Бігус – це страва польської кухні, по суті це наша тушкована капуста . Ситне і смачне Блюдо. Як приготувати бігус з м'ясом і капустою, читайте нижче.
Рецепт бігуса зі свіжої капусти з м'ясом
Інгредієнти: капуста білоголова свіжа – 13 кг; рослинна олія – 40 мл; м'якоть свинини – 450 г; томатна паста – 55 г; цибуля – 120 г; морква – 120 р. Приготування Свинину нарізаємо шматочками, викладаємо в глибоку сковороду і готуємо до випаровування рідини. Цибулю нарізаємо, як більше подобається – або кубиками або півкільцями. Морква шаткуємо соломкою або тремо на тертці. Відправляємо овочі до м'яса і разом обсмажуємо хвилин 5-7. Потім додаємо нашатковану білокачанну капусту, томатну пасту і доводимо до готовності під кришкою.
Бігус з м'ясом і капустою
Інгредієнти: м'ясо – 600 г; свіжа капуста – 600 г; квашена капуста – 800 г; ріпчаста цибуля – 200 г; картопля – 400 г; рослинне масло – 170 мл; сіль; перець. Приготування Найкращою посудом для приготування бігуса буде казанок. Якщо його немає, можна використати інший посуд, але важливо, щоб вона була з товстим дном. Отже, вливаємо в казанок рослинне масло, прогріваємо його і викладаємо м'ясо, порізане шматочками. Смажимо його до рум'яності. Потім додаємо подрібнену ріпчасту цибулю і, помішуючи, готуємо хвилин 10. Після цього додаємо картоплю, нарізану брусочками, перемішуємо. Ще через 15 хвилин додаємо квашену капусту. Періодично помішуючи тушкуємо 20 хвилин. В цей час готуємо свіжу капусту тоненько її шаткуємо, присипаємо сіллю і мнемо руками. Відправляємо її в казанок до решти інгредієнтів і під кришкою тушкуємо бігус ще 15 хвилин.
Як приготувати бігус з м'ясом в мультиварці?
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 450 г; ріпчаста цибуля – 130 г; білокачанна капуста – 700 г; морква – 130 г; перець болгарський – 1 шт.; вода – 120 мл; паста томатна – 110 г; сіль; спеції; чорнослив без кісточок – 5 шт. Приготування М'якоть яловичини нарізаємо соломкою. Цибулю дрібненько кришимо, моркву тремо на тертці або шаткуємо соломкою. Перець нарізаємо півкільцями або ж також шаткуємо соломкою. У чашу мультиварки вливаємо приблизно 10 мл рослинної олії, викладаємо м'ясо, підсолюємо його, далі кладемо цибулю, моркву, перець, нашатковану капусту і чорнослив. Томатну пасту розвести у воді, виливаємо суміш у мультиварочную чашу. У режимі «Гасіння» готуємо 15 години. А під кінець можна на 10 хвилин включити програму «Смаження».