Класичний салат з тунцем і авокадо особливо популярний в американській кухні, так і європейські ресторани все частіше включають в своє меню цей поживний салат. Тунець - одна з небагатьох риб з соковитим м'ясом без кісток і не має специфічного рибного запаху, що дозволяє використовувати її в різних салатах і закусках. Прекрасний горіховий аромат авокадо вигідно відтіняє смак тунця, а ніжна м'якоть плодів легко поєднується з різноманітними салатними заправками.
Салат з тунцем і авокадо - рецепт
Інгредієнти: авокадо - 2 шт.; філе тунця - 250 г; оливкова олія - 30 мл; червоний цибуля - 20 г; щіпка свіжомеленого перцю; сік лимона - 25 мл Приготування Обсмажте в оливковій олії філе тунця протягом двох хвилин, намагаючись не пересушити ніжне м'ясо. Залиште м'ясо доходити на тарілці і займіться обробленням авокадо. Розрізати плоди навпіл і вийміть кісточку, нарубав її гострим ножем. Ложкою вийміть м'якоть авокадо і розімніть до пюреподібної консистенції. Цибулю подрібніть, приготованого тунця поріжте невеликими шматочками, приправте і змішайте з авокадо. Заправте салат соком лимона, змішаним з оливковою олією. Готову страву розкладіть в «човники» з шкірки авокадо.
Салат з авокадо і тунця консервованого
Купівля свіжого тунця вельми проблематична, тому найчастіше для приготування салату використовується консервований тунець у власному соку. Основні інгредієнти салату - тунець і авокадо - залишаються незмінними, а сезонні овочі, такі як огірок і помідор, додають свіжість рибної закуски.
Інгредієнти: консервований тунець - 140 г; авокадо - 1 шт.; томати - 95 г; огірок - 45 г; оливкова олія - 20 мл; лимонний сік - 25 мл; чорний перець - щіпка. Приготування Нарізаємо дрібними кубиками м'якоть авокадо, огірок, томати і викладаємо в посуд. Заправляємо салат соком лимона, перцем і оливковою олією, перемішуємо інгредієнти. Зверху викладаємо м'ясо тунця і поливаємо рештою лимонним соком.
Салат з авокадо з тунцем і огірком
Інгредієнти: консервований тунець - 180 г; огірок - 80 г; авокадо - 2 шт.; часник - 5 р; червоний цибуля – 15 г; майонез - 25 р. Приготування З очищеного авокадо вийміть м'якоть і подрібніть. Наріжте тонкими смужками огірок, консервованого тунця розберіть на волокна. З'єднайте інгредієнти з нарізаною цибулею, перемішайте, заправте салат майонезом і подрібненим часником.