У салатах яйця чудово поєднуються з сиром. Рецепти цікавих закусок з використанням даних інгредієнтів чекають вас нижче.
Салат з яєць, огірків і сиру
Інгредієнти: свіжі невеликі огірочки – 3 шт.; легкий солодкий майонез; сир – 60 г; куряче яйце – 1 шт.; часник – 1-2 зубчики; сіль; зелень. Приготування Огірки миємо, відрізаємо кінчики і шаткуємо їх часточками. Варимо круто яйце. Потім очищаємо і ріжемо кубиками. Подрібнюємо сир теркою. Змішуємо інгредієнти. Додаємо дрібно рубаний часник. Дрібненько шаткуємо вимиту зелень, кладемо її в салат. Додаємо майонез, добре розмішуємо і перед подачею даємо салату з сиром, яйцем і часником настоятися.
Салат з яблуком, сиром і яйцем
Інгредієнти: яблука кисло-солодких сортів – 2 шт.; салатний майонез – 200 г; яйця великого розміру – 4 шт.; сир – 190 г; салатний цибуля – 100 р. Приготування Цибулю чистимо і дрібненько кришимо. Миємо й чистимо яблука, а потім дрібненько нарізаємо їх. Білки подрібнюємо. Подрібнюємо сир великою теркою. Цибуля, яблука і білки шарами поміщаємо на блюдо. Кожен з них при цьому добре промазуємо майонезом. Зверху посипаємо салат тертим сиром, теж змащуємо майонезом. Посипаємо салат подрібненими жовтками.
Салат з тунцем, яйцем і сиром
Інгредієнти: тунець консервований – 100 г; цибуля – 120 г; яйця курячі великого розміру – 2 шт.; печериці свіжі – 100 г; морква – 1 шт.; олія рафінована рослинна – 30 мл; сир – 80 г; майонез салатний. Приготування Невеликими кубиками нарізаємо гриби. Дрібненько шаткуємо цибулю, а морква пропускаємо через тертку. Обсмажуємо гриби разом з підготовленими овочами до готовності. Нарізаємо кубиками яйця. Подрібнюємо сир на тертці. Формуємо салат, поміщаючи інгредієнти шарами: подрібнений консервований тунець, гриби з цибулею і морквою, яйця і сир. Всі шари злегка промазуємо майонезом. Салатик перед подачею даємо настоятися в холоді хоча б годинку.
Салат з шинкою, сиром і яйцем
Інгредієнти: рис в пакетиках – 1 шт.; відварені круто яйця – 2 шт.; кріп – півпучка; шинка варено-копчена – 130 г; морква – 1 шт.; легкий солодкий майонез; часник – 2 зубчики. Приготування Рис відварюємо до готовності. Дрібненько рубаємо яйця. Відварену моркву подрібнюємо за допомогою середньої терки. Кріп також дрібненько шаткуємо. Відварений рис промиваємо холодною водою. Даємо повністю стекти зайвої рідини. Часник подрібнюємо за допомогою преса. Нарізаємо невеликими кубиками шинку. З'єднуємо всі інгредієнти, кладемо майонез і розмішуємо. Поміщаємо салат в салатник і притрушиваем зверху тертим сиром. Приємного всім апетиту!