Вернуться назад Распечатать

Пряний чай латте – рецепт

Пряний чай латте – рецепт
Рецепт пряного чаю латте – це ні що інше, як рецепт звичного багатьом чаю з молоком, який присмачили корицею, кардамоном, гвоздикою та іншими ароматними доповненнями. Молоко для такого чаю нерідко збивається в піну і готовий напій нагадує каву латте, але деякі воліють замінювати пінну шапку збитими вершками.

Як зробити пряний чай латте?


Інгредієнти:

  • пакетики чаю - 2 шт.;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • імбир - 1/2 ч. ложки;

  • вода - 240 мл;

  • молоко - 240 мл;

  • цукор - 45 г;

  • ванільний стручок.


  • Приготування
    На плиті підігрійте суміш з води і молока з додаванням ванільного стручка. Коли рідина почне закипати, зніміть посуд з вогню, додати інші спеції, цукор і опустіть чайні пакетики. Залиште чай заваритися на 7-10 хвилин, після чого розливайте пряний латте по склянках і подавайте відразу, або попередньо доповніть збитими вершками.

    Пряний гарбузовий латте


    Склад пряного чаю латте можна варіювати, додавши у напій сезонні інгредієнти. Одним з таких, в холоди, може стати гарбуз, яку попередньо припускають зі спеціями.
    Інгредієнти:

  • гарбуз - 160 г;

  • молоко - 350 мл;

  • мед - 25 г;

  • пакетик чаю;

  • кориця - 2 ч. ложки;

  • мускат - 1 ч. ложка;

  • бутон гвоздики;

  • жирні вершки - 25 мл


  • Приготування
    Натріть гарбуз і покладіть її на сковороду. Всипте мелені прянощі, покладіть бутон гвоздики і влийте близько половини склянки води. Залиште гарбуз нудитися до повного випаровування вологи і м'якості, після чого пюрируйте її разом з теплим молоком і повторно підігрійте суміш. Заваріть в отриманий напій чайний пакетик, після чого підсолодіть латте медом. Жирні вершки збийте і, розлив пряний чай латте, доповніть напій пінної вершковою шапкою.

    Як приготувати пряний чай латте?

    Пряний чай латте – рецепт

    Інгредієнти:

  • вода - 230 мл;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • чайні пакетики - 2 шт.;

  • мелений імбир, кардамон, мускат, гвоздика - по 1/4 ч. ложки;

  • молоко - 240 мл;

  • білий шоколад - 155 р.


  • Приготування
    Всі інгредієнти, крім шматочків шоколаду, помістіть в сотейник і залиште закипати, помішуючи, на середньому жарі. Дайте напою заваритися протягом 5 хвилин після закипання, прибравши його з вогню. Потім процідіть і все поверніть на плиту. Поступово додайте скибочки шоколаду, поки весь він повністю не розтопиться, а після подавайте, посипавши прянощами. Також ви можете доповнити готовий напій збитими вершками і стружкою з білого шоколаду.