Закуски з рибою, як правило, користуються найбільшою популярністю на банкети і фуршети. Ви можете використовувати рибу для приготування легких мусів з вершковим сиром, або звичних канапе і тарталеток, але ми пропонуємо трохи урізноманітнити меню і зробити закуски з рибою в основі ситніше, приготувавши салати з копченою рибою за рецептами, представленим далі.
Салат з копченою рибою гарячого копчення
В залежності від бюджету, яким ви володієте, в основу цього салату можна пустити як копчену горбушу, так і м'якоть форелі або сьомги. Готується така закуска за лічені хвилини, особливо, якщо у вашому розпорядженні є залишилася з вчорашнього вечері паста.
Інгредієнти: Для салату:
копчена риба - 135 г; відварна паста - 2 ст.; томати черрі - 95 г; мікс салату - 110 г; м'який сир - 65 р. Для заправки:
солодка гірчиця - 1 ч. ложка; часниковий зубок; лимонний сік - 15 мл; винний оцет - 15 мл; оливкова олія - 15 мл; мед - 5 мл. Приготування Почніть з приготування простий салатної заправки. Для неї достатньо збити всі інгредієнти зі списку разом до отримання емульсії. Далі можна переходити до самої риби, її достатньо розділити на тонкі пластини. Сир можна розкришити руками і змішати з пастою і рибою, додати шматочки помідорів і змішати все з готовим салатним міксом. Перед подачею заправте салат заздалегідь приготовленим соусом.
Салат з копченою рибою холодного копчення - рецепт
Ще один швидкий варіант смачного і корисного салату, містить в своїй основі філе сьомги холодного копчення, в суміші з руколою і авокадо. Подібний салат – відмінний спосіб набратися сил на майбутній трудовий день.
Інгредієнти: Для салату:
копчена сьомга - 185 г; авокадо - 2 шт.; огірок - 85 м; жменя рукколи. Для заправки:
оливкова олія - 45 мл; лимонний сік - 25 мл; рисовий оцет - 10 мл; мед - 10 мл; соєвий соус - 25 мл Приготування Збийте разом усі компоненти заправки. Розділіть копчену сьомгу на шматочки рівної товщини. Наріжте кубиками авокадо, а огірок розділіть на тонкі смужки з допомогою слайсера або терки. Змішайте авокадо, огірок і рибу, додати промиту і обсушену рукколу, а потім заправте блюдо.
Салат з рисом і копченої червоної риби
Ще один ситний варіант корисного страви на кожен день – цей салат із суміші рису, зелені та риби. Заправити страву можна нежирної сметаною або йогуртом.
Інгредієнти: йогурт - 65 мл; м'який сир - 95 г; сік одного лимона; зелена цибуля - 2 пера; мікс салату - 135 г; копчена риба - 165 г; жменю ядер волоських горіхів; відварений рис - 1/2 ст. Приготування Приправте йогурт хорошою пучкою солі і свежесмолотым перцем. Подрібніть цибулю і з'єднайте його з шматочками риби, додайте холодний відварений рис, нарізані горіхи і мікс салату. Перемішавши, полийте все йогуртовій заправкою і соком лимона, посипте салат шматочками м'якого сиру.
Салат з копченої риби з картоплею
Сьомга відмінно поєднується з картоплею, особливо з ніжними і солодкуватими молодими бульбами. Довести це беремося класичним річним картопляним салатом.
Інгредієнти: Для салату:
картопля - 930 г; червоний цибуля - 65 г; копчена сьомга - 145 г; каперси - 1 ст. ложка. Для заправки:
сметана - 115 г; майонез - 75 г; діжонська гірчиця - 5 г; лимонний сік - 15 мл; зелень кропу - 1 ст. ложка. Приготування Варені бульби картоплі охолодіть і розділіть на шматочки однакового розміру. Червоний лук наріжте тонкими кільцями і змішайте з картоплею і шматочками риби. Посипте все каперсами. Тепер приготуйте просту заправку з суміші сметани, гірчиці, майонезу і соку лимона. Доповніть суміш зеленню кропу і пучкою солі. Заправте салат і відразу ж подавайте.