Сир чудово гармонує в салатах з часником, вигідно підкреслюючи смак основних складових страви. Пропонуємо кілька рецептів, які сподобаються вам не тільки завдяки відмінному результату, але і залучать своєю простотою та доступністю.
Салат з буряка з сиром і часником – рецепт
Інгредієнти: буряк столовий – 220 г; сир твердий – 80 г; зубки часникові – 2-3 шт.; сіль кухонна кам'яна – за смаком; горіхи волоські – жменя; майонез легкий – за смаком. Приготування Відваримо першим справою або запечемо до повної готовності і м'якості буряк. Краще всього приготувати овоч у фользі в духовці. Очищаємо плід від шкірки і перетираємо на середній тертці. Віджимаємо тепер з бурякової маси зайву рідину, а стружку змішуємо з перетертими на дрібній тертці часниковими зубцями. Додаємо пропущений через крупну тертку сир, закладаємо майонез, підсолюємо компоненти салату і перемішуємо. Перед подачею викладаємо салат в підходящу ємність і притрушиваем подрібненими горіхами. Салат з сиру, помідорів та яєць з часником і майонезом
Інгредієнти: помідори свіжі – 220 г; сир твердий – 130 г; курячі, відварені круто яйця – 3 шт.; зубки часникові – 2-3 шт.; сіль кухонна кам'яна – за смаком; кріп і базилік (свіжа зелень) – середнього розміру пучок; майонез – за смаком. Приготування Готується такий салатик дуже швидко. Відварені круто і обчищені яйця нарізаємо кубиками, вимиті помідори часточками, а сир перетираємо на середній тертці. Додаємо дрібненько нарізаний кріп і базилік і заправляємо компоненти салату сумішшю майонезу, солі та перетертого часнику. Салат із сирої моркви з сиром, часником і сухариками
Інгредієнти: морква свіжа – 120 г; сир твердий – 270 г; сухарики домашні – 1 велика жменя; зубки часникові – 2-3 шт.; сіль кухонна кам'яна – за смаком; майонез – по смаку. Приготування Для приготування такого салату сухарики краще приготувати самим будинку, нарізавши білий батон кубиками і підсушивши їх на сковороді або в духовці. При цьому, можна зробити їх смак часниковим, змішавши перетертий часниковий зубчик з невеликою кількістю рослинного масла і перемішати отриману пасту в пакеті з хлібними кубиками перед сушінням. Далі для салату моркву чистимо й перетираємо на середньої або дрібної тертці, а сир на крупній. Змішуємо інгредієнти в мисці, додати перетертий часник, майонез і сіль за смаком і перемішуємо. Перекладаємо салат в салатник, і перед подачею посипаємо сухарями.