Вернуться назад Распечатать

Салат з шинкою і свіжими огірками

Салат з шинкою і свіжими огірками
Іноді треба нашвидку придумати яке-небудь блюдо, в якості закуски. Або просто, не дуже хочеться морочитися з приготуванням вечері або ланчу.
Шинка і свіжі огірки – цілком гармонійна вкусообразующая пара продуктів, з яких легко і просто готувати різні цікаві салати.

Салат з яйцем з шинки, сиру та свіжих огірків – рецепт


Інгредієнти:
Розрахунок на 4 порції:

  • шинка свиняча вирощувати індичат або куряче – 400 г;

  • яйце куряче – 2-4 шт.;

  • огірки свіжі – 1 тепличний або 2 грунтових;

  • сир м'який або свіжий ропні – 300 г;

  • зелень (молодий цибуля, петрушка, кінза, базилік, розмарин);

  • часник – 1 зубчик;

  • олія оливкова;

  • гірчиця готова;

  • сік лимона або натуральний фруктовий (винний) оцет.


  • Приготування
    Круто зварені і охолоджені яйця очищаємо від шкаралупи і розрізаємо на четвертинки уздовж або трохи дрібніше. Огірки нарізаємо кружечками (овалами) або брусочками, шинку – кубиками або короткими смужками. Подрібнюємо сир ножем або на тертці. З'єднуємо в салатниці або в індивідуальній порційному посуді з розрахунку на 1 порцію всі підготовлені інгредієнти потроху.
    Соус-заправка: рубаємо або товчемо зелень і часник, додаємо масло і сік лимона або оцет. Трохи приправляємо гірчицею.
    Поливаємо салат заправкою, подаємо з білим багетом . Можна супроводити трапезу світлим вином, граппой або бренді.

    Салат з шинки, свіжого огірка, грибів, червоного перцю і кукурудзи


    Такий салат готується дуже швидко.
    Інгредієнти:

  • шинка – 300 г;

  • огірок свіжий – 1-2 шт.;

  • перець солодкий червоний свіжий – 1-2 шт.;

  • печериці свіжі – 200 г;

  • консервована кукурудза – 1 банка;

  • зелень свіжа;

  • олія рослинна прямого холодного віджиму;

  • сік лимона або натуральний фруктовий оцет;

  • часник – 1 зубчик.


  • Приготування
    Гриби можна варити протягом 20 хвилин, але це необов'язково, оскільки в сирому вигляді гливи теж їстівні і навіть корисніше. Можете просто бланшувати їх в окропі протягом 5 хвилин, потім відкинути на сито. Печериці або білі гриби все ж краще трохи проварити.
    Салат з шинкою і свіжими огірками

    Рубаємо гриби і зелень не занадто дрібно.
    Також і інше: нарізаємо огірки, шинку і червоний солодкий перець довільно.
    Всі з'єднуємо в салатниці і додаємо кукурудзу (зрозуміло, зіллємо попередньо консервуючу рідина).
    Можете також включити до складу салату зварені круто яйця і сир.
    Робимо Заправку з суміші рослинної олії з соком лимона або оцту. Приправляємо часником. Поливаємо салат і перемішуємо. Подаємо з полентою або кукурудзяними тортільями.