Базовий склад заправки схожий рецепт майонезу, але від останнього його відрізняє наявність анчоусів, часнику і тертого пармезану. Про найсмачніших заправках для салату «Цезар» і їх модифікаціях ми поговоримо в цьому матеріалі.
Класична заправка для салату «Цезар» – рецепт
В рамках класичного рецепту сам його творець – Цезар Кардіні – використовував зубок часнику для натирання посуду, в якій готувався соус. Такий нехитрий трюк дозволяв домогтися легкого часникового смаку соусу, без перебивання інших інгредієнтів.
Інгредієнти: яйце – 1 шт.; вустерширський соус – 5 мл; оливкова олія – 55 мл; гірчиця діжонська – 1/4 ч. ложки; лимонний сік – 5 мл; анчоуси – 3 шт.; зубок часнику. Приготування Перед тим, як приготувати заправку для салату «Цезар», зробіть пасту з анчоусів, розтерши консервовану рибку в ступі або збивши блендером.
Стінки посуду для збивання змастіть розрізаним часниковим зубком. Схема приготування заправки для «Цезаря» нагадує приготування майонезу: яйця збивають з дижонской гірчицею і цитрусовим соком, а після з'єднання всіх інгредієнтів можна почати підливати оливкова олія. Підливають Масло невеликими порціями, не припиняючи збивання для того, щоб емульсія не розшарувалася. У готову основу покладіть пасту з анчоусів, влийте вустерширський соус і додати сіль.
Проста заправка для салату «Цезар» в домашніх умовах
Інгредієнти: яєчні жовтки – 2 шт.; анчоуси – 6 шт.; лимонний сік – 25 мл; діжонська гірчиця – 3/4 ч. ложки; оливкова олія – 30 мл; тертий пармезан – 15 г; рослинне масло – 115 мл; зубок часнику. Приготування Зубок часнику пюрируйте з сіллю. Часникову пасту змішайте з анчоусами і дрібно порубаєте їх. Перекладіть ароматну пасту в посуд для збивання, додайте жовтки, гірчицю і цитрусовий сік. Збивши складові разом спершу влийте оливкове масло, а потім почніть додавати рослинне масло невеликими порціями, також не припиняючи збивання. Коли суміш інгредієнтів перетвориться на гладку емульсію, всипте тертий пармезан.
Заправка для салату «Цезар» з гірчицею готова. Бажано використовувати відразу після приготування.
Заправка до салату «Цезар» з куркою
Навіть враховуючи той факт, що сам Цезар не використовував курятину в оригінальному рецепті салату, саме ця версія закуски придбала найбільшу популярність серед їдців по всьому світу.
Інгредієнти: яєчний жовток – 1 шт.; часник сушений – 1/2 ч. ложки. гірчиця – 1 ч. ложка; яблучний оцет – 45 мл; філе анчоусів – 4 шт.; оливкова олія – 55 мл Приготування Пюрируйте анчоуси для соусу будь-яким зручним способом. Збийте рибне пюре з жовтком, оцтом і гірчицею, додайте часник сушений. Продовжуючи збивання, почніть порціями підливати оливкова олія.
Заправка для салату «Цезар» з креветками
Помітно спростити приготування салатної заправки допоможе використання вже готового майонезу. Оскільки креветки – продукт з делікатним смаком, у цій варіації соусу ми не будемо використовувати часник, і скоротимо кількість інгредієнтів до мінімуму.
Інгредієнти: майонез – 75 г; сік лайма – 25 мл; тертий пармезан – 10 г; філе анчоусів – 4 шт. Приготування Розітріть філе анчоусів в пасту і змішайте її з іншими інгредієнтами зі списку. Готову заправку використовувати відразу або попередньо охолодивши. За рахунок основи з готового майонезу такий соус може зберігатися в холодильнику протягом тривалого часу.