Салат з млинцями - самобутнє творіння господинь, які перебували в пошуку стильних і простих страв. Останнім їм вдалося: рум'яні смужки тіста виглядають оригінально і сучасно, поєднуються з сотнею компонентів, а деякі варіанти стали настільки популярними, що отримали власні назви і прикрашають численні домашні столи.
Як приготувати млинці для салату?
Смачний салат з млинцями неможливий без головного компонента - млинців. Їх можна зробити за улюбленим рецептом або використовувати класичний варіант, в цьому випадку, слід з'єднати два яйця зі 120 г борошна 120 мл молока, 20 мл рослинного масла, пучкою солі і збити до однорідності. Підсмажити 5 млинців, згорнути їх рулетом і нарізати смужками.
В тісто обов'язково слід додавати рослинне масло, тоді млинці не будуть прилипати і швидко просмажаться. Не потрібно рясно змащувати маслом сковороду: млинці вийдуть жирними і зіпсують смак салату. Для салатів з морепродуктів краще спекти яєчні млинці. Вони ніжніше звичайних і зможуть вигідно підкреслити приємний рибний присмак. Салат з яєчними млинцями
Рецепт млинців для млинцевого салату не обмежується класичним варіантом. Не менш смачними і виходять хрусткими яєчні млинці. Їх приготування полегшують чіткі пропорції, де на тісто для одного млинця потрібно одне яйце і по столовій ложці борошна і майонезу. Такі млинці дуже ніжні і затребувані в закусках з копченостями і овочами.
Інгредієнти:
яйце - 2 шт.; борошно - 40 г; майонез - 100 р. масло - 10 мл; сервелат - 150 г; солоний огірок - 1 шт. Приготування
Збийте два яйця з борошном і 40 г майонезу. Спечіть два млинця і наріжте смужками. З'єднайте з огірком і ковбасою. Заправте салат простий млинцями майонезом. «Міністерський» салат з млинцями - класичний рецепт
«Міністерський» салат з млинцями - рецепт, завдяки якому старомодне радянських блюдо придбало новий смак і сучасний вигляд. Прісні яєчні млинці, схожі з омлетом, не обтяжують закуску, а надають їй легкість, ніжність і елегантність, чудово поєднуючись з яловичиною, солоними огірками і пікантною заправкою з майонезу.
Інгредієнти:
відварна яловичина - 300 г; яйця - 4 шт.; майонез - 80 г; солоний огірок - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; масло - 20 мл Приготування
Із збитих з маслом яєць підсмажте 2 млинчика і наріжте їх соломкою. З'єднайте з цибулею, яловичиною і огірком. Заправте салат «Міністерський» з млинцями майонезом. Італійський салат з млинцями - рецепт
Італійський салат з млинцями створений за мотивами середземноморської кухні. Італійці люблять готувати салати з макаронних виробів, а наші господині замінили звичну їм пасту на близькі нам млинці. Даний салат представляє поєднання хрустких млинчиків з ніжним курячим філе, кукурудзою, огірком і освіжаючої заправкою із зелені і майонезу.
Інгредієнти:
яйце - 4 шт.; борошно - 40 г; відварене куряче філе - 350 г; кукурудза - 100 г; маринований огірок - 1 шт.; майонез - 80 р. Приготування
Збийте яйця з борошном, спечіть млинчики і наріжте їх смужками. Наріжте філе і огірок. Змішайте всі компоненти з майонезом. Наполягайте салат «Італійський» з млинцями 30 хвилин. Салат з куркою і млинцями з крохмалю
Салат з млинцями і копченою куркою - проста, легка і швидка в приготуванні закуска. Копчена грудка, володіє яскравим ароматом і ніжним м'ясом, прекрасно контрастує з прісними млинцями, які, для більшої хрусткості, зроблені на крохмалі. Блюдо настільки швидко готується, що навіть смаження млинців, займає 5 хвилин, здасться вам довгою.
Інгредієнти:
яйця - 6 шт.; крохмаль - 40 г; масло - 40 мл; копчена грудка - 250 г; йогурт - 60 мл Приготування
Збийте 3 яйця з маслом і крохмалем. Підсмажте 3 млинчика і наріжте їх смужками. Решта яйця зваріть і подрібніть. З'єднайте з курячою грудкою, цибулею і млинцями. Заправте салат з млинцями і куркою йогуртом. Салат «Пеньок» з млинців
Дуже простий і приголомшливо видовищний салат з млинцями і шинкою «Пеньок» залишить позаду всі інші закуски. Він готується з звичайних млинців, які розрізаються, укладаються певним чином, промащуються, фаршируються начинкою з шинки, овочів і майонезу, і згортаються в рулет, перетворюючись у казково смачний «пеньок».
