
Олів'є - це завжди смачно Який салат можна назвати більш популярним у нашій країні, ніж олів'є? Без нього святковий стіл здається порожнім, так і у повсякденному житті мало хто відязикаться від порції цього смачного і, загалом-то, невигадливого страви. Всі інгредієнти салату практично завжди можна знайти на будь-якій кухні, головне - знайти час для його приготування. Вважається, що творець цього салату - французький кухар Люсьєн Олів'є - так ніколи і не відкрив всіх секретів його приготування, тому кожен, хто береться за його виготовлення, керується або сімейними традиціями, або власними смаковими пристрастями. Єдине, в чому сходяться багато експерти та історики кулінарії - це в думці про те, що спочатку головним інгредієнтом олів'є було відварне м'ясо рябчика. Багатьом з нас навряд чи коли-небудь доведеться скуштувати цю страву в його оригінальному виконанні, але намагатися наблизитися до авторським рецептом можна. Для цього достатньо відязикатися від думки покришити в салат підлогу палки вареної ковбаси або шинки, і замінити ці продукти звичайним курячим м'ясом. Теж птиця, хай і не рябчик.
Інгредієнти: Картопля 3 шт. Яйця курячі 5 шт. Куряче філе 300 г Огірки-2 шт. Огірки солоні 4 шт. Майонез 50 г Інструкції Крок 1 Яйця відварюємо круто - 10 хвилин з моменту закипання. Крок 2 Відварюємо 3-4 середніх картоплини в «мундирі». Крок 3 Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності. Крок 4 Чистимо і ріжемо кубиками відварену картоплю. Крок 5 Яйця ріжемо кубиками. Крок 6 Відварене куряче філе ріжемо кубиками. Крок 7 Свіжі огірки ріжемо кубиками, якщо шкірка дуже темна і тверда, то огірки краще почистити. Крок 8 Солоні огірки ріжемо кубиками. Якщо салат на смак виходить пріснуватим, то огірків можна додати більше. Крок 9 Для заправки салату беремо 2-3 столові ложки майонезу жирністю 72%. Прикрасити олів'є можна свіжою зеленою цибулею або зеленню.