М'ясо консервованого банка тунця практично не має вираженого рибного смаку, але зате має досить щільну консистенцію, що дозволяє готувати з риби чудові салати.
Салат з тунцем, перепелиними яйцями, сиром і помідорами
Інгредієнти: тунець – 1 банка; перепелині яйця – 5 шт.; фета – 180 г; помідори (черрі) – 5 шт.; кукурудза (консервована) – 05 банки; свіжий огірок – 1 шт.; оливкова олія – 25 мл; суміш перців. Приготування Виделкою або ложкою раздавливаем м'ясо консервованого тунця і викладаємо його в миску. Додаємо до нього злиту від непотрібного нам розсолу кукурудзу. Охолоджений сир фета нарізаємо 15 сантиметровими кубиками і також викладаємо в миску. Помідори черрі подрібнюємо часточками, розрізаючи кожен на 4 частини, а огірки нарізаємо тонкими кружальцями і вводимо ці овочі до вже сполученим інгредієнтів. Відварені протягом 5 хвилин перепелині яйця поздовжньо розрізаємо на дві частини і також викладаємо на салат. Присипаємо всі сумішшю з різних видів перцю, поливаємо хорошим оливковою олією і за допомогою силіконової лопатки все перемішуємо.
При подачі спочатку викладаємо в салатницю листя зеленого салату, а вже поверх них сам салат.
Рецепт салату з консервованого тунця з яйцем і кукурудзою
Інгредієнти: тунець – 1 банка; яйця – 4 шт.; цибуля ріпчаста – 1 шт.; свіжий огірок – 1 шт.; консервована кукурудза – 1 банка; пір'я зеленої цибулі – 3 шт.; жирний майонез – 280 р. Приготування Беремо довгасту салатницю або можна навіть використовувати звичайну селедницу. Відкриваємо банку з тунцем, зливаємо з нього весь розсіл, а саму рибку добре розминаємо з допомогою виделки і викладаємо її по всьому дну салатниці. Посипаємо це все дрібно нарубаним цибулею і вже поверх нього ретельно покриваємо всі жирним майонезом. Свіжий огірок протираємо через тертку з великими отворами і викладаємо його в якості наступного шару нашого салату. Поверх огірків вимальовуємо сіточку з майонезу і, помінявши тертку на більш дрібну, подрібнюємо відварені круто яйця. На шар з яєць наносимо трохи більше майонезу, ніж всі попередні і розрівнюємо його великою ложкою. За допомогою пір'я зеленої цибулі і зерен консервованої кукурудзи оформляємо салатик у вигляді качана.
Перед тим як насолодитися ніжним смаком цієї страви рекомендуємо потримати його протягом 3 годин у холодильнику.