Салат з копченою куркою і корейською морквою можна по праву назвати однією з найбільш простих холодних закусок, підходять для меню у свята і будні.
Салат з курки з корейською морквою – рецепт
Азіатська заправка, яку ми використовуємо при приготуванні цього салату, відмінно контрастує з гостротою і кислинкою корейської моркви. В якості овочевої бази рецепту ви можете використовувати будь-які улюблені овочі, ми ж зупинилися на капустяної суміші.
Інгредієнти: Для салату:
копчена курятина – 460 м; головка пекінської капусти; червонокачанна капуста – 180 г; солодкий перець – 95 г; зелена цибуля – 4 пера; жменя мигдалевих пелюсток; корейська морква – 115 р. Для заправки:
арахісове масло – 55 г; соєвий соус – 65 мл; рисовий оцет – 25 мл; мед – 25 г; оливкова олія – 45 мл; гострий соус – за смаком; часник – 2 зубки; вода – 15 мл Приготування Почніть з підготовки компонентів салату: розберіть курячу м'якоть, наріжте обидва види капусти, подрібніть зелень і солодкий перець наріжте соломкою. Змішайте всі підготовлені складові з корейською морквою.
Тепер час заправки. Розітріть часникові зубки в пасту і змішайте їх з усіма інгредієнтами заправки, представленими в списку. Заправте салат з корейською морквою, куркою і болгарським перцем отриманої заправкою, а потім посипте пелюстками мигдалю. При необхідності, замінити мигдаль можна будь-якими горіхами і насінням, нам необхідна лише контрастна текстура.
Салат з куркою і корейською морквою шарами
Інгредієнти: копчена курятина -310 г; морква по-корейськи – 115 г; зелений горошок – 85 м; свіжий огірок – 115 г; печериці – 135 г; майонез – 85 м; картопля – 370 г; олія для фритюру. Приготування Картопля натріть на тертці або шатківниці для корейської моркви. Гриби спасеруйте, не забувши приправити, а потім охолодіть. Розберіть курятину на волокна. Подрібніть свіжий огірок і приступайте до складання салату.
Викладіть шари підготовлених інгредієнтів, виключаючи картоплю, в якому порядку, покриваючи кожен майонезом. Обсмажте шматочки картоплі в розігрітій олії до рум'янцю, а потім, злегка охолодивши, викладіть поверх готового салату.
Салат з грибами, куркою, корейською морквою і огірком подають відразу ж після приготування, поки картопля залишився хрустким, а його тепло не передалося овочів.
Салат з куркою, апельсином і корейською морквою
Інгредієнти: морква по-корейськи – 230 г; молода капуста – 310 г; червоний цибуля – 115 г; жменя міксу зелень (кінза, базилік, м'ята); копчена курятина – 280 м; мед – 35 мл; сік лайма – 35 мл; сік апельсина – 35 мл; часник – 2 зубки; вустерширський соус – 75 мл. Приготування Нашаткуйте капусту і розділіть червоний цибулю на тонкі півкільця. Змішайте всі компоненти зі свіжою зеленню, шматочками курятини і корейською морквою. Приготуйте соус-маринад, з'єднавши мед з соком лайма, апельсина, пастою з часнику і вустером. Заправте салат і подавайте відразу ж.
Салат з морквою по-корейськи і куркою
Інгредієнти: копчена курятина – 480 м; стебла селери – 3 шт.; морква по-корейськи – 290 г; сир з блакитною цвіллю – 35 г; майонез – 85 м; соус барбекю – 35 г; листя латуку – 3-4 шт. Приготування Максимально дрібно наріжте стебла селери. Змішайте його з шматочками курятини і морквою, додайте нашатковану латук. Розітріть сир з пліснявою разом з майонезом, додайте соус барбекю і заправте салат. Подавайте просто так або на сендвічі.