Штрудель – страва німецької кухні, що представляє собою рулет з різноманітною начинкою. Існує безліч різних рецептів цього оригінального страви, але ми розповімо вам, як приготувати штрудель з м'ясом і картоплею.
Рецепт штруделя з м'ясом і картоплею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно вищого сорту – 4600 м; молоко – 1 ст.; яйце – 1 шт.; сіль – щіпка; масло рослинне – 3 ст. ложки. Для начинки:
картопля – 10 шт.; свинина – 700 г; цибулина – 1 шт.; спеції; олія рослинна; лавровий листочок. Приготування Для початку давайте замісимо тісто на штрудель з м'ясом і картоплею: тепле молоко змішуємо з яйцем, вливаємо трохи олії і додаємо сіль. Все перемішуємо і вимішуємо щільне тісто. Накриваємо його рушником і ставимо в темне місце хвилин на 40. Цим часом очищаємо цибулю і дрібненько його шаткуємо. М'ясо промиваємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо разом з цибулею на розігрітому маслечко. Картоплю заздалегідь відварюємо, перетворюємо на пюре і змішуємо з м'ясної обсмаженням. Тісто тонко-тонко розкачуємо на столі, промазуємо маслом, промазуємо начинкою і звертаємо рулетом. Защипуємо краї щільно і розрізаємо заготовку на порційні шматочки. Решту начинку викладаємо в казанок, зверху розподіляємо німецькі штруделі і тушкуємо блюдо з картоплею і м'ясом 15 хвилин, до повної готовності.
Рецепт приготування пивного штруделя з м'ясом і картоплею
Інгредієнти: картопля – 400 г; фарш – 500 г; цибулина – 3 шт.; яйце – 2 шт.; пиво – 1 ст.; борошно – 400 г; сода – 1 ч. ложка; масло рослинне – 2 ст. ложки; спеції. Приготування Для приготування штрудель з м'ясом і картоплею змішуємо склянку пива з яйцями, додаємо соду і борошно. Отримане тісто прибираємо приблизно на 1 годину в будь тепле місце. У м'ясний фарш висипаємо спеції, а цибулю чистимо і дрібненько шаткуємо. Тісто тонко розкачуємо, викладаємо зверху фарш і загортаємо все в рулет. Після цього нарізаємо його на шматочки і відставляємо на 15 хвилин у бік. У глибокій сковороді пасеруємо на рослинній олії цибуля, додаємо порізаний скибочками картоплю, заливаємо підсоленою водою і доводимо все до кипіння. Зверху викладаємо штруделі, зменшуємо вогонь і, накривши посуд сковороду, тушкуємо 50 хвилин.
Сирні штрудель з м'ясом і картоплею
Інгредієнти: куряче м'ясо – 800 г; картопля – 700 г; борошно – 2 ст.; сир – 600 г; цибулина – 2 шт.; приправи; свіжа зелень; яйце – 1 шт.; масло рослинне – 6 ст. ложок. Приготування Як приготувати штрудель з м'ясом і картоплею? Отже, чистимо цибулину, обполіскуємо і шаткуємо дрібними кубиками, а м'ясо і картоплю обробляємо, промиваємо та нарізаємо кубиками. У розігріту сковороду наливаємо масло, викладаємо цибулька і пасеруємо його до м'якості. Після цього перекладаємо його на тарілку, а в олію, акуратно опускаємо курку і обсмажуємо її до золотої скоринки. Далі висипаємо картопля, цибуля, заливаємо все водою, приправляємо спеціями, зменшуємо вогонь і тушкуємо масу 10 хвилин. Цим часом

замішуємо тісто: борошно просіваємо з дрібною сіллю і розвести теплою водою, інтенсивно розмішуючи. Накриваємо рушником і даємо йому постояти 15 хвилин. Потім ділимо тісто на 2 коржа і розкачуємо кожен досить тонко. Тепер промазуємо пласти маслом і залишаємо полежати на деякий час. Сир з'єднайте з сіллю і яйцем. Тісто складаємо навпіл, зверху розподіляємо сирну начинку і звертаємо всі рулетом. Розрізаємо на шматочки і викладаємо в каструлю з м'ясом і овочами. Щільно закриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо страва 1 годину. Перед подачею прикрашаємо штруделі рубаною зеленню.