Інгредієнти:
яйце - 6 шт.; борошно - 150 г; молоко - 250 мл; паприка - 10 г; відварна картопля - 2 шт.; відварна морква - 2 шт.; шинка - 350 г; консервовані опеньки - 60 г; майонез - 80 г; плавлений сир - 100 р. Приготування
Збийте 2 яйця з борошном, паприкою і молоком і підсмажте 8 млинців. Решта яйця відваріть і натріть. Подрібніть моркву і картоплю. Перемішайте все з майонезом. Розріжте млинці навпіл. 13 половинок покладіть внапуск, змастіть сиром, покладіть начинку і скрутіть в рулет. З 3 половинок зробіть коріння. Прикрасьте салат з млинцями опеньками. Салат з печінкових млинців
Салат з печінкових млинців нарізаних соломкою - прекрасна альтернатива однойменною тортів. На відміну від останніх, блюдо швидше готується, не вимагає часу на просочування, і може відразу подаватися до столу. Такі млинці дуже поживні і мають гіркуватий печінковий смак, який добре гармонує з гострими овочами.
Інгредієнти:
печінка - 250 г; борошно - 40 г; яйце - 1 шт.; олія - 60 мл; корейська морква - 150 г; солоний огірок - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; сметана - 60 р. Приготування
Печінка пробийте з яйцем, борошном і 20 мл олії в блендері. Підсмажте 3 млинчика і наріжте їх соломкою. Додайте моркву, цибулю і огірок. Заправте салат з млинцями сметаною. Салат з млинцями, шинкою і огірками
Традиційно, салат з млинцями і огірком включає в свій склад м'ясні продукти, які вимагають підготовки, а це не завжди зручно. Прекрасне рішення - використовувати шинку. Вона поєднується з млинцями, огірками і різними овочами, що дозволяє зробити салат яскравіше і смачніше, і впоратися з приготуванням за 5 хвилин, просто застосувавши техніку нарізки.
Інгредієнти:
борошно - 120 г; молоко - 200 мл; яйце - 2 шт.; газована вода - 100 мл; цукор - 10 г; масло - 20 мл; шинка - 250 г; свіжий огірок - 1 шт.; перець - 1 шт.; кукурудза - 120 г; майонез - 200 р. Приготування
З борошна, масла, яєць, молока і газованої води замісіть тісто. Спечіть млинці і наріжте їх смужками. Шинку, огірок і перець нашаткуйте соломкою. Перемішайте всі компоненти з майонезом. Салат з кальмарами і млинцями
Салат з кальмаром і яєчним млинцем - осучаснена версія класичного салату, де цей морепродукт, традиційно, сусідить з відварним яйцем. Новий рецепт набагато цікавіше: насичені смаком, хрусткі млинці яскраво контрастують з прісними кальмарами і свіжим огірком, добираючи солоноватости і гостроти від сиру і майонезу.
Інгредієнти :
тушка кальмара - 1 шт.; огірок - 1 шт.; яйце - 2 шт.; сир - 70 г; крохмаль - 20 г; майонез - 100 р. Приготування
Проваріть тушку 3 хвилини, охолодіть і наріжте. Збийте 2 яйця з крохмалем і 20 г майонезу, підсмажте 2 млинчика і наріжте їх смужками. Сир натріть, а огірок наріжте соломкою. Перемішайте всі компоненти з майонезом. Салат з буряком та млинцями
Кожен рецепт салату з млинцями запам'ятовується смаком і подачею. Представлений нижче, виконаний у вигляді букета квітів, не залишить байдужим нікого. В основі - листковий салат , який прикрашається млинцевим ролами, начиненими буряково-часниковою начинкою. Вона просочує тісто, з-за чого млинці набувають яскравий колір і схожість з трояндами.
Інгредієнти:
млинці - 4 шт.; відварений буряк - 2 шт.; зубок часнику - 3 шт.; відварене куряче філе - 1 шт.; корейська морква - 120 г; волоські горіхи - 50 г; отварный яйця - 3 шт.; майонез - 200 р. Приготування
Філе наріжте кубиками, буряк і яйця натріть на тертці. Буряк перемішайте з часником і 40 г майонезу і відставте. Укладіть компоненти шарами, змащуючи майонезом: курка, морква, яйця, горіхи. Змастіть кожен млинець бурякової масою, скрутіть і наріжте шматочками. Зверху - зробіть надрізи. Прикрасьте салат «трояндами». Салат з яловичиною та млинцями
Салат з млинцями і м'ясом - «лінива» версія фаршированих млинців , віднімає мінімум часу. Для приготування потрібно обсмажити брусочки м'яса до рум'яності і з'єднати їх з смужками млинців. Фаршировані млинці їдять зі сметаною, а тут її використовують в якості заправки, яка надає соковитості пісній яловичині і не додає страві зайвих калорій.
Інгредієнти:
яловичина - 250 г; млинці - 2 шт.; черрі - 4 шт.; сметана - 60 р. Приготування
Обсмажте бруски яловичини. Млинці наріжте соломкою. Заправте сметаною і прикрасьте черрі.