Салати - прикраса будь-якого святкового столу. Готуючи їх, можна включати фантазію, і тоді з простого набору продуктів, які на перший погляд і зовсім не поєднані між собою, можна приготувати справжній шедевр. Зараз ми вам розповімо, як приготувати салат «Берізка» - легкий, як в їжі, так і в приготуванні і дуже смачний. А до того ж ще і красивий. Ваші гості будуть у захваті.
Салат «Берізка» - рецепт
Інгредієнти: філе куряче - 300 г; гриби (печериці або гливи) 300 г; цибуля ріпчаста середньої величини - 2 шт.; солоні огірки - 2 шт.; яйця курячі - 4 шт.; чорнослив - 2 шт.; майонез салатний - за смаком; петрушка для прикраси. Приготування Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо на сковороду з розігрітим маслом. Злегка обсмажуємо і додаємо гриби. Це можуть бути печериці, гливи або будь-які інші грибочки. Їх слід нарізати невеликими скибочками. Обсмажуємо гриби з цибулею до тих пір, поки з них не випарується рідина. Викладаємо їх у мисочку і коли вони охолонуть, викладемо їх шаром на плоске блюдо - це і буде перший ярус нашого салату. Куряче філе ( його можна попередньо відварити, а можна і запекти) також ріжемо шматочками і кладемо зверху на гриби. Цей шар промазуємо майонезом, так як курка досить сухувата. В окремій тарілочці натираємо огірки на тертці, утворену рідину зливаємо, а самі викладаємо огірки наступним шаром, який знову промазуємо майонезом. Далі трьом білки яєць і приступаємо безпосередньо до декору - з майонезу робимо стовбур нашої берізки, на нього укладаємо смужки чорносливу. Петрушка виступить в якості листя. За бажанням навколо можна притрусити тертим жовтком. Салат «Берізка» з грибами готовий!
Салат «Берізка» - рецепт з яблуком
Інгредієнти: куряча грудка - 1 шт.; яйця курячі - 3 шт.; кислі яблука - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; сир твердий - 100 г; майонез; оливки для прикраси. Приготування Варимо курячу грудку. Лук очищаємо і ріжемо тоненькими півкільцями і обсмажуємо його до рум'яності, після чого викладаємо в плоский довгий салатник першим шаром. Далі кладемо подрібнену курячу грудку, яку промазуємо майонезом. Далі підуть терті яйця, знову майонез. Потім трьом яблука - це наступний шар. Після них піде подрібнений таким же чином тертий сир. Промазуємо верх салату майонезом і починаємо прикрашати: оливки ріжемо навпіл, а потім ще на тонкі часточки. Прикрашаємо ними поверхню салату «Біла берізка».
Салат «Берізка» з чорносливом - рецепт
Інгредієнти: копчений курячий окорочок - 1 шт.; відварні курячі яйця - 3 шт.; чорнослив без кісточок - 100 г; твердий сир - 100 г; майонез, сіль - за смаком. Приготування З копченого стегенця видаляємо шкірку, м'ясо відокремлюємо від кісток і нарізаємо його кубиками середньої величини. Викладаємо їх першим шаром на дно салатника. Вимитий чорнослив нарізаємо смужками (трохи залишаємо для прикраси салату) - це другий
шар. Твердий сир тремо на середній тертці - третій шар. І в останню чергу розміщуємо терті курячі яйця. Кожен з наведених вище шарів салату «Берізка» з копченою куркою промазуємо шаром майонезу. Його кількість слід регулювати самостійно в залежності від того, на скільки «мокрий» салат ви хочете отримати. Прикрашаємо нашу берізку шматочками чорносливу і відправляємо просочуватися перед подачею до столу.
Рецепт салату «Берізка» з куркою можна модифікувати і доповнювати на свій смак, змінюючи набір інгредієнтів. Включайте фантазію, готуйте з любов'ю і обов'язково все вийде дуже смачно!