Вернуться назад Распечатать

Ковбасний суп

Ковбасний суп
Справжній ковбасний суп - це ситне гаряче блюдо, яке традиційно подається на теренах Німеччини, адже саме німці славляться різноманіттям ковбасних м'ясних виробів і вже точно розбираються в тонкощах приготування ароматних страв на їх основі.
У цій статті ми розберемося з тим, як варити ковбасний суп на основі асорті з різних ковбас по традиційному німецькому рецептом.

Німецький ковбасний суп


Класичний німецький ковбасний суп готується з декількох сортів м'яса і сосисок, в доповненні овочів, прянощів та наваристого бульйону.
Інгредієнти:

  • свинячі реберця - 1 кг;

  • копчені сосиски - 250 г;

  • соски варені - 200 г;

  • бекон - 5 смуг;

  • квашена капуста - 4 ст.;

  • картопля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • зелень кропу - 1 пучок;

  • петрушка - 1 пучок;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Перед тим як приготувати ковбасний суп, необхідно зварити бульйон. Для цього свинячі реберця ретельно промиваємо під струменем холодної води і кладемо в каструлю варитися з 3 літрами води на малому вогні. Час варіння бульйону - близько 15-2 годин, або до тих пір, поки м'ясо не почне відставати від кісток. Під час варіння м'яса не забувайте прибирати з поверхні води
    Ковбасний суп
    піну, що утворюється, а після готування процідіть бульйон через 2-3 шари марлі.
    Моркву, цибулю і картоплю нарізаємо довільно і закладаємо на сковороду. Тушкуємо овочі з парою ополоників бульйону на малому вогні до м'якості.
    Поки овочі тушатся - м'ясо відокремлюємо від кісток і повертаємо в бульйон. Туди ж відправляємо квашену капусту, і вже готові овочі. Останніми в бульйон йдуть сосиски: їх традиційно крупно нарізають і після закладки в гарячий бульйон, вимикають вогонь і настоюють суп 20-30 хвилин.
    Німецький ковбасний суп можна подавати до столу з парою зажаристих грінок, притрусивши зеленню. Приємного апетиту!