Сьогодні в нашому матеріалі варіанти приготування салату з копченою куркою і свіжим огірком. Таке поєднання чудово доповнюють інші овочі, сир, консервована кукурудза і гриби.
Салат з копченою куркою, свіжим огірком, кукурудзою і перцем
Інгредієнти: копчене куряче м'ясо (м'якоть) – 245 г; свіжі огірки – 245 г; консервована кукурудза – 230 г; перець болгарський солодкий – 115 г; салатний цибулю – 120 г; яйця добірні – 3-4 шт.; густий майонез – за смаком; оцет яблучний – 70 мл; сіль кам'яна і свежеперемолотый перець чорний – за смаком. Приготування Для приготування такого салату можна взяти як копчену курячу грудку, так і копчені інші частини птиці, відокремивши м'якоть від кісток і нарізує кубиками. Додатково відварюємо круто, очищаємо і шаткуємо тим же манером яйця, подрібнюємо вимиті огірки і очищений болгарський перець. Салатний цибуля ми не будемо закладати в салат в чистому вигляді, а замаринуем його на хвилин двадцять в яблучному оцті. Для цього нарізаємо овоч невеликими кубиками, складаємо в миску, додаємо оцет і вливаємо окріп, щоб він повністю покрив вміст ємності. Промаринованную цибульну масу відкидаємо на сито, промиваємо прохолодною водою, даємо стекти і відправляємо до інших компонентів страви.
Залишилося тільки заправити салат майонезом, довести до смаку сіллю і перцем, перемішати і дати йому хвилин двадцять-тридцять настоятися.
Салат з копченою куркою, помідорами, огірками, перцем і кукурудзою
Інгредієнти: копчене куряче м'ясо (м'якоть) – 245 г; свіжі огірки – 245 г; консервована кукурудза – 230 г; перець болгарський солодкий – 180 г помідори свіжі – 245 г; кріп свіжий; густий майонез; сіль кам'яна і свежеперемолотый перець чорний. Приготування Дуже свіжим на смак виходить салат з копченою куркою і овочами, а особливу родзинку йому додасть кукурудза. В даному випадку підготовчі роботи полягають тільки в нарізці компонентів. Овочі та зелень необхідно помити і обов'язково обсушити. Огірки та болгарський перець нарізаємо соломкою як можна тонше, а помідори і копчене куряче м'ясо кубиками. Як і в попередньому випадку можна використовувати як копчене філе грудки, так і м'якоть з стегенець.
Змішуємо компоненти салату в окремій мисці, додаємо кукурудзу і укропчик, майонез, перець і сіль і перемішуємо. Подавати до столу страву можна відразу ж.
Салат з копченою куркою, огірком, корейською морквою і сиром
Інгредієнти: копчене куряче м'ясо (м'якоть) – 245 г; свіжі огірки – 245 г; морква по-корейськи – 185 г; сир твердих сортів – 120 г; яйця добірні – 4 шт.; густий майонез; сіль кам'яна і свежеперемолотый перець чорний. Приготування В даному випадку салат ми будемо оформляти шарами. Ідеально, якщо є формувальне кільце, яке встановимо на широку тарілку. Першим шаром викладаємо відварені круто, очищені і перетерті на тертці курячі відбірні яйця і присмачую їх майонезом. Слідом розподіляємо нарізану кубиками копчену курку і знову майонез. Тепер черга огірків і корейської моркви, яку щедро також промазуємо майонезом. Завершуємо композицію перетертим сиром і відправляємо на кілька годин салат на полицю холодильника просочуватися.
Салат з копченої курки з печерицями та огірками
Інгредієнти: копчене куряче м'ясо (м'якоть) – 295 г; свіжі огірки – 245 г; печериці – 295 г; цибуля – 70 г; олія соняшникова без аромату – 30 мл; яйця добірні – 4 шт.; густий майонез; сіль кам'яна і свежеперемолотый перець чорний. Приготування Печериці для салату моєму, подрібнюємо і обсмажуємо разом з нарубаною цибулею до м'якості і випаровування всієї вологи. Відварюємо круто, очищаємо і перетираємо на тертці яйця, шаткуємо соломкою огірки кубиками копчену курку. У салатник або на блюдо в кільці викладаємо шарами курку, а слідом огірок, грибну піджарку і яйця. Кожен шар, окрім останнього, присмачуємо майонезом щедро і за смаком сіллю і перцем. Години через два, коли салатик просочиться, можна подавати його, прикрасивши гілочками зелені.