Як і належить будь-якому популярному страви, рецепт «Цезаря» обріс безліччю варіацій, що про класику давно забули. Оригінальна рецептура включала до складу тільки листя салату, грінки і пікантний сир з оригінальною заправкою. І тільки нещодавно до його складу для ситності стали додавати рибу, морепродукти або курятину.
Смачний салат «Цезар» з куркою і сухариками – класичний рецепт приготування
Інгредієнти: Для салату:
багет – 1 шт.; пучок салату; куряче філе – 275 г; пармезан – 75 г; помідор – 1 шт.; зубчик часнику; оливкова олія першого віджиму – 85 мл; сіль, перець. Для соусу:
вустерширський соус – 15 р; зубчик часнику; горошки чорного перцю – 5 шт.; жовтки– 3 шт.; оливкова олія (якісне) – 65 мл; лимонний сік – 10 г; сіль; діжонська гірчиця. Приготування Філе натріть сіллю і сумішшю різних перців (чорний, червоний, білий), накрийте плівкою і відправте в холод маринуватися на 2 години.
Відразу почніть робити сухарики для «Цезаря». На сковороду налийте оливкова олія, розігрійте, киньте в нього крупно нарізаний часник. Обсмажуйте до золотистого кольору, після чого вийміть його, він більше не знадобиться. Багет наріжте кубиками, попередньо зрізавши скоринку. Отримані скибочки обсмажте до рум'яної поверхні.
Далі на гарячій сковороді обсмажте цілі шматочки курячого філе з кожної сторони. При цьому сковороду не накривайте.
Тепер приступайте до соусу. Розітріть В ступці зубчик часнику, горошини перцю і дрібку солі, додайте вустер, сирі жовтки і перемішайте. Додавайте по краплі масло і інтенсивно збиваємо. Тепер додайте лимонний сік і гірчицю. Остаточно перемішайте масу.
А тепер збирайте салат: блюдо натріть часточкою часнику і викладаємо великі шматочки листя салату. Збризніть їх соусом і посипте подрібненим пармезаном. Зверху розкладіть нарізане пластинками філе і знову збризніть соусом. Тепер киньте жменю сухарів, які також просочіть злегка соусом і притрусіть пармезаном. За бажанням додайте помідор, нарізаний невеликими скибочками, який також притрусіть сиром і відразу подавайте.
Класичний рецепт салату «Цезар» з креветками і сухариками
Інгредієнти: Для салату:
жменя рум'яних грінок; винний оцет - 25 мл; оливкова олія - 35 мл; подрібнений часник - 1 ч. ложка; діжонська гостра гірчиця - 10 г; головка латуку; пармезан - 65. Для креветок:
креветки - 375 г; сік лимонний - 25 мл; паприка – 10 г; пластівці чилі - невелика щіпка; жменя зелені петрушки. Приготування Обсмажте креветки, поки не порозовеют. Відразу ж збризніть їх все соком лимона і злегка присипте паприкою з чилі і подрібненою петрушкою. Нехай креветки трохи охолонуть, поки ви будете займатися базою для салату.
Зробіть заправку, вливши винний оцет, олію, пікантну гірчицю з часником в банку. Інтенсивно збийте все, поки не утвориться емульсія блідого кольору.
Нарвете салат і розкладіть по невластивому страви. Зверху киньте щедру жменю ароматних сухариків і полийте заправкою. Зверху розкладіть креветки і на завершення хаотично розкладіть тоненькі скибочки пармезану.