Літня пора несе з собою безмежні можливості приготування смачних і повних вітамінів страв зі свіжих овочів. До останніх належить і прості салати із зелені, основу яких становить свіжа зелень, що є під рукою, доповнена різними добавками: яйцями, сиром, овочами.
Салат із зелені з яйцем – рецепт
У цьому салаті в якості основи виступає традиційна літня зелень – салат латук, але ви можете використовувати пакетований мікс або іншу зелень, що є в розпорядженні.
Інгредієнти: головка салату латук; редис - 7 шт.; зелена цибуля - 3-4 пера; огірок - 1 шт.; яблучний оцет - 35 мл; масло - 20 мл; яйця - 2-3 шт. Приготування За допомогою шатківниці тонко наріжте редис і огірок. Подрібніть зелений лук і нарвете добре вимите листя латуку. Змішайте латук з підготовленими овочами та зеленим цибулею, приправити все оцтом і збризніть маслом. Відваріть пару яєць, а після того, як вони охолонуть, наріжте і подавайте поверх салату.
Салат зі свіжої зелені і овочів
Інгредієнти: Для салату:
мікс зелені - 310 г; томати черрі - 115 г; болгарський перець - 85 м; червоний цибуля - 55 г; жменя очищених насіння соняшнику. Для заправки:
мед - 15 мл; часник - 2 зубки; оливкова олія - 115 мл Приготування Першим ділом приготуйте просту заправку для салату із зелені, збивши мед з маслом і розтертим в пасту часником. Приправте заправку пучкою солі і свіжомеленим перцем.
Наріжте помідори будь-яким зручним способом. Розділіть червоний цибулю на тонкі півкільця. За аналогією з цибулею наріжте і солодкий перець. Змішайте овочі з міксом зелені і заправте салат. Посипте готову страву насінням.
Салат із зеленню і сиром
Урізноманітнити смак зелені можна з допомогою сирів. Останні вибирайте виходячи з власних переваг і бюджету, оскільки, будучи універсальною базою, зелень відмінно поєднується як з звичайними магазинними твердими сирами, так і з ропні продуктів або благородними сирами з цвіллю.
Інгредієнти: Для салату:
зерна 1/2 граната; козячий сир - 175 г; очищені фісташки - 1/3 ст.; мікс зелені - 115 р. Для заправки:
кукурудзяна олія - 35 мл; бальзамічний оцет - 15 мл; діжонська гірчиця - 5 г; мед - 5 мл Приготування Розкришите козячий сир і грубо подрібніть очищені фісташки. Змішайте всі з міксом зелені. Приготуйте просту заправку, збивши разом представлені інгредієнти зі списку. Заправте салат і посипте його зернами граната.