Вернуться назад Распечатать

Салат з сиром і часником

Сир чудово гармонує в салатах з часником, вигідно підкреслюючи смак основних складових страви. Пропонуємо кілька рецептів, які сподобаються вам не тільки завдяки відмінному результату, але і залучать своєю простотою та доступністю.

Салат з буряка з сиром і часником – рецепт

Салат з сиром і часником

Інгредієнти:

  • буряк столовий – 220 г;

  • сир твердий – 80 г;

  • зубки часникові – 2-3 шт.;

  • сіль кухонна кам'яна – за смаком;

  • горіхи волоські – жменя;

  • майонез легкий – за смаком.


  • Приготування

  • Відваримо першим справою або запечемо до повної готовності і м'якості буряк. Краще всього приготувати овоч у фользі в духовці.

  • Очищаємо плід від шкірки і перетираємо на середній тертці. Віджимаємо тепер з бурякової маси зайву рідину, а стружку змішуємо з перетертими на дрібній тертці часниковими зубцями.

  • Додаємо пропущений через крупну тертку сир, закладаємо майонез, підсолюємо компоненти салату і перемішуємо.

  • Перед подачею викладаємо салат в підходящу ємність і притрушиваем подрібненими горіхами.


  • Салат з сиру, помідорів та яєць з часником і майонезом

    Салат з сиром і часником

    Інгредієнти:

  • помідори свіжі – 220 г;

  • сир твердий – 130 г;

  • курячі, відварені круто яйця – 3 шт.;

  • зубки часникові – 2-3 шт.;

  • сіль кухонна кам'яна – за смаком;

  • кріп і базилік (свіжа зелень) – середнього розміру пучок;

  • майонез – за смаком.


  • Приготування

  • Готується такий салатик дуже швидко. Відварені круто і обчищені яйця нарізаємо кубиками, вимиті помідори часточками, а сир перетираємо на середній тертці.

  • Додаємо дрібненько нарізаний кріп і базилік і заправляємо компоненти салату сумішшю майонезу, солі та перетертого часнику.


  • Салат із сирої моркви з сиром, часником і сухариками

    Салат з сиром і часником

    Інгредієнти:

  • морква свіжа – 120 г;

  • сир твердий – 270 г;

  • сухарики домашні – 1 велика жменя;

  • зубки часникові – 2-3 шт.;

  • сіль кухонна кам'яна – за смаком;

  • майонез – по смаку.


  • Приготування

  • Для приготування такого салату сухарики краще приготувати самим будинку, нарізавши білий батон кубиками і підсушивши їх на сковороді або в духовці. При цьому, можна зробити їх смак часниковим, змішавши перетертий часниковий зубчик з невеликою кількістю рослинного масла і перемішати отриману пасту в пакеті з хлібними кубиками перед сушінням.

  • Далі для салату моркву чистимо й перетираємо на середньої або дрібної тертці, а сир на крупній.

  • Змішуємо інгредієнти в мисці, додати перетертий часник, майонез і сіль за смаком і перемішуємо.

  • Перекладаємо салат в салатник, і перед подачею посипаємо сухарями.