Один з найбільш поживних і швидких варіантів перекусу – салат. У нього можна покласти що завгодно у відповідності зі своїм смаком, сезоном, наявністю в холодильнику. Багато люблять салат з куркою і квасолею, рецепт можна видозмінювати майже до нескінченності.
Простий салат Не мудруючи лукаво, використовуємо те, що під рукою і не вимагає попередньої підготовки.
Інгредієнти: відварений (в мундирі) картоплю, можна вчорашній – 3-4 шт.; копчена грудка молодої курки (продається часто окремо) – 300 г; біла, консервована квасоля в соусі – 1 велика банка (500 г); солодкий перець (краще червоний) – 2 шт.; цибуля зелена (тільки пір'ячко) – 1 маленький пучок; кріп, петрушка, кінза, базилік – за смаком та бажанням; сіль – 1 щіпка; олія холодного віджиму будь нерафінована – 30 мл Приготування Салат з квасолею і копченою куркою виходить з дуже насиченим смаком, тому ніякого майонезу в нього класти не можна. Якщо відварного картоплі немає, не біда – вариться він протягом 20 хвилин. Поки збігає в магазин за квасолею, попросіть кого-небудь відварити картоплю. Якщо в холодильнику «завалялися» з вечора відварені макарони, ними можна замінити картоплю. Отже, ріжемо картоплю, м'ясо і перець дрібними кубиками, зливаємо соус з квасолі, зелень дрібно шаткуємо і все змішуємо в мисці. Додатково заправляємо рослинною олією і присаливаем. Пробуємо перед тим, як солити – грудка і квасоля вже посолены, можливо, солі не потрібно.
Імпровізуйте У такий салат можна покришити пару невеликих огірків (свіжих або солоних – які під рукою опиняться), теж буде смачно. Можна приготувати цей салат з куркою і квасолею ще й з сухариками. Тільки використовуємо суворо домашні сухарики, в магазинних дуже багато канцерогенів і некорисних добавок. Ще один варіант для тих, хто поспішає – салат з курки, квасолі і корейської моркви. Купуємо в перевіреному місці морквину по-корейськи» або маринуємо самі, додаємо нарізану скибочками курочку і будь-квасоля. Швидко, ситно, смачно і досить просто.
Легкий варіант Якщо хочете приготувати дієтичне блюдо, вам сподобається салат із стручкової квасолі і курки, звичайно, знадобиться більше часу.
Інгредієнти: стручки зеленої квасолі молоді – 200 г; філе курчати без шкірки і кісточок – 200 г; яйце свіже велике – 3 шт.; перець солодкий великий – 2 шт.; олія рослинна (соняшникова або кукурудзяна) – 30 мл; насіння кунжуту – 2 ст. ложки; сік свіжовичавлений лимонний або лаймовий – 1 ст. ложка; сіль гірська (можна використовувати рожеву) – за смаком. Приготування Квасолю треба промити, зрізати ножицями або ножем кінчики і відварити на пару протягом півгодини. Курочку акуратно нарізаємо тонкими смужками, швидко обсмажуємо на прогрітому олії і тушкуємо на повільному вогні під кришкою. За 10 хвилин до готовності до курочці кладемо перець і квасолю, перемішуємо. Томлені перець і квасолю не втрачають своїх корисних властивостей. Окремо відварюємо яйця і, очистивши від шкаралупи, нарізаємо тонкими часточками. Сервіруємо теплий салат із стручкової квасолі і курки, посипавши кунжутом, полив лимонним соком, на одній стороні страви викладаємо скибочки яйця.
Великий салат Інгредієнти: копчена курятина (стегенця або грудки) без кісточок – 300 г; червона квасоля (зазвичай консервована в заливці) – 1 баночка; червона довга паприка (солодкий перець) – 3 шт.; сир твердий або копчена – 150 г; картопля, зварена зі шкіркою великий – 3-4 шт.; майонез (краще домашній) – 150-200 г; сіль йодована – за смаком; зелень – за смаком і бажанням. Приготування Салат з консервованої квасолею і копченою куркою в мексиканському стилі готується просто. Відварюємо заздалегідь картоплю, охолоджуємо і чистимо. Ріжемо невеликими кубиками нашу паприку, курочку, картопля і сир. Додаємо квасолю, трохи зелені і солі, заправляємо майонезом і сервіруємо. Трохи більш пікантний варіант – салат з курки, печериць і квасолі готується просто: додаємо баночку маринованих грибів.