Вернуться назад Распечатать

Салат із зелені

Салат із зелені
Літня пора несе з собою безмежні можливості приготування смачних і повних вітамінів страв зі свіжих овочів. До останніх належить і прості салати із зелені, основу яких становить свіжа зелень, що є під рукою, доповнена різними добавками: яйцями, сиром, овочами.

Салат із зелені з яйцем – рецепт


У цьому салаті в якості основи виступає традиційна літня зелень – салат латук, але ви можете використовувати пакетований мікс або іншу зелень, що є в розпорядженні.
Інгредієнти:

  • головка салату латук;

  • редис - 7 шт.;

  • зелена цибуля - 3-4 пера;

  • огірок - 1 шт.;

  • яблучний оцет - 35 мл;

  • масло - 20 мл;

  • яйця - 2-3 шт.


  • Приготування
    За допомогою шатківниці тонко наріжте редис і огірок. Подрібніть зелений лук і нарвете добре вимите листя латуку. Змішайте латук з підготовленими овочами та зеленим цибулею, приправити все оцтом і збризніть маслом. Відваріть пару яєць, а після того, як вони охолонуть, наріжте і подавайте поверх салату.

    Салат зі свіжої зелені і овочів


    Інгредієнти:
    Для салату:

  • мікс зелені - 310 г;

  • томати черрі - 115 г;

  • болгарський перець - 85 м;

  • червоний цибуля - 55 г;

  • жменя очищених насіння соняшнику.


  • Для заправки:

  • мед - 15 мл;

  • часник - 2 зубки;

  • оливкова олія - 115 мл


  • Приготування
    Першим ділом приготуйте просту заправку для салату із зелені, збивши мед з маслом і розтертим в пасту часником. Приправте заправку пучкою солі і свіжомеленим перцем.
    Наріжте помідори будь-яким зручним способом. Розділіть червоний цибулю на тонкі півкільця. За аналогією з цибулею наріжте і солодкий перець. Змішайте овочі з міксом зелені і заправте салат. Посипте готову страву насінням.

    Салат із зеленню і сиром


    Урізноманітнити смак зелені можна з допомогою сирів. Останні вибирайте виходячи з власних переваг і бюджету, оскільки, будучи універсальною базою, зелень відмінно поєднується як з звичайними магазинними твердими сирами, так і з ропні продуктів або благородними сирами з цвіллю.
    Інгредієнти:
    Для салату:

  • зерна 1/2 граната;

  • козячий сир - 175 г;

  • очищені фісташки - 1/3 ст.;

  • мікс зелені - 115 р.

  • Салат із зелені

    Для заправки:

  • кукурудзяна олія - 35 мл;

  • бальзамічний оцет - 15 мл;

  • діжонська гірчиця - 5 г;

  • мед - 5 мл


  • Приготування
    Розкришите козячий сир і грубо подрібніть очищені фісташки. Змішайте всі з міксом зелені. Приготуйте просту заправку, збивши разом представлені інгредієнти зі списку. Заправте салат і посипте його зернами граната.