Шніцелі перекочували в нашу кулінарію з німецької кухні. Це блюдо передбачає соковитий кусень м'ясної вирізки, пожаренный неодмінно в паніровці, так як без неї це вже зовсім інша страва. Паніровка може бути найрізноманітнішою і включати в себе традиційно яйце, борошно або сухарі, або бути більш оригінальною і вишуканою з додаванням різноманітних спецій, сирів, і навіть овочів.
Нижче ми розглянемо варіанти приготування шніцеля зі свинини, хоча за бажанням можна використовувати будь-яке інше м'ясо.
Як приготувати шніцель зі свинини на сковороді – рецепт?
Інгредієнти: свиняча корейка без кістки – 650 г; масло рослинне – 70 мл; масло вершкове – 70 г; борошно – 80 г; яйце – 2 шт.; сухарі панірувальні – 120 г; мелена солодка паприка (за бажанням) – за смаком; мелений чорний перець; сіль; лимон. Приготування Свинячу корейку розрізаємо на шматочки товщиною приблизно півтора сантиметра і відбиваємо за допомогою кухонного молоточка, прикривши м'ясо харчовою плівкою. Борошно змішуємо з сіллю, меленим чорним перцем і додаємо за бажанням мелену солодку паприку. Паніруємо відбиті м'ясні пласти в отриманій суміші, потім потім у збитому до однорідності яйці і обвалюють у панірувальних сухарях. Тут же визначаємо шніцель в розпечену суміш рослинного і вершкового масла і підрум'янюємо з кожної сторони по півтори-дві хвилини.
По готовності подаємо шніцелі з скибочкою лимона. Окремо можна подати свіжі овочі або легкий овочевий салат .
Рубаний шніцель зі свинини на сковороді
Інгредієнти: свіжа м'якоть свинини – 650 г; масло рослинне – 95 мл; яйце – 3 шт.; сухарі панірувальні – 160 г; спеції – за смаком; мелений чорний перець; сіль. Приготування Щоб приготувати шніцель січений, свинячу м'якоть промиваємо холодною водою, гарненько обсушуємо її за допомогою паперових рушників і позбавляє від пленочек і сухожиль. Потім шаткуємо м'ясо дрібними шматочками і укладаємо в миску. Додаємо яйце, мелений чорний перець, за бажанням спеції і перемішуємо.
Два яйця розбиваємо до однорідності за допомогою виделки або віночка. Панірувальні сухарі насипаємо в окрему миску. З рубленого м'яса формуємо овальні шніцелі, опускаємо їх у яєчної маси, паніруємо грунтовно в сухарях і викладаємо на сковороду з розпеченим маслом.
Скільки смажити рубаний шніцель зі свинини на сковороді залежить від того, якої товщини виробу ви сформували. У середньому на це буде потрібно від трьох до семи хвилин на кожну сторону.
Шніцель зі свинини на сковороді в паніровці з сиру
Інгредієнти: свиняча вирізка (корейка) – 650 г; яйця – 2 шт.; борошно – 120 г; твердий сир – 160 г; соєвий соус – 55 мл; масло вершкове – 50 г; рослинна олія – 50 мл; мелена суміш перців; сіль; панірувальні сухарі. Приготування Свинячу вирізку розрізаємо впоперек волокон на шматки товщиною півтора сантиметра і злегка відбиваємо, прикривши поверхню харчовою плівкою. Замочуємо підготовлені шматки в соєвому соусі, приправивши їх перед цим меленої сумішшю перців.
Через двадцять хвилин приступимо до смаження шніцелів. А поки натремо на дрібній тертці твердий сир, і зіб'ємо до пишноти охолоджені яйця.
Промаринованную свинину промаківающімі від вологи маринаду, паніруємо в борошні, потім занурюємо в яєчну масу і слідом обвалюємо в сирній стружці. Для вірності промокнем шніцель зі всіх сторін в панірувальних сухарях і визначимо на сковороді з товстим дном, в якій заздалегідь прогріли до середньої температури суміш рослинного і вершкового масла.
Витримуємо шніцелі до підрум'янення на середньому вогні, виймаємо на блюдо, промаківающімі зайвий жир серветкою або паперовим рушником і прикриваємо на кілька хвилин листом фольги, підвернувши краю.
По цьому рецепту м'ясо виходить соковитим і неймовірно смачним.