Іноді треба швидко приготувати якусь їжу, наприклад, салат.
Дуже зручні інгредієнти для таких страв – консервована квасоля і домашні сухарики (їх можна зробити із залишків хліба).
Консервовану квасолю можна знайти в декількох варіантах форм: молоду зелену стручкову, білу або кольорову, в томатній або світлою заливці. Для салату нам підійде або зелена стручкова, або у світлій заливці, будь, біла або кольорова (слід зауважити, вона корисніше).
Веганські салат з кукурудзи й квасолі з сухариками і часником
Інгредієнти: квасоля консервована (молода стручкова або у світлій заливки) – 1 банка; кукурудза консервована – 1 банка; домашні сухарики з несолодкого білого хліба; олія рослинна салатну; лимон або оцет фруктовий натуральний; часник; зелень (базилік, рукола, кінза, петрушка, цибуля, салат зелений). Приготування Розкриваємо банки з кукурудзою та квасолею, зливаємо консервуючий соус (в ньому цукор і сіль, навіщо вони нам?), промиваємо кип'яченою холодною водою і відкидаємо на друшляк або сито. Коли вода стече, переміщаємо кукурудзу і квасолю в салатницю.
Додаємо сухарики, подрібнений часник і зелень (листя зеленого салату рвемо руками дрібно). Поливаємо соусом з олії з соком лимона або оцтом і перемішуємо.
Салат з консервованої червоної квасолі з сухариками, шинкою, сиром і грибами
Інгредієнти: квасоля червона консервована – 1 банка; сухарики з білого або ражаного хліба домашні; гриби консервовані (наприклад, мариновані опеньки) – 1 банка; шинка свиняча – 300 г або трохи більше; сир твердий – 200 г; зелень свіжа часник – 2 зубчики; олія рослинна; сік лимона або оцет винний світлий натуральний; гірчиця готова. Приготування Зіллємо з квасолі консервуючу заливку і промиємо кип'яченою холодною водою. Також промиємо і гриби (якщо великі, можна подрібнити).
Шинку наріжемо короткими
смужками, сир – дрібними кубиками або натремо. Нарубим дрібно зелень і часник.
З'єднаємо всі в салатниці, додамо сухарики і поллємо соусом з суміші олії, гірчиці, соку лимона або оцту. Перемішаємо.
Цей салат більш ситний, під нього можна подавати поленту, а також будь-які міцні напої або пиво.
У будь-якому випадку, подібні салати, рецептами яких ви можете підійти фантазійно і креативно з легкістю і зручністю можна готувати не тільки вдома ввечері, що називається, на швидку руку, але також на пікніках або на дачі.