Мабуть, важко знайти більш популярні «швидкі» салати, ніж різні варіанти на тему «Олів'є», точніше салату «A-la Russ», як називають у світі салат з картоплі, ковбаси, огірка та яєць з додаванням зеленого горошку і заправкою з майонезу. Це ситні страви, що готуються дуже швидко і коштують досить недорого. Якщо хочеться поїсти в обід, готуємо салат з копченою ковбасою і свіжим огірком, а на вечерю, коли потрібно більш легке блюдо, приготуємо салат з кукурудзою, ковбасою і свіжим огірком.
Салат на обід Інгредієнти: капуста білоголова свіжа – 150 г; ковбаса копчена – 200 г; свіжі грунтові огірки – 2-3 шт.; кукурудза заморожена – 100 г; сметана середньої жирності (не більше 20%) – 150 г; сіль – 1 щіпка; перець мелений (суміш) – 1 щіпка; зелень – за смаком. Приготування Капусту нарізаємо тонкими довгими смужками, ковбаску шаткуємо соломкою. В принципі, замість ковбаси можна використовувати відварене м'ясо – це вже справа смаку або дієти. Невеликими смужками нарізаємо і огірочки (можна зчистити шкірку). Кукурудзу проварюємо в киплячій воді 5-7 хвилин або використовуємо консервовану. Заправляємо салат сметаною і додаємо сіль, перчик свіжозмелену на млинку, трохи петрушки, кропу або іншої зелені. Перемішуємо і подаємо з скибочками багета, сиром і помідорами.
Салат на вечерю Більш насиченим смаком і ситним виходить салат з копченою ковбасою і огірком, заправлений майонезом.
Інгредієнти: ковбаса копчена «Мисливська», «Салямі» або подібна – 250 г; огірки грунтові свіжі – 3 шт.; кукурудза, консервована заливки – 1 баночка; морква, приготована «по-корейськи» (маринований) – 100 г; сухарики або чіпси – 1 пакетик; майонез не дієтичний (67% жирності) оливковий – 1 пакет; часник – 2 зубчики; зелень – за бажанням. Приготування Салат, в якому є ковбаса, огірок, сухарики або чіпси, вийде вельми пікантним, а секрет сервіровки у тому, що всі інгредієнти змішуються тільки на тарілці. На велике блюдо викладаємо окремими гірками
кукурудзу, з якою злили заливку, нашатковану соломкою огірок, порізаний кубиками або тонкими смужками копчену ковбаску, заздалегідь замариновану морковочку і сухарики або злегка поламані чіпси. В середину блюда викладаємо гіркою затовчений часником майонез. Не солимо – салат виходить і так солоним від поєднання копченої ковбаси і чіпсів.
Загалом, салат з ковбасою і огірками, свіжими, солоними або маринованими – відмінне поле для тренування кулінарної фантазії. Творіть і радуйте близьких новими шедеврами.