Іноді треба нашвидку придумати яке-небудь блюдо, в якості закуски. Або просто, не дуже хочеться морочитися з приготуванням вечері або ланчу.
Шинка і свіжі огірки – цілком гармонійна вкусообразующая пара продуктів, з яких легко і просто готувати різні цікаві салати.
Салат з яйцем з шинки, сиру та свіжих огірків – рецепт
Інгредієнти: Розрахунок на 4 порції:
шинка свиняча вирощувати індичат або куряче – 400 г; яйце куряче – 2-4 шт.; огірки свіжі – 1 тепличний або 2 грунтових; сир м'який або свіжий ропні – 300 г; зелень (молодий цибуля, петрушка, кінза, базилік, розмарин); часник – 1 зубчик; олія оливкова; гірчиця готова; сік лимона або натуральний фруктовий (винний) оцет. Приготування Круто зварені і охолоджені яйця очищаємо від шкаралупи і розрізаємо на четвертинки уздовж або трохи дрібніше. Огірки нарізаємо кружечками (овалами) або брусочками, шинку – кубиками або короткими смужками. Подрібнюємо сир ножем або на тертці. З'єднуємо в салатниці або в індивідуальній порційному посуді з розрахунку на 1 порцію всі підготовлені інгредієнти потроху.
Соус-заправка: рубаємо або товчемо зелень і часник, додаємо масло і сік лимона або оцет. Трохи приправляємо гірчицею.
Поливаємо салат заправкою, подаємо з білим багетом . Можна супроводити трапезу світлим вином, граппой або бренді.
Салат з шинки, свіжого огірка, грибів, червоного перцю і кукурудзи
Такий салат готується дуже швидко.
Інгредієнти: шинка – 300 г; огірок свіжий – 1-2 шт.; перець солодкий червоний свіжий – 1-2 шт.; печериці свіжі – 200 г; консервована кукурудза – 1 банка; зелень свіжа; олія рослинна прямого холодного віджиму; сік лимона або натуральний фруктовий оцет; часник – 1 зубчик. Приготування Гриби можна варити протягом 20 хвилин, але це необов'язково, оскільки в сирому вигляді гливи теж їстівні і навіть корисніше. Можете просто бланшувати їх в окропі протягом 5 хвилин, потім відкинути на сито. Печериці або білі гриби все ж краще трохи проварити.
Рубаємо гриби і зелень не занадто дрібно.
Також і інше: нарізаємо огірки, шинку і червоний солодкий перець довільно.
Всі з'єднуємо в салатниці і додаємо кукурудзу (зрозуміло, зіллємо попередньо консервуючу рідина).
Можете також включити до складу салату зварені круто яйця і сир.
Робимо Заправку з суміші рослинної олії з соком лимона або оцту. Приправляємо часником. Поливаємо салат і перемішуємо. Подаємо з полентою або кукурудзяними тортільями.