Вернуться назад Распечатать

Салат з відвареної риби

Салат з відвареної риби
Сьогодні ми розповімо вам, як зробити салат з вареної риби. Таке блюдо чудово різноманітить ваш стіл і неодмінно сподобається всім гостям своїм ніжним смаком і рибних ароматом.

Класичний рецепт рибного салату з відварної риби


Інгредієнти:

  • варена біла риба – 310 г;

  • зелений консервований горошок – 225 г;

  • маринований огірок – 55 г;

  • варене куряче яйце – 3 шт.;

  • цибулина – 45 г;

  • яблуко солодке – 1 шт.;

  • вода – 105 мл;

  • цукор – 5 г;

  • бальзамічний оцет – 1 ч. ложка;

  • свіжа зелень – для прикраси;

  • спеції;

  • майонез для заправки.


  • Приготування
    Цибуля звільняємо від лушпиння, рубаємо тонкими кільцями і складаємо в миску. Потім заливаємо окропом, додаємо цукровий пісок і вливаємо оцет. Вміст перемішуємо і маринуємо цибулька 30 хвилин, а потім рідину зливаємо.
    Рибу відокремлюємо від кісток і розбираємо м'ясо на маленькі шматочки. Яйця чистимо і шаткуємо кубиками. Точно також подрібнюємо мариновані огірки і яблуко. Тепер з'єднуємо всі підготовлені продукти в миску, додаємо зелений горошок, приправляємо спеціями, заправляємо майонезом і розмішуємо. Прикрашаємо готовий салат зеленню і перед подачею охолоджуємо.

    Рецепт салату з вареною рибою


    Інгредієнти:

  • риба – 205 г;

  • огірок свіжий – 35 г;

  • зелена цибуля – 415 г;

  • картопля – 75 г;

  • листя зеленого салату – 20 г;

  • яйце (варене) – 1 шт.;

  • рафінована олія – 25 мл;

  • рибний бульйон – 55 мл;

  • майонез – 25 мл;

  • редис – 2 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Рибу чистимо, розбираємо, виймаємо всі кісточки і викладаємо м'ясо в каструлю. Заливаємо бульйоном, солимо і відварюємо. Готуємо картоплю окремо «в мундирі», чистимо й нарізаємо шматочками. Огірок очистити від шкірки і шаткуємо скибочками. Салатні листя і пір'я цибулі промиваємо, струшуємо і дрібно рубаємо ножем. Охолоджену рибу подрібнюємо і змішуємо з усіма інгредієнтами. Заправляємо майонезом, перемішуємо і прикрашаємо готовий салат з відвареної рибою і картоплею кружечками редиски і вареного яйця.

    Салат з вареної риби з рисом


    Інгредієнти:

  • сьомга – 215 г;

  • морква варена – 95 г;

  • яйце варене – 4 шт.;

  • рис – 55 г;

  • салатний цибуля – 1 шт.;
  • Салат з відвареної риби

  • майонез.


  • Приготування
    Варену моркву чистимо і шаткуємо на дрібній тертці. У яєць знімаємо шкаралупу, розрізаємо навпіл і окремо подрібнюємо жовтки і білки. Салатний цибулю кришимо ножем. Сьомгу відварюємо, остуджуємо і розбираємо від кісток. Потім викладаємо м'ясо в миску і ретельно розминаємо виделкою. Тепер викладаємо салат шарами: відварений рис, маса рибна, цибулю, моркву, яєчний білок і тертий жовток. Всі шари покриваємо невеликою кількістю майонезу і подаємо салат з відвареної червоною рибою до столу.