Серед величезного переліку салатів з м'ясом курки особливо смачними вважаються страви, приготовані на основі копченого філе птиці. Цукрова консервована кукурудза, додає страві особливого смаку. Деякі з варіантів таких салатів пропонуємо нижче в наших рецептах.
Салат з копченою куркою, кукурудзою, свіжим огірком і болгарським перцем - рецепт
Інгредієнти: копчене куряче філе – 255 г; огірки свіжі – 255 г; кукурудза цукрова в банку – 235 г; перець солодкий болгарський – 125 г; цибулю білий солодкий – 115 г; яйця курячі добірні – 4 шт.; майонез провансаль; яблучний оцет – 65 мл; кухонна сіль і перець. Приготування Солодкий цибуля замаринуем попередньо хвилин на двадцять в яблучному оцті. Для цього подрібнений овоч у мисці спочатку заливаємо оцтом, після чого додаємо окріп, щоб він повністю покрив вміст. Поки маринується цибулю, варимо круто, чистимо і шаткуємо кубиками яйця, і нарізаємо тим же манером болгарський перець і свіжі огірочки. Копчене куряче філе подрібнюємо, як і інші компоненти. Цибулю перед додаванням в салат необхідно сполоснути прохолодною водою і трохи обсушити.
По готовності всіх компонентів доповнюємо їх майонезом провансаль, присмачую до отримання гармонійного смаку перцем і кухонною сіллю і розмішуємо.
Салат з копченою куркою, корейською морквою, кукурудзою та сухариками
Інгредієнти: копчене куряче філе – 385 г; корейська морква – 245 г; кукурудза цукрова в банку – 235 г; сухарики з ароматом і смаком сиру – 45 г; майонез провансаль – 145 г; кухонна сіль і перець. Приготування Збагнути такий салат вам вдасться три рахунки. Достатньо лише нарізати кубиками або соломкою куряче копчене філе і змішати його в салатнику з корейською морквою, кукурудзою без сиропу і сухариками. Відразу ж заправляємо закуску майонезом, додаємо за смаком сіль і перчик, перемішуємо і негайно подаємо до столу, поки сухарики ще хрусткі.
Салат з копченою куркою, кукурудзою і ананасом
Інгредієнти: копчене куряче філе – 385 г; добірні варені яйця – 3 шт.; кукурудза цукрова в банку – 235 г; ананас свіжий – 290 г; каррі – 2 щіпки; майонез провансаль – 145 г; кухонна сіль і перець. Приготування Неймовірно свіжий смак салату з копченої курки з додаванням ананаса. Для його приготування відварюємо курячі яйця, очищаємо їх і дрібно рубаємо. Нарізаємо також дрібно м'якоть свіжого ананаса і копчене куряче м'ясо, перекладаємо до яєць, додаємо кукурудзу, кидаємо дрібку каррі, закладаємо майонез, підсолюємо салатик і перчимо до смаку, перемішуємо і можемо подавати.