Сьогодні ми розповімо вам, як зробити салат з вареної риби. Таке блюдо чудово різноманітить ваш стіл і неодмінно сподобається всім гостям своїм ніжним смаком і рибних ароматом.
Класичний рецепт рибного салату з відварної риби
Інгредієнти: варена біла риба – 310 г; зелений консервований горошок – 225 г; маринований огірок – 55 г; варене куряче яйце – 3 шт.; цибулина – 45 г; яблуко солодке – 1 шт.; вода – 105 мл; цукор – 5 г; бальзамічний оцет – 1 ч. ложка; свіжа зелень – для прикраси; спеції; майонез для заправки. Приготування Цибуля звільняємо від лушпиння, рубаємо тонкими кільцями і складаємо в миску. Потім заливаємо окропом, додаємо цукровий пісок і вливаємо оцет. Вміст перемішуємо і маринуємо цибулька 30 хвилин, а потім рідину зливаємо.
Рибу відокремлюємо від кісток і розбираємо м'ясо на маленькі шматочки. Яйця чистимо і шаткуємо кубиками. Точно також подрібнюємо мариновані огірки і яблуко. Тепер з'єднуємо всі підготовлені продукти в миску, додаємо зелений горошок, приправляємо спеціями, заправляємо майонезом і розмішуємо. Прикрашаємо готовий салат зеленню і перед подачею охолоджуємо.
Рецепт салату з вареною рибою
Інгредієнти: риба – 205 г; огірок свіжий – 35 г; зелена цибуля – 415 г; картопля – 75 г; листя зеленого салату – 20 г; яйце (варене) – 1 шт.; рафінована олія – 25 мл; рибний бульйон – 55 мл; майонез – 25 мл; редис – 2 шт.; спеції. Приготування Рибу чистимо, розбираємо, виймаємо всі кісточки і викладаємо м'ясо в каструлю. Заливаємо бульйоном, солимо і відварюємо. Готуємо картоплю окремо «в мундирі», чистимо й нарізаємо шматочками. Огірок очистити від шкірки і шаткуємо скибочками. Салатні листя і пір'я цибулі промиваємо, струшуємо і дрібно рубаємо ножем. Охолоджену рибу подрібнюємо і змішуємо з усіма інгредієнтами. Заправляємо майонезом, перемішуємо і прикрашаємо готовий салат з відвареної рибою і картоплею кружечками редиски і вареного яйця.
Салат з вареної риби з рисом
Інгредієнти: сьомга – 215 г; морква варена – 95 г; яйце варене – 4 шт.; рис – 55 г; салатний цибуля – 1 шт.; майонез. Приготування Варену моркву чистимо і шаткуємо на дрібній тертці. У яєць знімаємо шкаралупу, розрізаємо навпіл і окремо подрібнюємо жовтки і білки. Салатний цибулю кришимо ножем. Сьомгу відварюємо, остуджуємо і розбираємо від кісток. Потім викладаємо м'ясо в миску і ретельно розминаємо виделкою. Тепер викладаємо салат шарами: відварений рис, маса рибна, цибулю, моркву, яєчний білок і тертий жовток. Всі шари покриваємо невеликою кількістю майонезу і подаємо салат з відвареної червоною рибою до столу.