Вернуться назад Распечатать

Салат з консервованою рибою

Салат з консервованою рибою
У кожної гарної господині в арсеналі завжди знайдеться баночка консервованої риби, яка дбайливо припасена для непередбаченого випадку. Таким може бути прихід гостей або просто небажання виходити з дому в погану погоду за продуктами. У цьому випадку можна швиденько зміркувати смачний і оригінальний салатик з консервованою рибою. Варіанти такого страви ми пропонуємо нижче в наших рецептах.

Салат з консервованої риби з картоплею і яйцями - рецепт


Інгредієнти:

  • консервована риба – 240 г;

  • картопля, зварена в мундирі і очищений – 320 г;

  • морква, відварена і очищена – 280 м;

  • цибулина ріпчаста – 90 г;

  • яйця курячі середнього розміру, відварені і очищені – 4 шт.;

  • майонез класичний – 240 г;

  • гілочки свіжої зелені кропу і петрушки – за смаком;

  • сіль велика – за смаком.


  • Приготування
    Такий листковий салат з консервованою рибою готується просто, а на смак виходить просто приголомшливим. Консервована риба підійде будь-яка, її необхідно розім'яти за допомогою вилки, попередньо злив акуратно розсіл. Викладаємо на дно широкого страви або салатника рибну масу і покриваємо натертими яєчними білками. Слідом розподіляємо зверху перетерту варену моркву, дрібненько нарізану цибульку і натерту варену картоплю. Кожен шар просочуємо щедро майонезом і трохи підсолюємо. На завершення притрушиваем страва подрібненими жовтками, дрібненько нарубаної свіжої зеленню і даємо трохи просочитися перед подачею.

    Салат з консервованою рибою, рисом і морською капустою


    Інгредієнти:

  • консервована риба – 240 г;

  • морська капуста – 220 г;

  • зварений розсипчастий рис – 5 ст. ложок;

  • яйця курячі середнього розміру, відварені і очищені – 3 шт.;

  • майонез класичний – за смаком;

  • гілочки свіжої зелені кропу і петрушки – за смаком;

  • сіль велика – за смаком.


  • Приготування
    З консервованої риби зливаємо розсіл і розминаємо її виделкою до отримання невеликих шматочків. Морську капусту трохи віджимаємо від надлишків вологи і нарізаємо довільно гострим ножем. Головне, щоб не траплялися надто довгі її фрагменти. Готові відварені і очищені курячі яйця нарізаємо кубиками і змішати з рибою і квашеною капустою в мисці, додавши при цьому відварену до готовності розсипчастий рис. Заправляємо масу класичним майонезом, додаємо за смаком велику кухонну сіль і перемішуємо акуратно. Перед подачею викладаємо страву в салатник і оформляємо гілочками свіжої зелені.

    Рецепт салату з консервованої риби з чорносливом


    Інгредієнти:

  • консервована риба – 240 г;

  • чорнослив – 220 г;

  • твердий сир – 220 г;

  • яйця курячі середнього розміру, відварені і очищені – 5 шт.;

  • майонез класичний – 150-220 г;

  • масло вершкове – 90 г;

  • гілочки свіжої зелені кропу і петрушки – за смаком;

  • сіль велика – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування салату ретельно промиваємо чорнослив, заливаємо його окропом, а через хвилин десять воду зливаємо, даємо стекти, нарізаємо продукт соломкою або кубиками й викладаємо на дно салатника.
    З консервованої риби зливаємо розсіл, розминаємо її за допомогою вилки і викладаємо поверх скибочок
    Салат з консервованою рибою
    чорносливу. Ідеальним варіантом для такого салату буде консервована горбуша у власному соку, але за браком її можна взяти і сайру, і сардину, і будь-яку іншу рибку.
    Слідом розподіляємо рівномірним шаром перетерті відварені і очищені курячі яйця і твердий сир, пропустивши його через крупну тертку. Кожен шар присмачую майонезом щедро і при бажанні підсолюємо. Заздалегідь заморожене вершкове масло натираємо на тертці і притрушиваем їм салат зверху. Даємо страві трохи просочитися, а потім оформляємо гілочками свіжої зелені і можемо подавати до столу.