Рецепт салату з вареною куркою і сиром з цвіллю Родзинкою і одночасно «каменем спотикання» цього салату є сир з пліснявою. Його або люблять, або не терплять зовсім. Звичайно, рецептуру будь-якого салату можна налаштувати під свій смак, але не в цьому випадку. Саме блакитний сир, в поєднанні з вершками надає неповторний відтінок цього салату. Найвідоміший і пікантний сир з пліснявою вважається рокфор. Справжній рокфор виробляють в провінції Руэг (Франція). Весь процес відбувається виключно в печерах, які там розташовані. Цим обумовлюється висока ціна на цей сорт сиру. Печер мало, а багато гурманів! Найбільш доступний нам за ціною сир з блакитною цвіллю - німецький дорблю. Він помірно гострий і не такий пікантний як рокфор або горгонзола. І звичайно, цвіль, яку використовують для виробництва такого сиру, зовсім не шкідлива для людського здоров'я, як багато хто звик думати по незнанню.
Інгредієнти: Салат зелений-1 пучок Куряче філе 300 г Сир з цвіллю м'який 100 г Вершки 150 мл Олія оливкова 1 ст. л. Перець чорний мелений 2 щіпки Сіль 1 щіпка Інструкції Крок 1 Приготуйте філе куряче, пучок листя салату (на ваш смак), сир з блакитною цвіллю, вершки жирністю 20 %, рафінована оливкова або соняшникова олія, сіль і перець. Крок 2 Першим ділом поставте варитися куряче філе. Варіть до готовності, приблизно 30 хвилин. Крок 3 Тепер зробіть заправку. Для цього змішайте в піалі вершки і рослинне масло. Приправте перцем і сіллю за смаком. Збийте вінчиком або навіть міксером. Крок 4 Розкришите сир і додати в заправку. Перемішайте. Залиште хвилин на 15 постояти. Крок 5 Листя салату промийте і обсушіть. Порвіть на великі шматки і розподіліть їх по порційних тарілках. Крок 6 Варену курку остудіть. Наріжте середніми шматками. Крок 7 Розкладіть куряче філе на листя салату. Крок 8 Полийте заправкою і подавайте до столу.