Вернуться назад Распечатать

Салат з консервованої квасолею з сухариками

Салат з консервованої квасолею з сухариками
Іноді треба швидко приготувати якусь їжу, наприклад, салат.
Дуже зручні інгредієнти для таких страв – консервована квасоля і домашні сухарики (їх можна зробити із залишків хліба).
Консервовану квасолю можна знайти в декількох варіантах форм: молоду зелену стручкову, білу або кольорову, в томатній або світлою заливці. Для салату нам підійде або зелена стручкова, або у світлій заливці, будь, біла або кольорова (слід зауважити, вона корисніше).

Веганські салат з кукурудзи й квасолі з сухариками і часником


Інгредієнти:

  • квасоля консервована (молода стручкова або у світлій заливки) – 1 банка;

  • кукурудза консервована – 1 банка;

  • домашні сухарики з несолодкого білого хліба;

  • олія рослинна салатну;

  • лимон або оцет фруктовий натуральний;

  • часник;

  • зелень (базилік, рукола, кінза, петрушка, цибуля, салат зелений).


  • Приготування
    Розкриваємо банки з кукурудзою та квасолею, зливаємо консервуючий соус (в ньому цукор і сіль, навіщо вони нам?), промиваємо кип'яченою холодною водою і відкидаємо на друшляк або сито. Коли вода стече, переміщаємо кукурудзу і квасолю в салатницю.
    Додаємо сухарики, подрібнений часник і зелень (листя зеленого салату рвемо руками дрібно). Поливаємо соусом з олії з соком лимона або оцтом і перемішуємо.

    Салат з консервованої червоної квасолі з сухариками, шинкою, сиром і грибами


    Інгредієнти:

  • квасоля червона консервована – 1 банка;

  • сухарики з білого або ражаного хліба домашні;

  • гриби консервовані (наприклад, мариновані опеньки) – 1 банка;

  • шинка свиняча – 300 г або трохи більше;

  • сир твердий – 200 г;

  • зелень свіжа

  • часник – 2 зубчики;

  • олія рослинна;

  • сік лимона або оцет винний світлий натуральний;

  • гірчиця готова.


  • Приготування
    Зіллємо з квасолі консервуючу заливку і промиємо кип'яченою холодною водою. Також промиємо і гриби (якщо великі, можна подрібнити).
    Шинку наріжемо короткими
    Салат з консервованої квасолею з сухариками
    смужками, сир – дрібними кубиками або натремо. Нарубим дрібно зелень і часник.
    З'єднаємо всі в салатниці, додамо сухарики і поллємо соусом з суміші олії, гірчиці, соку лимона або оцту. Перемішаємо.
    Цей салат більш ситний, під нього можна подавати поленту, а також будь-які міцні напої або пиво.
    У будь-якому випадку, подібні салати, рецептами яких ви можете підійти фантазійно і креативно з легкістю і зручністю можна готувати не тільки вдома ввечері, що називається, на швидку руку, але також на пікніках або на дачі.