Вернуться назад Распечатать

Заправка для салату «Цезар»

Заправка для салату «Цезар»
Базовий склад заправки схожий рецепт майонезу, але від останнього його відрізняє наявність анчоусів, часнику і тертого пармезану. Про найсмачніших заправках для салату «Цезар» і їх модифікаціях ми поговоримо в цьому матеріалі.

Класична заправка для салату «Цезар» – рецепт


В рамках класичного рецепту сам його творець – Цезар Кардіні – використовував зубок часнику для натирання посуду, в якій готувався соус. Такий нехитрий трюк дозволяв домогтися легкого часникового смаку соусу, без перебивання інших інгредієнтів.
Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;

  • вустерширський соус – 5 мл;

  • оливкова олія – 55 мл;

  • гірчиця діжонська – 1/4 ч. ложки;

  • лимонний сік – 5 мл;

  • анчоуси – 3 шт.;

  • зубок часнику.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати заправку для салату «Цезар», зробіть пасту з анчоусів, розтерши консервовану рибку в ступі або збивши блендером.
    Стінки посуду для збивання змастіть розрізаним часниковим зубком. Схема приготування заправки для «Цезаря» нагадує приготування майонезу: яйця збивають з дижонской гірчицею і цитрусовим соком, а після з'єднання всіх інгредієнтів можна почати підливати оливкова олія. Підливають Масло невеликими порціями, не припиняючи збивання для того, щоб емульсія не розшарувалася. У готову основу покладіть пасту з анчоусів, влийте вустерширський соус і додати сіль.

    Проста заправка для салату «Цезар» в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • яєчні жовтки – 2 шт.;

  • анчоуси – 6 шт.;

  • лимонний сік – 25 мл;

  • діжонська гірчиця – 3/4 ч. ложки;

  • оливкова олія – 30 мл;

  • тертий пармезан – 15 г;

  • рослинне масло – 115 мл;

  • зубок часнику.


  • Приготування
    Зубок часнику пюрируйте з сіллю. Часникову пасту змішайте з анчоусами і дрібно порубаєте їх. Перекладіть ароматну пасту в посуд для збивання, додайте жовтки, гірчицю і цитрусовий сік. Збивши складові разом спершу влийте оливкове масло, а потім почніть додавати рослинне масло невеликими порціями, також не припиняючи збивання. Коли суміш інгредієнтів перетвориться на гладку емульсію, всипте тертий пармезан.
    Заправка для салату «Цезар» з гірчицею готова. Бажано використовувати відразу після приготування.

    Заправка до салату «Цезар» з куркою


    Навіть враховуючи той факт, що сам Цезар не використовував курятину в оригінальному рецепті салату, саме ця версія закуски придбала найбільшу популярність серед їдців по всьому світу.
    Інгредієнти:

  • яєчний жовток – 1 шт.;

  • часник сушений – 1/2 ч. ложки.

  • гірчиця – 1 ч. ложка;

  • яблучний оцет – 45 мл;

  • філе анчоусів – 4 шт.;

  • оливкова олія – 55 мл


  • Приготування
    Пюрируйте анчоуси для соусу будь-яким зручним способом. Збийте рибне пюре з жовтком, оцтом і гірчицею, додайте часник сушений. Продовжуючи збивання, почніть порціями підливати оливкова олія.

    Заправка для салату «Цезар» з креветками


    Помітно спростити приготування салатної заправки допоможе використання вже готового майонезу. Оскільки креветки – продукт з делікатним смаком, у цій варіації соусу ми не будемо використовувати часник, і скоротимо кількість інгредієнтів до мінімуму.
    Інгредієнти:

  • майонез – 75 г;

  • сік лайма – 25 мл;

  • тертий пармезан – 10 г;

  • філе анчоусів – 4 шт.


  • Приготування
    Розітріть філе анчоусів в пасту і змішайте її з іншими інгредієнтами зі списку. Готову заправку використовувати відразу або попередньо охолодивши. За рахунок основи з готового майонезу такий соус може зберігатися в холодильнику протягом тривалого часу.