Про благороднейшем смаку такого салату, «Гранатовий браслет» чула кожна господиня, але не всі знають рецепт, за яким його можна смачно і правильно приготувати. Тому, щоб ви сьогодні заповнили ще одну сторінку своєї кулінарної книги і приготували чудовий салат, ми пропонуємо вам безумовно кращі рецепти справжнього «Гранатового браслета».
Смачний салат «Гранатовий браслет» з куркою – класичний рецепт
Інгредієнти: куряча грудка – 1 шт.; гранат (великий) – 1 шт.; буряк (середній) – 2 шт.; картопля – 2-3 шт.; ріпчаста цибуля – 1 шт.; курячі яйця – 3 шт.; ядра волоських горіхів – 60 г; жирний майонез – 220 г; кухонна сіль – за смаком. Приготування М'ясо, овочі (крім цибулі) та яйця відварюємо до повного їх приготування в злегка підсоленій воді різних каструльках. Куряче філе відокремлюємо від реберних кісток і подрібнюємо його невеликими кубиками. Очищаємо від шкаралупи яйця і протираємо їх в окреме блюдце. Не прибираючи тертку далеко, подрібнюємо з її допомогою очищені буряки і бульби картоплі.
Беремо плоске блюдо або якусь підходящу тарілку і виставляємо в самий центр 200-грамовий стакан. За всієї решти площі тарілки розподіляємо вже підготовлений картопля, підсолюємо його і рясно покриваємо його жирним майонезом. Закриваємо цей шар кубиками курки, які потім присипаємо трохи дрібніше нарізаною цибулею і покриваємо майонезом. Далі йдуть яйця, а за ними відповідно майонез. З'єднуємо в одній мисці буряк і дрібно подрібнені ядра волоських горіхів, перемішуємо і викладаємо черговим шаром салату. Завдавши черговий майонезний шар, закриваємо салат стиглими зернами крупного граната, прикрасивши ними всю відкриту поверхню «Гранатового браслета».
Класичний рецепт салату «Гранатовий браслет» з яловичиною без буряка
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 350 г; стиглого зерна граната – 05 ст.; морква (велика) – 1 шт.; картопля – 2-3 шт.; ріпчаста цибуля – 1 шт.; вода – 2 ст. ложки; оцет – 1 ст. ложка; яйця (великі) – 2 шт. майонез (67%) – 250 р. Приготування Протягом 15 годин відварюємо м'якоть яловичини. В іншій каструльці моркву відварюємо з бульбами картоплі і, взявши ще одну ємність варимо в неї яйця. Потім остуджуємо і чистимо від непотрібної шкірки і шкаралупи. За різними тарілочках натираємо картоплю, курячі яйця і одну велику моркву, а м'ясо і цибулю подрібнюємо маленькими кубиками.
Кожен викладений шар салату потрібно просочувати хорошим майонезом.
У центр великого, рівного страви ставимо 200-грамову баночку з-під дитячого харчування, а на всю вільну площу тарілки викладаємо відварну яловичину. Її ми присипаємо цибулею і збризкуємо розведеним водою оцтом. Викладаємо яйця, на них розподіляємо картоплю, а далі йде шар моркви.
Виймаємо з центру баночку і покриваємо (починаючи з центру) салат зернами граната.