Чіпси, звичайно, смачні і самі по собі. Але також їх можна включити в склад не менш смачних страв. Як приготувати салати з чіпсами, ми вам зараз і розповімо.
Салат «Ромашка» з чіпсами
Інгредієнти: куряче м'ясо відварне - 600 г; кукурудза консервована - 5 ст. ложок; сир твердий або напівтвердий - 200 г; мариновані шампіньйони - 220 г; майонез - 100 г; яйця курячі - 3-4 шт.; чіпси - 30 р. Приготування Куряче м'ясо (філе або м'ясо з стегенець) ріжемо невеликими шматочками. Яйця і сир тремо на тертці окремо. Мариновані гриби ріжемо пластинами. Збираємо салат, викладаючи продукти шарами. Куряче м'ясо, мариновані гриби, терті яйця і сир. Не забуваємо на кожен шар нанести сіточку з майонезу. Верхнім шаром кукурудза - це серцевина нашого ромашки. А навколо розкладаємо чіпси. Щоб салатик виглядав більш яскраво, навколо кукурудзи по краю можна викласти подрібнену зелень.
Салат з куркою і чіпсами
Інгредієнти: копчена курка - 800 г; яйця - 4 шт.; плавлені сирки класичні - 2 шт.; яблуко кислих сортів - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; чіпси - 30 г; морква - 80 г; майонез. Приготування Куряче м'ясо відокремлюємо від шкіри і кісточок. Потім нарізаємо його невеликими шматочками. Подрібнюємо цибулю. Збризкуємо його злегка оцтом, щоб прибрати небажану гіркоту. На тертці трьом варені яйця. Моркву відварюємо, а потім подрібнюємо таким же чином. Починаємо формувати салат, викладаючи інгредієнти шарами: копчена курка, подрібнену цибулю, терті яйця, морква, терте яблуко, тертий плавлений сир. Кожен шар, включаючи і верхній, змащуємо майонезом. А перед подачею викладаємо на салат подрібнені чіпси.
Крабовий салат з чіпсами - рецепт
Інгредієнти: крабові чіпси - 30 г; крабові палички - 280 м; кукурудза - 1 банка; цибуля ріпчаста - 70 г; варені яйця - 5-6 шт.; майонез. Приготування Цибулю шаткуємо півкільцями. Крабові палички і яйця подрібнюємо кубиками. У глибоку миску висипаємо чіпси, додаємо підготовлені подрібнені продукти, а також кукурудзу. Додаємо майонез і добре перемішуємо салат з крабовими чіпсами.
Салат з картопляними чіпсами «Соняшник» - рецепт
Інгредієнти: відварене куряче філе - 330 г; курячі яйця - 6 шт.; чіпси типу «Принглс» - 50 р; сир - 150 г; гриби свіжі - 250 г; маслини - 50 г; цибуля ріпчаста - 40 г; волоські горіхи - 40 г; майонез салатний. Приготування Для приготування салату з картопляними чіпсами нарізаємо невеликими кубиками варене куряче філе. Яйця, тремо на тертці, окремо жовтки і білки. Цибулю ріжемо кубиками, гриби - пластинками і обсмажуємо їх на рослинному маслі на сковороді. Сир тремо на дрібній або середній тертці. Волоські горіхи подрібнюємо. Викладаємо салат в глибокий салатник круглий шарами: курка, гриби з цибулею, горіхи волоські, яєчні білки, сир і жовтки. Усі шари, крім грибів з цибулею рясно промазуємо майонезом. Верх салату прикрашаємо маслинами, розрізаними навпіл. А навколо розкладаємо чіпси.
Салат «Калейдоскоп» - рецепт з чіпсами
Інгредієнти: болгарський перець червоний - 250 г; консервована кукурудза - 240 г; ковбаса копчена - 200 г; помідори твердий сортів типу «Сливка» - 300 г; яйця курячі - 3-4 шт.; чіпси - 100 г; зелена цибуля - 25 г; майонез. Приготування Очищений солодкий перець шаткуємо соломкою. Копчену ковбасу, яйця, огірки і помідори окремо нарізаємо кубиками. Тепер беремо плоске велике блюдо, умовно ділимо його на 6 секторів і в кожен з них викладаємо гіркою по 1 увазі інгредієнтів. Перемішувати їх не потрібно. А в центр поміщаємо чіпси. Прикрашаємо салат майонезом і подрібненою зеленою цибулею.