У кожної гарної господині в арсеналі завжди знайдеться баночка консервованої риби, яка дбайливо припасена для непередбаченого випадку. Таким може бути прихід гостей або просто небажання виходити з дому в погану погоду за продуктами. У цьому випадку можна швиденько зміркувати смачний і оригінальний салатик з консервованою рибою. Варіанти такого страви ми пропонуємо нижче в наших рецептах.
Салат з консервованої риби з картоплею і яйцями - рецепт
Інгредієнти: консервована риба – 240 г; картопля, зварена в мундирі і очищений – 320 г; морква, відварена і очищена – 280 м; цибулина ріпчаста – 90 г; яйця курячі середнього розміру, відварені і очищені – 4 шт.; майонез класичний – 240 г; гілочки свіжої зелені кропу і петрушки – за смаком; сіль велика – за смаком. Приготування Такий листковий салат з консервованою рибою готується просто, а на смак виходить просто приголомшливим. Консервована риба підійде будь-яка, її необхідно розім'яти за допомогою вилки, попередньо злив акуратно розсіл. Викладаємо на дно широкого страви або салатника рибну масу і покриваємо натертими яєчними білками. Слідом розподіляємо зверху перетерту варену моркву, дрібненько нарізану цибульку і натерту варену картоплю. Кожен шар просочуємо щедро майонезом і трохи підсолюємо. На завершення притрушиваем страва подрібненими жовтками, дрібненько нарубаної свіжої зеленню і даємо трохи просочитися перед подачею.
Салат з консервованою рибою, рисом і морською капустою
Інгредієнти: консервована риба – 240 г; морська капуста – 220 г; зварений розсипчастий рис – 5 ст. ложок; яйця курячі середнього розміру, відварені і очищені – 3 шт.; майонез класичний – за смаком; гілочки свіжої зелені кропу і петрушки – за смаком; сіль велика – за смаком. Приготування З консервованої риби зливаємо розсіл і розминаємо її виделкою до отримання невеликих шматочків. Морську капусту трохи віджимаємо від надлишків вологи і нарізаємо довільно гострим ножем. Головне, щоб не траплялися надто довгі її фрагменти. Готові відварені і очищені курячі яйця нарізаємо кубиками і змішати з рибою і квашеною капустою в мисці, додавши при цьому відварену до готовності розсипчастий рис. Заправляємо масу класичним майонезом, додаємо за смаком велику кухонну сіль і перемішуємо акуратно. Перед подачею викладаємо страву в салатник і оформляємо гілочками свіжої зелені.
Рецепт салату з консервованої риби з чорносливом
Інгредієнти: консервована риба – 240 г; чорнослив – 220 г; твердий сир – 220 г; яйця курячі середнього розміру, відварені і очищені – 5 шт.; майонез класичний – 150-220 г; масло вершкове – 90 г; гілочки свіжої зелені кропу і петрушки – за смаком; сіль велика – за смаком. Приготування Для приготування салату ретельно промиваємо чорнослив, заливаємо його окропом, а через хвилин десять воду зливаємо, даємо стекти, нарізаємо продукт соломкою або кубиками й викладаємо на дно салатника.
З консервованої риби зливаємо розсіл, розминаємо її за допомогою вилки і викладаємо поверх скибочок
чорносливу. Ідеальним варіантом для такого салату буде консервована горбуша у власному соку, але за браком її можна взяти і сайру, і сардину, і будь-яку іншу рибку.
Слідом розподіляємо рівномірним шаром перетерті відварені і очищені курячі яйця і твердий сир, пропустивши його через крупну тертку. Кожен шар присмачую майонезом щедро і при бажанні підсолюємо. Заздалегідь заморожене вершкове масло натираємо на тертці і притрушиваем їм салат зверху. Даємо страві трохи просочитися, а потім оформляємо гілочками свіжої зелені і можемо подавати до столу.