Завдяки своєрідному пікантному смаком і тонким ароматом димку, притаманного копченої курячої грудки, закуски з її участю виходять особливо смачними і апетитними. Кілька варіацій оригінальних салатів з копченою грудкою представляємо нижче.
Рецепт салату з копченою курячою грудкою, ананасами і грибами
Інгредієнти: куряча копчена грудка – 345 г; печериці – 345 г; консервовані ананаси – 345 г; сир твердих сортів – 215 г салатний цибулю – 80 г; яйця добірні – 3 шт.; класичний майонез; соняшникова або оливкова рафінована олія – 35 мл; сіль кам'яна і свіжозмелену перець чорний. Приготування Салатик з даного рецептом ми будемо оформляти шарами, один з яких буде складатися з обсмажених з цибулею грибів. Для цього ретельно вимиті печериці дрібненько шаткуємо і викладаємо в промаслений рафінованим оливковою або соняшниковою олією сковороду. Після того, як випарується вся рідина, додаємо нашатковану півкільцями салатний цибулю і смажимо його разом з грибами до м'якості, в процесі посоливши і поперчив за смаком.
Поки готуються гриби, нарізаємо невеликими брусочками або кубиками філе копченої курячої грудки, шаткуємо тим же манером ананасові скибки, а також відварюємо круто, очистити і дрібно рубаємо добірні курячі яйця. Твердий сир слід перетерти на середній або великій тертці.
Оформляємо салатик наступним чином. Спочатку викладаємо першим шаром грибну піджарку з цибулею. Слідом розподіляємо копчену курку і присмачую її щедро майонезом. Тепер викладаємо яйця й ананасові скибочки, промазуємо майонезом і їх і притрушиваем композицію зверху перетертим твердим сиром.
Залишилося тільки дочекатися, поки салатик просочиться трохи в холодильнику і можна подавати його, прикрасивши за бажанням гілочками свіжої зелені.
Смачний салат з копченою курячою грудкою - простий рецепт з квасолею і кукурудзою
Інгредієнти: куряча копчена грудка – 345 г; консервована червона квасоля – 245 г; консервована кукурудза – 245 г; сухарики з білого пшеничного хліба – 45 г; класичний майонез; айсберг (салатні листя); гілочки свіжої зелені; сіль кам'яна і свіжозмелену перець чорний. Приготування Даний варіант салату готується за лічені хвилини, так як не вимагає абсолютно ніяких підготовчих робіт. Достатньо лише порвати на шматки салат айсберг, додати в миску нарізану кубиками або просто розібрану на волокна копчену курячу грудку і викласти консервовану кукурудзу і квасолю, попередньо злив з консервів рідина. Тепер заправляємо салат майонезом, додаємо при необхідності сіль за смаком перчик, викладаємо в салатник і посипаємо сухарями з білого хліба. Подаємо страву відразу ж, доповнивши гілочками свіжої зелені.
Салат з копченою грудкою і запеченим болгарським перцем - рецепт
Інгредієнти: копчена куряча грудка – 320 г; перець болгарський солодкий – 520 г; салатний цибулю білий або червоний – 150 г; класичний майонез ; сіль кам'яна і свіжозмелену перець чорний. Приготування Ключовим компонентом цього салату є запечений болгарський перець. Його можна відправити на деко в прогріту духовку до максимуму, попередньо змастивши маслом або ж підсмажити до темних підпалин на сковороді гриль. По готовності знімаємо з перцю шкірку, а м'якоть нарізаємо шматочками середнього розміру. Подрібнюємо також копчену курячу грудку і нарізаємо півкільцями салатні цибулини. Заправляємо компоненти класичним майонезом, підсолюємо і перчимо до смаку, перемішуємо, і можемо подавати, переклавши в салатник.