Справжній ковбасний суп - це ситне гаряче блюдо, яке традиційно подається на теренах Німеччини, адже саме німці славляться різноманіттям ковбасних м'ясних виробів і вже точно розбираються в тонкощах приготування ароматних страв на їх основі.
У цій статті ми розберемося з тим, як варити ковбасний суп на основі асорті з різних ковбас по традиційному німецькому рецептом.
Німецький ковбасний суп
Класичний німецький ковбасний суп готується з декількох сортів м'яса і сосисок, в доповненні овочів, прянощів та наваристого бульйону.
Інгредієнти: свинячі реберця - 1 кг; копчені сосиски - 250 г; соски варені - 200 г; бекон - 5 смуг; квашена капуста - 4 ст.; картопля - 2 шт.; морква - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; зелень кропу - 1 пучок; петрушка - 1 пучок; сіль, перець - за смаком. Приготування Перед тим як приготувати ковбасний суп, необхідно зварити бульйон. Для цього свинячі реберця ретельно промиваємо під струменем холодної води і кладемо в каструлю варитися з 3 літрами води на малому вогні. Час варіння бульйону - близько 15-2 годин, або до тих пір, поки м'ясо не почне відставати від кісток. Під час варіння м'яса не забувайте прибирати з поверхні води
піну, що утворюється, а після готування процідіть бульйон через 2-3 шари марлі.
Моркву, цибулю і картоплю нарізаємо довільно і закладаємо на сковороду. Тушкуємо овочі з парою ополоників бульйону на малому вогні до м'якості.
Поки овочі тушатся - м'ясо відокремлюємо від кісток і повертаємо в бульйон. Туди ж відправляємо квашену капусту, і вже готові овочі. Останніми в бульйон йдуть сосиски: їх традиційно крупно нарізають і після закладки в гарячий бульйон, вимикають вогонь і настоюють суп 20-30 хвилин.
Німецький ковбасний суп можна подавати до столу з парою зажаристих грінок, притрусивши зеленню. Приємного апетиту!