Айнтопф - це традиційне і оригінальна страва німецької кухні, що заміняє собою обід з двох страв. В перекладі з німецької язика означає - «все в одному горщику».
Рецепт німецького супу «Айнтопф»
Інгредієнти: свинина - 1 кг; печериці - 300 г; вода - 2 л; картопля - 1 кг; морква - 2 шт.; квасоля - 250 г; цибулина - 3 шт.; рослинна олія - за смаком; спеції. Приготування Зараз розповімо, як приготувати німецький суп "Айнтопф". Квасоля перебираємо, промиваємо і залишаємо отмачиваться на кілька годин. Потім відварюємо в підсоленій воді до готовності і відкидаємо на друшляк. Цим часом обробляємо свинину, нарізаємо її кубиками і обсмажуємо на рослинному маслечко в чавунці.
Далі наливаємо води, щоб вона покрила м'ясо і тушкуємо до м'якості. Овочі миємо, чистимо, картоплю нарізаємо кубиками, цибулю - півкільцями, перець і моркву - соломкою. Грибочки шаткуємо пластинами, після чого пасеруємо їх до рум'яного кольору. Потім на м'ясо викладаємо все шарами: квасолю, овочі, гриби, солимо і доливаємо води. Тушкуємо блюдо 30 хвилин і розкладаємо густий суп по тарілках.
Німецький "Айнтопф" з сардельками
Інгредієнти: яловичина на кістці - 500 г; вода - 1 л; картопля - 2 шт.; цибулина - 2 шт.; віденські сардельки - 500 г; салямі - 200 г; квашена капуста - 500 г; солоний огірок - 3 шт.; томатна паста - 2 ст. ложки; спеції. Приготування З яловичини і 1 літра води варимо бульйон. Потім кладемо цілком очищений картопля і тушкуємо до готовності. Далі акуратно виймаємо з бульйону яловичину і картоплю, м'ясо відокремлюємо від кісток і дрібно нарізаємо, а картоплю розминаємо в пюре. Після цього всі перекладаємо назад в слабо киплячий бульйон. Чистимо цибулину, шаткуємо разом з ковбасою і сардельками кільцями й обсмажуємо в невеликій кількості масла. Потім додаємо подрібнені солоні огірочки , кладемо квашену капусту і томатну пасту. Тушкуємо на слабенькому вогні приблизно 10 хвилин, а потім перекладаємо обжарку в бульйон, солимо і варимо під кришкою 40 хвилин.
Німецький суп "Айнтопф"
Інгредієнти: баранина - 500 г; вода - 2 л; картопля - 500 г; помідори - 350 г; горошок - 1 ст.; квасоля - 1 ст.; крохмаль - 2 ч. ложки; сметана - 200 мл; рослинна олія; спеції. Приготування М'ясо нарізаємо шматочками і обсмажуємо в гарячому маслечко. Потім заливаємо окропом, приправляємо спеціями і варимо до готовності. Помідори і картоплю нарізаємо кубиками, викладаємо в сковороду і готуємо ще 10 хвилин. Далі кидаємо молоду квасолю і відварений горошок. Ще раз кип'ятимо суп, після чого вливаємо в нього сметану, збиту з крохмалем.