Вернуться назад Распечатать

Салат з копченою куркою і корейською морквою

Салат з копченою куркою і корейською морквою
Салат з копченою куркою і корейською морквою можна по праву назвати однією з найбільш простих холодних закусок, підходять для меню у свята і будні.

Салат з курки з корейською морквою – рецепт


Азіатська заправка, яку ми використовуємо при приготуванні цього салату, відмінно контрастує з гостротою і кислинкою корейської моркви. В якості овочевої бази рецепту ви можете використовувати будь-які улюблені овочі, ми ж зупинилися на капустяної суміші.
Інгредієнти:
Для салату:

  • копчена курятина – 460 м;

  • головка пекінської капусти;

  • червонокачанна капуста – 180 г;

  • солодкий перець – 95 г;

  • зелена цибуля – 4 пера;

  • жменя мигдалевих пелюсток;

  • корейська морква – 115 р.


  • Для заправки:

  • арахісове масло – 55 г;

  • соєвий соус – 65 мл;

  • рисовий оцет – 25 мл;

  • мед – 25 г;

  • оливкова олія – 45 мл;

  • гострий соус – за смаком;

  • часник – 2 зубки;

  • вода – 15 мл


  • Приготування
    Почніть з підготовки компонентів салату: розберіть курячу м'якоть, наріжте обидва види капусти, подрібніть зелень і солодкий перець наріжте соломкою. Змішайте всі підготовлені складові з корейською морквою.
    Тепер час заправки. Розітріть часникові зубки в пасту і змішайте їх з усіма інгредієнтами заправки, представленими в списку. Заправте салат з корейською морквою, куркою і болгарським перцем отриманої заправкою, а потім посипте пелюстками мигдалю. При необхідності, замінити мигдаль можна будь-якими горіхами і насінням, нам необхідна лише контрастна текстура.

    Салат з куркою і корейською морквою шарами


    Інгредієнти:

  • копчена курятина -310 г;

  • морква по-корейськи – 115 г;

  • зелений горошок – 85 м;

  • свіжий огірок – 115 г;

  • печериці – 135 г;

  • майонез – 85 м;

  • картопля – 370 г;

  • олія для фритюру.


  • Приготування
    Картопля натріть на тертці або шатківниці для корейської моркви. Гриби спасеруйте, не забувши приправити, а потім охолодіть. Розберіть курятину на волокна. Подрібніть свіжий огірок і приступайте до складання салату.
    Викладіть шари підготовлених інгредієнтів, виключаючи картоплю, в якому порядку, покриваючи кожен майонезом. Обсмажте шматочки картоплі в розігрітій олії до рум'янцю, а потім, злегка охолодивши, викладіть поверх готового салату.
    Салат з грибами, куркою, корейською морквою і огірком подають відразу ж після приготування, поки картопля залишився хрустким, а його тепло не передалося овочів.

    Салат з куркою, апельсином і корейською морквою


    Інгредієнти:

  • морква по-корейськи – 230 г;

  • молода капуста – 310 г;

  • червоний цибуля – 115 г;

  • жменя міксу зелень (кінза, базилік, м'ята);

  • копчена курятина – 280 м;

  • мед – 35 мл;

  • сік лайма – 35 мл;

  • сік апельсина – 35 мл;

  • часник – 2 зубки;

  • вустерширський соус – 75 мл.


  • Приготування
    Нашаткуйте капусту і розділіть червоний цибулю на тонкі півкільця. Змішайте всі компоненти зі свіжою зеленню, шматочками курятини і корейською морквою. Приготуйте соус-маринад, з'єднавши мед з соком лайма, апельсина, пастою з часнику і вустером. Заправте салат і подавайте відразу ж.

    Салат з морквою по-корейськи і куркою


    Інгредієнти:

  • копчена курятина – 480 м;

  • стебла селери – 3 шт.;

  • морква по-корейськи – 290 г;
  • Салат з копченою куркою і корейською морквою

  • сир з блакитною цвіллю – 35 г;

  • майонез – 85 м;

  • соус барбекю – 35 г;

  • листя латуку – 3-4 шт.


  • Приготування
    Максимально дрібно наріжте стебла селери. Змішайте його з шматочками курятини і морквою, додайте нашатковану латук. Розітріть сир з пліснявою разом з майонезом, додайте соус барбекю і заправте салат. Подавайте просто так або на сендвічі.