Рекомендуємо для домашнього приготування легкі і доступні рецепти приготування неймовірно смачного і апетитного салату з баклажанами і яйцями. Така страва може стати відмінним варіантом для легкої вечері або ж чудово доповнить святковий стіл, ставши однією з найкращих закусок.
Салат зі смажених баклажанів з яйцем, маринованою цибулею та майонезом
Інгредієнти: баклажани – 480 м; олія соняшникова або оливкова без аромату – 55 мл; круто зварені і очищені курячі яйця – 3 шт.; ріпчасті цибулини або салатні – 180 г; майонез – 165 г; цукровий пісок – 25 г; сіль кам'яна йодована – 15 г; оцет столовий (9%) – 35 мл Приготування Спочатку позбавляємо баклажани від гіркоти. Для цього вимиті плоди нарізаємо соломкою, підсолюємо трохи і залишаємо на деякий час (хвилин десять-п'ятнадцять). В цей час варимо яйця і готуємо цибулю, який нам треба замаринувати. Для цього нарізаємо очищені цибулини півкільцями, укладаємо в миску і заливаємо на хвилину окропом. Потім гарячу воду зливаємо, додаємо до цибулі масі цукровий пісок і сіль, вливаємо оцет і заливаємо все окропом до повного покриття. При використанні салатних цибулин, можна приступати до їх маринування відразу ж, опустивши перше ошпарювання нарізаного овоча. Маринуватися півкільця цибулі будуть хвилин п'ятнадцять-двадцять, після чого маринад зливаємо, а овочеву масу трохи віджимаємо.
Баклажанову соломку промиваємо від солі, обсушуємо і викладаємо на сковороду з прогрітим в ній соняшниковою без аромату маслом. Обсмажуємо скибочки до рум'яності і м'якості, але намагаємося зберегти при цьому форму і трохи щільну м'якоть. Тоді в салаті з яйцем баклажани вийдуть по смаку як гриби, що особливо оцінять фанати останніх.
Тепер нарізаємо варені яйця гуртками або соломкою, з'єднуємо їх з маринованою цибулею та остиглими смаженими баклажанами, заправляємо все майонезом за смаком сіллю, перемішуємо, даємо страві трохи настоятися і можемо подавати його.
Як приготувати простий салат з баклажанами і яйцями?
Інгредієнти: баклажани – 480 м; яйця курячі добірні великі – 2 шт.; помідори свіжі – 310 г; цибулина салатна – 120 г; олія соняшникова або оливкова олія без запаху – 55 мл; кріп (зелень) – невеликий пучок; мелений перець (чорний) – 2 щіпки; часниковий зубчик – 1 шт.; сіль кам'яна йодована – за смаком; майонез – 165 р. Приготування В даному випадку салатик з яйцями готується ще простіше попереднього, а на смак виходить не менш смачним і оригінальним. Для реалізації рецепта вимиті баклажани позбавляємо від шкірки і нарізаємо кубиками або соломкою. Укладаємо шматочки овочу в миску і заливаємо збитими та приправленими сіллю і меленим чорним перчиком яйцями. Залишаємо овочеву масу з яйцями хвилин на тридцять. За цей час останні повністю вберуться в баклажанну м'якоть. Тепер обсмажуємо просочені скибочки овоча невеликими порціями в розігрітому на сковороді соняшниковій масло на сильному вогні до рум'яності і невеликого пом'якшення і викладаємо в миску. Додаємо до рум'яним баклажанів нарізані часточками попередньо вимиті томати і півкільця очищеного салатного лука, закладаємо дрібно нашатковану зелень кропу і перетертий часниковий зубчик, заправляємо все майонезом і сіллю і перемішуємо. Залишилося тільки дочекатися, поки салатик просочиться. Для цього знадобиться мінімум тридцять хвилин вашого часу.
І без того прекрасний смак салату можна зробити ще більш цікавим, додавши до його складу подрібнені горіхи, а також трохи відвареного або копченого курячого м'яса.