор - 3 шт.; листя салату; цибулина - 1 шт. Для заправки:
гірчиця - 05 ч. ложки; кукурудзяна олія - 5 ст. ложок; спеції; лимонний сік - 1 ст. ложка. Приготування Для приготування простого салату з кедровими горішками готуємо спочатку всі інгредієнти. Картоплю чистимо і відварюємо окремо з куркою до готовності. Потім охолоджуємо і подрібнюємо ножем, а м'ясо обробляємо на волокна. Горішки злегка обсмажуємо на повільному вогні. Чистимо цибулину, шаткуємо тонкими півкільцями, а помідор рубаємо скибочками. Сир натираємо на тертці. Для заправки змішати гірчицю зі спеціями, вливаємо олію і трохи лимонного соку. Далі збиваємо суміш віночком до однорідності і прибираємо в холодильник. Всі компоненти салату викладаємо в миску, перемішуємо і заправляємо охолодженим соусом.
Смачний салат з кедровими горішками
Інгредієнти: авокадо - 1 шт.; апельсин - 1 шт.; фенхель - 05 шт.; зелений салат; лимонний сік - за смаком; морська сіль; кедрові горіхи - 40 р. Приготування Фенхель шаткуємо тонкими смужками і, виклавши на тарілку, збризкуємо лимонним соком і трохи підсолюємо. Авокадо розрізаємо навпіл, знімаємо шкірку і шаткуємо м'якоть невеликими шматочками. Очищений від цедри апельсин обробляємо на шматочки. Тепер, на дно тарілки викладаємо салатні листя, потім фенхель, авокадо і апельсин. Акуратно все перемішуємо ложкою, за бажанням посипаємо меленим перцем і кедровими горішками.