
Нове подання оселедця Якщо вам набридло до кожного свята возитися з традиційною «Оселедцем під шубою», але і відязикатися від цієї смачної рибки ви не можете, то приготуйте абсолютно новий салат, складений із, здавалось би, зовсім несумісних між собою продуктів. Смак цього салату дуже ніжний, з неяскраво вираженим оселедцевим смаком, і тому незвичайний. Приготуйте салат з оселедцем обов'язково хоча б заради того, щоб ваші гості в подиві піднімали брови і випитували у вас, що ж ви в нього поклали. Для салату потрібно брати справжню, цілу рибу і обробити її, відокремивши від шкіри і кісток. Звичайно, з готовим філе оселедця з красивою баночки метушні менше, але смак страви буде зовсім не таким, яким повинен бути. Ще один основний інгредієнт салату - яйця, але не курячі, а перепелині. У багатьох країнах вони набагато популярніші, ніж курячі, і не вважаються таким делікатесом, як у нас. В Японії, наприклад, їх продають не тільки в продуктових магазинах, але навіть у кіосках, які торгують газетами, а у школах перепелиними яйцями годують учнів перед початком занять.
Інгредієнти: Оселедець солона 1 шт. Салат зелений-1 пучок Цибуля зелена 1 пучок Яйця перепелині 10 шт. Сир Пармезан 50 г Олія соняшникова рафінована 4 ст. л. Лимон 1 шт. Сіль 1 щіпка Перець чорний мелений 0.5 ч. л. Інструкції Крок 1 Для салату візьмемо - оселедець, перепелині яйця, пармезан, листя салату, зелена цибуля і спеції. Крок 2 Пучок салату помити, листя просушити і порізати. Крок 3 Помити і дрібно порізати пучок зеленого цибулі. Крок 4 Пармезан потерти на дрібній тертці. Крок 5 Філе оселедця порізати на невеликі шматочки. Перепелині яйця попередньо відварити круто (5 хвилин з моменту закипання) і порізати на половинки. Крок 6 Для приготування заправки салату необхідно змішати 3-4 столових ложки соняшникової олії, сік половини лимона, щіпку солі і чорного меленого перцю. Крок 7 З'єднати всі продукти, полити заправкою і акуратно перемішати.