Особливо чудовим виходить салат, якщо в ньому корейська морква поєднується з шматочками копченої ковбаси.
Салат з корейською морквою, копченою ковбасою, огірком і помідором
Інгредієнти: корейська морква – 220 г; свіжий огірок – 2 шт.; копчена ковбаса – 180 г; помідор (великий) – 1 шт.; свіжий кріп – 05 пучка; жирний майонез – 220 р. Приготування В зручну ємність нарізаємо подібно соломці смачну копчену ковбасу. Далі ми викладаємо до неї заздалегідь підготовлену корейську моркву. Хороший, великий, м'ясистий помідор нарізаємо досить великими кубиками і робимо це тільки гострим ножем, інакше в нас вийде каша. Огірки подрібнюємо, як і ковбасу у вигляді соломки. Всі овочі складаємо в загальну ємність і присипаємо їх зеленню дрібно нарубаного свіжого кропу. Викладаємо на салат хорошою жирності майонез і з допомогою великої ложки все добре перемішуємо. Переміщаємо салат в салатницю і подаємо отриману смакоту до столу.
Салат з корейською морквою, копченою ковбасою, квасолею і сухариками «Кириешки»
Інгредієнти: готова корейська морква – 160 г; консервована червона квасоля – 250 г; «Кириешки» (сухарі) – 80 г; копчена ковбаса – 150 г; пір'я зеленої цибулі – 2-3 шт.; майонез (67%) – 180 р. Приготування В зручну, з високими бортами миску викладаємо куплену або зроблене самостійно (за смаком) корейську моркву. Далі відкриваємо баночку з відвареної, консервованої червоною квасолею, зливаємо з неї розсіл, наливаємо в баночку чистої води і трохи збовтавши, зливаємо її, а саму фасольку викладаємо в миску з морквою. Копчену ковбасу спочатку гострим ножем нарізаємо на кружечки, а потім подрібнюємо їх у соломку і складаємо її в
загальну ємність. Тепер додаємо сюди дрібно нарубані пір'я зеленої цибулі і останніми висипаємо в салат дрібні «Кириешки». Заправляємо все хорошим жирним майонезом, ретельно перемішуємо і наш простий, а головне смачний салат готовий!
Оскільки цей салат різноманітний своєю колірною палітрою, то його просто гріх не подати красиво. Для цього ми беремо плоску тарілку, ставимо на неї роз'ємну форму, яку використовуємо для випічки пасок (без дна) і заповнюємо її салатом. Ставимо все на годинку в холодильник, а потім знімаємо форму і отримуємо гарне, акуратне оформлення.