Картопляний салат з грибами і солоними огірками Іноді гості з'являються в будинку настільки несподівано, що господиня не знає, за що хапатися першим ділом - прибирати розкидані дітьми іграшки та подушки, бігти в магазин або спробувати приготувати якусь пристойну закуску з того, що знайдеться в шафах і холодильнику. Якщо в будинку є гриби і банку солоних огірочків, кілька картоплин і цибулина, то бігти точно нікуди не доведеться. Хіба що за чимось алкогольним, і то якщо гості з собою не принесли. А за цим можна і чоловіка відправити. От поки він ходить, ви як раз і встигнете приготувати картопляний салат з солоними огірками. Це одночасно і прекрасна закуска, і ситне блюдо, яке допоможе втамувати тим, хто «гірше татарина», перший голод. Якщо після вечері залишився варену картоплю - чудово, якщо ні, то зварити в мундирі або запекти в мікрохвильовій печі - справа кількох хвилин. Картопляний салат з солоними огірками можна подати і теплим, смак від цього не постраждає. На все у вас піде не більше півгодини. Такі салати на швидку руку виручають і в інших ситуаціях. Наприклад, коли ви прийшли з роботи, а в будинку немає нічого такого, що можна розігріти і повечеряти.
Інгредієнти: Картопля 4 шт. Гриби печериці 250 г Цибуля ріпчаста 1 шт. Огірки солоні 3 шт. Олія соняшникова рафінована 5 ст. л. Перець чорний мелений 2 щіпки Сіль 2 щіпки Інструкції Крок 1 Для приготування салату візьмемо картоплю, попередньо відварену вмундире, печериці, солоні огірки, цибуля і рослинне масло. Крок 2 Картоплю очистити і порізати кубиками. Солоні огірки так само порізати кубиками. Крок 3 Лук очистити і нарізати півкільцями. Гриби добре помити і порізати на 4-6 частин. Крок 4 Розігріти в сковороді 2 столові ложки рослинної олії і обсмажити цибулю з грибами 7-10 хвилин. Потім трохи остудити. Крок 5 З'єднати картоплю, огірки, обсмажені гриби з цибулею, додати 2-3 столові ложки соняшникової олії. Крок 6 Салат акуратно перемішати, додати сіль і чорний мелений перець за смаком. Подавати салат можна теплим або холодним.