Салат з квасолею та ковбасою готується за лічені хвилини і характеризується чудовим гармонійним поєднанням компонентів. Урізноманітнити смак закуски вдасться за рахунок додавання всіляких овочевих та інших складових, смакових добавок, спецій, зелені.
Як приготувати салат з квасолею та ковбасою?
Ситний смачний салат з квасолею та ковбасою має доступну і просту технологію приготування, з якою впораються навіть не мають досвіду кулінари.
Квасоля найчастіше використовують консервовану у своєму соку, відкинувши продукт на друшляк і позбавивши від розсолу. Застосовується в залежності від рекомендацій рецепта копчену або варену ковбасу нарізають кубиками або соломкою. Тим же манером шаткують додаткові складові закуски. В якості заправки використовують майонез, рідше сметану або багатокомпонентну заправку на основі олії, лимонного соку, солі, перцю і спецій. Салат з копченою ковбасою і квасолею – рецепт
Швидкий салат з квасолею та ковбасою вдасться приготувати за наступним рецептом. Супроводом до базовим складовим тут будуть відварені і нарізані яйця, які для отримання більш легкого смаку страви можна замінити огірком або пекінською капустою. Для пікантності до складу допускається додавати часник і зелений лук.
Інгредієнти: ковбаса копчена – 350 г; яйця – 2-3 шт.; квасоля консервована – 1 банка; майонез – 100-150 г; сіль, перець, зелень. Приготування Відварюють круто, охолоджують в ємності з крижаною водою, очищають і нарізають яйця. Додають квасолю без розсолу, ковбасну нарізку, сіль, перець і майонез. Перемішують салат з квасолею і копченою ковбасою, дають настоятися і подають до столу, прикрасивши гілочками зелені. Німецький салат з квасолею та ковбасою
Салат з квасолею та ковбасою, рецепт якого буде представлений далі, має німецьке коріння і буде особливо доречним для подачі до столу або пивний трапези. Склад закуски доповнюють житні сухарики, які краще приготувати власноруч, підсушивши нарізаний чорний хліб в духовці і приправивши скибочки часником.
Інгредієнти: ковбаса копчена – 300 г; відварена морква – 2 шт.; солоні огірки – 2 шт.; квасоля консервована – 1 банка; майонез – 250 г; зелена цибуля – 1 пучок; хліб житній – 4 скибочки; сіль, перець, часникове масло. Приготування Нарізають кубиками або соломкою хліб, підсушують в духовці, присмачивши часниковим маслом. Відварюють, очищають і нарізають кубиками моркву. Скибочками такої ж форми і розміру шаткують ковбасу, огірки, цибуля. Змішують складові в салатнику, додавши сіль, перець і майонез, перемішують. Викладають салат з квасолею і копченою ковбасою на блюдо, посипають сухарями. Салат з квасолею, корейською морквою і ковбасою
Ще один смачний салат з моркви, квасолі і ковбаси вдасться приготувати, спираючись на рекомендації такого рецепта. Мариновані огірки тут допустимо замінювати солоними або зовсім свіжими, що дозволить значно урізноманітнити смак закуски, зробити її більш пікантною або навпаки делікатною і свіжою.
Інгредієнти: ковбаса копчена – 300 г; морква корейська – 200 г; мариновані огірки – 3-4 шт.; квасоля консервована – 200 г; майонез – 150 г; сіль, перець, петрушка. Приготування Квасоля додають до корейської моркви, перемішують. Ковбасу і мариновані огірки шаткують соломкою, додають в миску з підготовленими інгредієнтами. Приправляють салат з квасолею та ковбасою, майонезом, рубаною петрушкою, сіллю, перцем, перемішують. Салат «Обжорка» з ковбасою і квасолею
Салат «Обжорка» з квасолею і ковбасою налічує масу варіацій, де в якості інгредієнтів, що використовуються свіжі помідори, солоні або свіжі огірки, маринований, свіжий ріпчаста або зелені цибулю, пшеничні білі або житні сухарики зі всілякими добавками і без. Поданий далі варіант страви можна адаптувати під свій смак, додавши нові компоненти.
Інгредієнти: ковбаса копчена – 300 г; сир твердий – 150 г; свіжі помідори – 150 г; квасоля консервована – 250 г; майонез – 180 г; сіль, перець, зелень, сухарі. Приготування Нарізають соломкою копчену ковбасу. Помідори позбавляють від соковитої м'якоті з насінням, шаткують невеликими часточками. Протирають на тертці твердий сир. Змішують компоненти в мисці, заправляють майонезом, солять і перчать. Через кілька годин перекладають салат з сухарями квасолею і ковбасою у салатник або на блюдо і посипають сухарями. Салат з квасолі, кукурудзи, ковбаси
Неймовірно смачний і поживний салат з консервованої квасолею і ковбасою, якщо доповнити склад відвареною курячим філе, свинину чи телятину. М'ясо можна не тільки зварити заздалегідь, але і запекти в духовці у фользі зі спеціями цілим шматком або обсмажити в олії, попередньо замаринувавши і дрібно нарізавши.
