У всіх буває так, що хочеться чогось особливо смачненького і незвичайного, а в холодильнику звичайнісінькі продукти типу шинки. Ця стаття вам в допомогу, спробуйте приготувати і насолоджуйтеся новими поєднаннями смаків звичайних продуктів.
Салат-коктейль «Ніжність» з шинкою, сиром і огірками - рецепт
Відмінною особливістю салату-коктейлю є його подача. А він подається у високих прозорих креманках і викладається в них шарами. Тому навіть з таких простих інгредієнтів, як шинка і огірки виходить чарівний легкий салат, який виглядає як в ресторані.
Інгредієнти: шинка – 150 г; яйце – 2 шт.; сир напівтвердий (голландський, гауда) – 130 г; огірок свіжий – 150 г; перець солодкий – 1 шт.; зелень, сіль, майонез , перчик мелений. Приготування Яйця відварюємо круто, заливаємо відразу крижаною водою, такий контрастний душ дозволить їх надалі швидко і легко очистити.
Шинку, перець і яйце нарізаємо соломкою. Теж робимо і з сиром, але для економії часу можна і на крупній тертці потерти його. Якщо ви готуєте для себе, то огірки теж можна нарізати соломкою, але можна і зробити тонкі прозорі слайсы з допомогою економною овочечистки.
Змішувати всі інгредієнти заздалегідь не варто, оскільки огірки та перець стечуть. Безпосередньо перед подачею в креманку укладаємо шар шинки, зверху перець, потім сир, яйце і на самий верх огірок, т. к. він самий соковитий і сік буде стікаючи просочувати всі продукти. Кожен шар злегка поливаємо майонезом.
Рецепт італійського салату з макаронами і шинкою
Для салату макарони краще взяти з твердих сортів пшениці у вигляді бантиків або спіральок. Цей Салат дуже поживний і добре підійде для щільного перекусу.
Інгредієнти: макарони відварні – 300 г; шинка – 300 г; помідор – 2 шт.; перець болгарський – 1 шт.; маслини – 70 г; сир твердий (типу пармезану) – 170 г; часник – 2 зубки; свіжі кріп, базилік, петрушка; оливкова олія, сіль, спеції. Приготування Шинку, помідор, перець наріжемо соломкою, оливки на половинку, часник і зелень нарубим як можна дрібніше. З сиру зробимо слайсы з допомогою овочечистки. Змішаємо всі інгредієнти і макаронами, додаємо улюблені спеції (добре підійдуть італійські або прованські трави), посолити і поллємо маслом. Всі перемішаємо і відразу приступаємо до вживання.
Рецепт салату з квасолею і шинкою
Інгредієнти: огірок маринований – 3 шт.; квасоля консервована червона – 250 г; квасоля консервована біла – 250 г; зелена цибуля – 4 стебла; червоний цибуля – 2 шт.; шинка – 300 г; петрушка – 05 пучка; оливкова олія – 40 мл; бальзамічний оцет – 20 мл; цукор – 15 г; сіль, перець. Приготування Червоний цибулю почистимо і нарізаємо тоненькими півкільцями, так тонко, як тільки зможемо. Чим тонше він буде нарізаний, тим швидше промаринується і ніжніший смак його буде в салаті.
Тепер маринад: змішати оцет, олію, цукор, сіль і перець. Тепер в цей соус кладемо цибулю.
Квасоля процідимо від розсолу, шинку і огірочки нарізаємо соломкою. У салатницю викладаємо всі інгредієнти, зелень дрібненько нарубим і туди ж. Цибулю кладемо разом з маринадом, цього соусу цілком достатньо, щоб заправити салат. Все перемішуємо і насолоджуємося приголомшливим смаком.