Пропонуємо вашій увазі варіанти рецептів неймовірно смачного та водночас корисного салату з стеблового селери з куркою і яблуком. Таке поєднання особливо сподобається любителям легких страв зі свіжим смаком.
Салат з курки з стебловим селерою, зеленим яблуком і сиром - рецепт
Інгредієнти: стебла селери – 2 шт.; м'ясо курки (запечене або відварне) – 250 г; зварені круто яйця – 170 г; зелене яблуко сорту «Симиренко» – 150 г; пір'я зеленої цибулі – 3-4 шт.; сир твердий – 45 г; сік лимона або лайма – 40 мл; горіхи волоські – за смаком; майонез або сметана – за смаком; сіль крупна і свежеперемолотый чорний перець – за смаком. Приготування Куряче м'ясо для цього салату можна просто відварити. Але якщо у вас залишилася після вечері запечена або смажена курка, її можна сміливо використовувати в якості основи страви, від цього воно стане тільки смачніше. При необхідності відокремлюємо м'якоть від кісток і нарізаємо дрібними скибочками. Відварені круто курячі яйця звільняємо від шкаралупи і шаткуємо кубиками. Подрібнюємо тим же манером очищене зелене яблучко і збризкуємо його лимонним або лаймовим соком. Нарізаємо стебла селери і пір'я зеленої цибулі і перетираємо на середній тертці твердий сир. З'єднуємо підготовлені компоненти салату в широкій мисці, заправляємо майонезом або сметаною, присмачую за смаком сіллю і перцем і хвилин через п'ятнадцять, коли страва настоїться, викладаємо його в салатник, посипаємо товченими горіхами і подаємо до столу.
Салат з курячою грудкою, яблуком, селерою і ананасом
Інгредієнти: стебла селери – 2 шт.; м'ясо курки (філе) – 350 г; ананас консервований – 220 г; виноград – 170 г; яблука кисло-солодкі – 220 г; горіхи волоські запашні – 110 г за смаком; лимон – 05 шт.; зелень; майонез і сметана в рівних пропорціях; сіль крупна і свежеперемолотый чорний перець. Приготування Курячу грудку для приготування салату необхідно відварити в підсоленій воді зі спеціями і дати їй охолонути в бульйоні. Нарізаємо м'ясо невеликими кубиками й викладаємо в миску. Туди ж відправляємо розрізані навпіл і позбавлення від кісточок виноградини, нарізані кубиками ананаси і очищені яблучка. Стебла селери очищаємо від волокнистих поверхневих ниток, подрібнюємо після цього і також додаємо в салат. Заправляємо салат сумішшю сметани, майонезу і лимонного соку, додавши при цьому в заправку сіль, перчик і товчені горіхи, акуратно перемішуємо, даємо трохи настоятися, і можемо подавати, прикрасивши страву горіхами і зеленню.