Вінегрет з оселедцем Вінегрет відноситься до холодних закусок. За кордоном його називають «російським салатом». Можна зробити його виключно овочевим, але все частіше в якості добавки стали брати солону і відварну рибу, морепродукти, м'ясні продукти (варене і смажене м'ясо, шинку), м'ясо домашньої птиці і навіть гриби. Всякий раз, додаючи новий продукт, ми надаємо вінегрету якийсь особливий смак.
Інгредієнти: Цибуля ріпчаста 1 шт. Кисла Капуста білокачанна 200 г Буряк 1 шт. Морква 1 шт. Картопля 3 шт. Огірки солоні 2 шт. Олія соняшникова рафінована 100 мл Оселедець солона 200 г Сіль 1 щіпка Інструкції Крок 1 Для приготування вінегрету потрібно взяти філе солоної оселедця, солоні огірки, буряк, моркву, картоплю, цибулю, квашену капусту, рослинне масло і сіль. Крок 2 Буряк, моркву і картоплю окремо залити киплячою водою і відварити до м'якості. Овочі остудити, очистити і нарізати дрібними кубиками. Крок 3 Капусту злегка порубати. Крок 4 Солоні огірки розрізати уздовж навпіл, а потім кожну половинку знову розрізати вздовж на 3 частини і тонко нашаткувати поперек. Крок 5 Філе оселедця нарізати дрібними шматочками. Крок 6 Цибулину очистити, розрізати навпіл, а потім кожну постілці нашаткувати тонкими півкільцями. Крок 7 Всі овочі викласти в миску. Крок 8 Всі інгредієнти перемішати, полити рослинним маслом, злегка посолити (при необхідності) і знову перемішати.