Вернуться назад Распечатать

Салат «Рибки в ставку» зі шпротами

Салат «Рибки в ставку» зі шпротами
Незрівнянний варіант салату сьогодні розповімо в цій статті. Така закуска неодмінно вразить усіх гостей і ваше творіння ще довго будуть згадувати. Розповімо, як приготувати чудовий салат «Рибки в ставку» зі шпротами в основному складі.

Рецепт салату «Рибки в ставку» з шпротів з плавленим сиром


Інгредієнти:

  • картопля – 130 г;

  • шпроти – 185 г;

  • яйце (велике) – 4 шт.;

  • плавлений сир (твердий) – 210 г;

  • майонез ;

  • часник;

  • цибуля зелена.


  • Приготування
    Картопля промийте, відваріть «в мундирі», очистіть і подрібніть за допомогою великої терки. Викладайте його першим шаром і промажте майонезом.
    Із консерви злити олію, дістаньте шпроти і відкладіть декілька цілих рибок для декору. Іншу рибку викладайте в тарілку, розімніть виделкою і розподіліть наступним шаром.
    Яйця відваріть, остудіть в крижаній воді, очистіть і подрібніть на маленькій тертці. Посипте їх поверх шпрот і просочіть майонезом. Сирок попередньо заморозьте і натріть крупно. Змастіть поверхню готового салату сіточкою майонезу. Відкладеними раніше шпротами прикрасьте блюдо, встромивши їх головою вниз і посипте подрібненим зеленим луком.

    Як приготувати салат «Рибки в ставку» зі шпротами?


    Інгредієнти:

  • шпроти - 1 маленька стандартна банку;

  • картопля - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля (можна фіолетовий) - 2 шт.;

  • яйця (великі) - 2 шт.;

  • сир «Російський» (або інший не дуже солоний) - 65 г;

  • зелень цибулі, кропу і петрушки - для оформлення;

  • майонез класичний (можна домашній);

  • сіль.


  • Приготування
    Спершу треба відварити яйця круто, моркву до м'якості і картоплю «в мундирі». Далі все очистіть і крупно подрібніть на тертці. Сир таким же чином натріть. Важливо, кожен інгредієнт необхідно натерти в окремі ємності. Шпроти розімніть вилкою, але залиште пару рибок для декорування страви. Цибулю очистіть і дрібненько порубаєте. Тепер, коли всі компоненти підготовлені можна салат укладати шарами. Візьміть відповідне блюдо і першим шаром розподілите картоплю, трохи присолите і змастіть майонезом.
    Салат «Рибки в ставку» зі шпротами

    Другим шаром розподілите цибуля, його не насичують, зверху третім шаром викладайте розім'яті шпроти і вже їх змастіть майонезом.
    Четвертим шаром морква, яку потрібно присолити і змастити майонезом.
    П'ятий шар – твердий сир, який просто змастіть майонезом і тепер шостий шар – це подрібнені яйця, їх обов'язково просочіть, посипте рубаною зеленню.
    Тепер можна прикрасити салат рибкою і пір'ям зеленого лука, який краще розподілити по краю салату. В кількох місцях застроміть хвостики шпрот.