М'ясо по-німецьки - це досить простий, але дуже вдалий варіант приготування смачного і ситного страви. Його подають не тільки гарячим, але і холодним. Давайте розглянемо з вами цікаві рецепти приготування м'яса по-німецьки.
М'ясо по-німецьки з яблуками
Інгредієнти: свинина - 700 г; зелені яблука - 4 шт.; помідори - 3 шт.; цибулина -200 г; топлене масло-3 ст. ложки; сіль, цукор - за смаком; борошно пшеничне - 1 ст. ложка; біле сухе вино - 125 мл; зелень петрушки. Приготування Давайте розберемося, як приготувати м'ясо по-німецьки. Помідори миємо й нарізаємо тонкими кружечками. Ріпчасту цибулю чистимо і шаткуємо кільцями. Яблука промиваємо, рубаємо невеликими шматочками і, змішавши з помідорами, посипаємо цукровим піском.
Ставимо сковороду На плиту, наливаємо трохи масла і розігріваємо його. Пасеруємо на ньому половину порції лука, а потім перекладаємо його в форму для запікання. Викладаємо сюди ж половину яблук і помідорів. М'ясо ріжемо великими шматками, підсолюємо, перчимо за смаком і обсмажуємо з усіх боків на сковороді, злегка присипавши борошном. Після цього акуратно викладаємо м'ясо у форму і накриваємо зверху рештою цибулею, яблуками і помідорами.
Далі заливаємо м'ясо з овочами вином і відправляємо в духовку, розігріту до температури 200 градусів, приблизно на 45 хвилин. Готову страву посипаємо зеленню і подаємо разом з відварною картоплею .
М'ясо по-німецьки в пивному соусі
Інгредієнти: яловичина - 500 г; м'ясний бульйон - 05 ст.; гливи - 200 г; оцет бальзамічний - 1 ст. ложка; сік гранатовий - 100 мл; вершки - 50 мл; рослинна олія; цибулина - 1 шт.; мелена паприка - за смаком; часник - 3 зубчики. Приготування М'якоть яловичини промиваємо та нарізаємо на порційні шматочки. Зубчики часнику очистити, подрібнюємо і змішуємо з пивом, гранатовим соком і паприкою. Заливаємо м'ясо отриманою сумішшю і перемішуємо. Прибираємо яловичину маринуватися на всю ніч у холодильник. Вранці очищаємо від лушпиння цибулю шаткуємо його гуртками.
Гливи промиваємо, обсушуємо і викладаємо на деко, застелений папером. Додаємо цибулю, часник, зверху поливаємо бальзамічним оцтом і рослинним маслом. Відправляємо деко на 10 хвилин у духовку, виставивши температуру 200 градусів.
Цим часом змішуємо сотейнику м'ясний бульйон з вершками, доводимо масу до кипіння і додаємо в неї запечені печериці з цибулею. Готуємо грибний соус приблизно 5 хвилин, помішуючи.
Замариноване м'ясо обсмажуємо по 4 хвилини з кожного боку на рослинному маслі. Потім накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь і готуємо м'ясо до готовності. Залишився маринад наливаємо у сотейник до соусу і доводимо до кипіння. Подаємо яловичину до столу з соусом, свіжою зеленню і грибним гарніром.
Простий рецепт м'яса по-німецьки з помідорами
Інгредієнти: яловичина 1 кг; томатне пюре - 200 мл; помідор - 1 шт.; вода - 1 ст.; цибулина - 2 шт.; борошно - 2 щіпки; рослинне масло - 100 мл; сіль, перець, орегано, майоран, чебрець - за смаком. Приготування М'ясо нарізаємо досить великими шматками поперек волокон. Після цього обвалюємо кожен шматочок у борошні із сіллю. Обсмажуємо її на рослинній масло в сковороді на сильному вогні, щоб зверху утворилася скоринка, а всередині м'ясо залишилося сирим і м'яким. Далі перекладаємо яловичину в каструлю, посипаємо сухою зеленню, додаємо томатне пюре і скибочки помідор. Цибулю нарізаємо півкільцями, теж злегка пасеруємо на рослинній олії і відправляємо в каструлю. Виливаємо склянку води, закриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 15 години на слабенькому вогні, періодично перемішуючи м'ясо.