Баварські ковбаски – найвідоміша страва німецької кухні, що без праці можна приготувати самостійно в домашніх умовах. А як правильно і швидко це зробити, ми вам зараз розповімо.
Рецепт приготування баварських ковбас
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 2 кг; м'якоть свинини – 450 г; цукор – 1 ст. ложка; морська сіль велика – 1 ст. ложка; гірчиця в насінні – 1 ст. ложка; кислота аскорбінова – щіпка; черева свиняча – 1 м. Приготування Першим ділом готуємо натуральну оболонку. Для цього свинячу череву натираємо сіллю, промиваємо, викладаємо в чашку, закриваємо кришкою і залишаємо на 30 хвилин. Після цього плівку знову промиваємо в холодній воді. М'якоть свинини і яловичини обробляємо, нарізаємо маленькими кубиками і прибираємо м'ясо в морозильну камеру на 30 хвилин. Далі перекручуємо все окремо через м'ясорубку. Тепер з'єднуємо в глибокій мисці м'ясо, всипаємо цукор, морську сіль, кидаємо насіння гірчиці і трохи аскорбінової кислоти. Ретельно перемішуємо і наповнюємо цієї масою підготовлену череву, випускаючи повітря і згортаючи приблизно через кожні 10 див. Коптимо ковбасу в коптильні при температурі 85 градусів приблизно 2 години, а потім остуджуємо, загортаємо ковбасу в пергамент і прибираємо в холодильник. Зберігати такий продукт можна не більше 2 тижнів.
Рецепт домашніх баварських ковбасок
Інгредієнти: фарш яловичий – 500 г; фарш свинячий – 500 г; цибулина – 2 шт.; мускатний горіх мелений – щіпка; часник – 5 зубчиків; білий хліб – 150 г; свіжа петрушка – 1 пучок; яйце – 1 шт.; молоко – 150 мл; спеції ; яловича черева – 100 г; смалець – 50 р. Приготування Для приготування баварських ковбасок білий хліб розмочуємо в молоці. Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо й
пасеруємо до золотистого кольору на розтопленому салі. Часник чистимо, видавлюємо через прес, а петрушку дрібно рубаємо. Тепер з'єднуємо у великій мисці свинячий і яловичий фарш, додаємо розмочений хліб, цибуля, часник, зелень і вводимо яйце. Все перемішуємо, заправляємо спеціями за смаком і кидаємо мускатний горіх. Натуральну оболонку чистимо, промиваємо і наповнюємо приготовленої м'ясної масою. Далі перев'язуємо ковбаски через 10 див., проколюємо кожну ковбаску в кількох місцях голкою і опускають на 10 хвилин в окріп. Після цього викладаємо їх на змащене маслом деко і запікаємо 25 хвилин в розігрітій духовці.