Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка в приготуванні, вона відіграє важливу роль в процесі травлення: сприяє нормалізації мікрофлори кишечника. Зазвичай капусту квасять з натертою морквою і сіллю, іноді додаючи кмин, яблуко або журавлину. Окремої популярністю користується рецепт квашеної капусти з буряком. Як і в будь-якому іншому справі - в цьому важливо врахувати кілька моментів, від яких залежить успіх усієї операції! Мабуть, самий головний нюанс - безпосередньо капуста, яку ви збираєтеся квасити. Вона повинна бути білокачанної, не мерзлої і соковитою. На смак «правильна» капуста - солодкий і соковитий. Також, не варто використовувати йодовану сіль - вона зробить капусту м'якою, не хрусткою. Квашена капуста чудово поєднується з маринованими огірками і ріпчастою цибулею, з невеликим додаванням соняшникової олії. Такий нехитрий салат стане прекрасним доповненням до гарніру.
Інгредієнти: Капуста білокачанна 2000 р Морква 200 г Сіль 20 г Лавровий лист 5 шт. Перець духмяний 10 шт. Інструкції Крок 1 На 2 кілограми капусти візьміть 1 велику моркву, лавровий лист, запашний перець і сіль. Крок 2 Розріжте качан на 2 половинки. Крок 3 Нашаткуйте капусту. Намагайтеся капусту нарізати не дуже крупно і не зовсім тонко. Крок 4 Для цього процесу ідеально підійде стільниця. Не забудьте її попередньо добре вимити, щоб в капусту не потрапили зайві бактерії. Крок 5 Натріть моркву на крупну тертку. Крок 6 До овочів додайте лавровий лист, запашний перець і сіль. На 2 кілограми капусти необхідно 20 грам солі - це приблизно столова ложка без гірки. Крок 7 Гарненько все перемішайте. Не мніть і не тисніть капусту. Крок 8 Маленькими порціями утрамбуйте капусту в скляну або емальовану ємність. Капуста повинна пустити сік, для цього просто кулаком вдавлюйте капусту, наскільки вистачить сил. Крок 9 Тепер накрийте капусту тарілкою і поставте на неї вантаж. Залиште кваситься овочі в теплому місці на 3 дні. Раз в день пробивайте капусту ножем, щоб виходили гази. Після чого квашену капусту перекладіть в скляну банку і зберігайте в холодильнику.