Інгредієнти: ковбаса варена – 300 г; куряче філе – 300 г; кукурудза консервована – 1 банку; квасоля консервована – 1 банка; солоні огірки – 3 шт.; перець солодкий болгарський – 1 шт.; майонез – 180 г; сіль, перець, спеції. Приготування Ковбасу нарізають і відварену зі спеціями курятину. Шинкують огірки і солодкий болгарський перець. Відкидають консерви на друшляк, закладають до підготовлених компонентів. Заправляють салат з квасолею та ковбасою, майонезом, солять, перчать, перемішують, дають настоятися перед подачею. Салат з квасолею і помідорами, і ковбасою
Свіжим і в міру пікантним виходить салат з помідорів, квасолі і копченої ковбаси. Родзинкою закуски стане доданий до складу дрібно нарізаний часник. Ковбасну нарізку можна замінити прикопченной курятиною або шинкою і додати до використовуваних інгредієнтів подрібнений соломкою свіжий або маринований огірок.
Інгредієнти: ковбаса – 150 г; квасоля консервована – 1 банка; помідори – 2 шт.; часник – 2 зубки; кріп – 1 пучок; майонез – 100 г; сіль, перець. Приготування Нарізають тонкою соломкою ковбасу. Відкидають на друшляк червону консервовану квасолю, залишають для стікання вологи на 10 хвилин. Шинкують часточками помідори, часник подрібнюють очищений і кріп. З'єднують складові в салатнику, додають сіль, перець, майонез, перемішують. Салат зі смаженою ковбасою і квасолею
Незвичайний смак набуває салат з вареною ковбасою і квасолею, якщо ковбасну нарізку попередньо обсмажити на олії до придбання рум'яної скоринки. Гармонійно доповнить смакову палітру подрібнена зелень кінзи і червоний салатний цибулю, який можна додати або ж замаринувати з додаванням оцту і цукру.
Інгредієнти: ковбаса варена – 300 г; квасоля консервована – 400 г; цибуля червоний – 1 шт.; кінза – 1 пучок; майонез – 100 г; сіль, перець, олія рослинна. Приготування Ковбасу нарізують соломкою або кубиками, підрум'янюють її на олії на сковороді, викладають на серветку для охолодження і всмоктування жиру. Шаткуємо цибулю, кінзу, змішують з квасолею, додавши ковбасу. Заправляють компоненти закуски сіллю, перцем, майонезом і перемішують. Салат із стручкової квасолі і ковбаси
Салат із стручкової квасолею і копченою ковбасою підійде для подачі до вечері або на друге до обіду. Блюдо надовго вгамує почуття голоду, і порадує смакові рецептори любителів смачною і оригінальної їжі. Можна використовувати як свіжі стручки, попередньо їх відваривши і нарізавши за бажанням або заморожені.
Інгредієнти: ковбаса – 100 г; стручки квасолі – 20 шт.; твердий сир – 100 г; помідор – 3 шт.; олія оливкова – 4 ст. ложки; лимонний сік – 2 ст. ложки; сіль, перець. Приготування Відварюють в підсоленій воді квасолеві стручки 7 хвилин, перекладають на хвилину в крижану воду, після чого дають стекти. Додають до остиглої квасолі нарізану ковбасу, сир і помідори. Змішують олія оливкова, лимонний сік, сіль і перець, додають заправку до компонентів салату, перемішують. Салат з капусти, квасолі і копченої ковбаси
Здивує незвичайним гармонійним поєднанням і збалансованим смаком салат з квасолею, капустою і ковбасою. Використовувати можна як белокочанный капустяний качан, так і пекінський овоч, який відрізняється більш ніжним листям. В даному випадку використовуються білі бобові, але можна взяти і будь-який інший сорт в консервованому або відвареному власноруч до м'якості вигляді.
Інгредієнти: ковбаса копчена – 250 г; капуста – 200 г; квасоля біла – 30 г; майонез – за смаком; цибуля або часник (за бажанням) – за смаком; сіль, перець. Приготування Шинкують і розминають руками капусту. Додають нарізану соломкою ковбасу, за бажанням цибулю і часник. Закладають квасолю білу без соку, майонез, сіль, перець. Ретельно перемішують салат з білою квасолею і копченою ковбасою, дають настоятися. Салат з картоплею, квасолею і ковбасою
Якась варіація на тему олів'є – варіант приготування страви з копченою ковбасою і квасолею замість горошку. Якщо не подобається яскравий присмак цибулі в подібних закусках, його після подрібнення заливають на 10 хвилин гарячою водою, а потім зливають і дають добре стекти. Замість маринованих огірків цілком підійдуть і солоні і свіжі.
Інгредієнти: ковбаса копчена – 150 г; картопля відварена в мундирі – 2-3 шт.; відварена морква – 1 шт.; квасоля консервована – 1 банка; цибуля червоний – 1 шт.; мариновані огірки – 2 шт.; майонез – за смаком; сіль, перець, кріп. Приготування Нарізають кубиками очищену картоплю, моркву й огірки. Додають кубики або соломку з копченої ковбаси, подрібнену цибулю, квасолю без розсолу. Заправляють салат з квасолі, ковбаси, картоплі майонезом, солять, перчать, перемішують. Салат з квасолею та печерицями, і ковбасою
Дуже незвичайним, смачним і пікантним виходить салат з червоної консервованої квасолею і ковбасою, приготований з додаванням маринованих печериць. Допускається використання й інших грибів, солоних або обсмажених. Додаткові ноти додадуть маслини і нарізаний сир.
Інгредієнти: ковбаса копчена – 200 г; печериці – 300 г; квасоля червона консервована – 400 г; сир – 100 г; часник – 1 зубок; маслини – 5-7 шт.; майонез – за смаком; сіль, перець, зелень. Приготування Нарізають пластинами гриби, соломкою ковбасу і сир. Додають нарізані колечками маслини без кісточок, очищений подрібнений часник, зелень. Закладають червону квасолю без розсолу, майонез, сіль, перець, перемішують.