Приготувавши оригінальний салат, ви завжди зробить ваш стіл вишуканим і барвистим. Але також дуже важливо мати під рукою кілька перевірених рецептів простих салатів на швидку руку, адже гості можуть прийти зовсім несподівано і застати вас зненацька. Давайте разом навчимося готувати такі страви, не витрачаючи при цьому багато часу.
Салат на швидку руку «Мімоза»
Інгредієнти: яйце - 5 шт.; сир російський - 100 г; масло вершкове - 50 г; рибні консерви - 1 банка; цибулина - 1 шт.; майонез - 300 мл Приготування Яйця варимо, чистимо і поділяємо на жовтки і білки. Цибулину очистити і дрібненько шаткуємо. Вершкове масло заздалегідь кладемо в морозилку, щоб воно застигло. Тепер беремо глибоку тарілку і викладаємо всі інгредієнти шарами: спочатку натерті на крупній тертці яєчні білки, потім тертий сир і половина банки консерви, розім'ята вилочкою. Потім покриваємо всі сіточкою майонезу, натираємо заморожене масло, кидаємо цибулю і викладаємо залишилася рибу. Знову промазуємо рівномірно майонезом і прикрашаємо зверху тертим яєчними жовтками. Ось і все, ситний салат на швидку руку готовий!
Новорічний салат на швидку руку
Інгредієнти: філе куряче - 2 шт.; яйце - 4 шт.; сир - 200 г; мигдаль - 50 г; майонез; виноград без кісточок; спеція каррі - за смаком. Приготування Як приготувати новорічний салат на швидку руку? Філе промиваємо, нарізаємо шматочками, маринуємо в каррі і обсмажуємо швиденько на розігрітій сковорідці. Яйця відварюємо і натираємо окремо з сиром на тертці. На сухій сковорідці обсмажуємо горіхи і збираємо салатик у наступній послідовності. Спочатку кладемо філе куряче, промазуємо його майонезом і посипаємо обсмаженою мигдалем. Потім рівномірно розподіляємо сир, знову присипаємо горіхами і тертими яйцями. Покриваємо майонезом і прикрашаємо половинками виноградин. Такий ошатний салатик стане справжньою прикрасою вашого столу і порадує гостей.
Салат на швидку руку «Цезар»
Інгредієнти: філе куряче - 2 шт.; свіже листя салату - 1 упаковка; помідор - 2 шт.; масло рослинне - 4 ст. ложки; сухарики - 1 упаковка; спеції. Для соусу:
яйце - 1 шт.; лимон - 05 шт.; гірчиця діжонська - 1 ч. ложка; часник - 1 зубчик; анчоуси - 4 шт.; олія оливкова; сир твердий - 80 г; вустерширський соус. Приготування Листя салату промиваємо, струшуємо і викладаємо в салатник. Помідори нарізаємо скибочками. У сковорідку наливаємо трохи олії, нагріваємо його, викладаємо курячі грудки і обсмажуємо до золотавої скоринки. Подрібнюємо сир на терочке. Тепер в чашу блендера кладемо яйце, очищений зубчик часнику, гірчицю, вустерширський соус, анчоуси і лимонний сік. Збиваємо все, додаючи оливкове масло і сир. Курячі грудки посипаємо травами, знімаємо з вогню і нарізаємо брусочками. У салатник викладаємо нарізані помідори, теплі курячі грудки і заливаємо підготовленим соусом. Перед подачею, посипаємо недорогий салат, приготовлений на швидку руку, сухариками.
Святковий салат на швидку руку
Інгредієнти: свіжий огірок - 2 шт.; помідор - 3 шт.; болгарський перець - 1 шт.; цибулина червона - 1 шт.; маслини - 100 г; сир фета - 200 р. Для заправки:
часник - 2 зубчики; сік лимонний - 1 ст. ложка; оливкова олія - 2 ст. ложки. Приготування Всі овочі промиваємо, а з оливок і сиру зливаємо зайву рідину. Огірки ріжемо великими кубиками, солодкий перець обробляємо і шаткуємо скибочками. Помідори подрібнюємо гострим ножем. Цибулину очистити і рубаємо півкільцями. Змішуємо в салатниці всі овочі, посипаємо маслинами і раскрошенним сиром. Для заправки змішуємо олію з розчавленим зубчиком часнику і лимонним соком.