Рецепт пряного чаю латте – це ні що інше, як рецепт звичного багатьом чаю з молоком, який присмачили корицею, кардамоном, гвоздикою та іншими ароматними доповненнями. Молоко для такого чаю нерідко збивається в піну і готовий напій нагадує каву латте, але деякі воліють замінювати пінну шапку збитими вершками.
Як зробити пряний чай латте?
Інгредієнти: пакетики чаю - 2 шт.; кориця - 1 ч. ложка; імбир - 1/2 ч. ложки; вода - 240 мл; молоко - 240 мл; цукор - 45 г; ванільний стручок. Приготування На плиті підігрійте суміш з води і молока з додаванням ванільного стручка. Коли рідина почне закипати, зніміть посуд з вогню, додати інші спеції, цукор і опустіть чайні пакетики. Залиште чай заваритися на 7-10 хвилин, після чого розливайте пряний латте по склянках і подавайте відразу, або попередньо доповніть збитими вершками.
Пряний гарбузовий латте
Склад пряного чаю латте можна варіювати, додавши у напій сезонні інгредієнти. Одним з таких, в холоди, може стати гарбуз, яку попередньо припускають зі спеціями.
Інгредієнти: гарбуз - 160 г; молоко - 350 мл; мед - 25 г; пакетик чаю; кориця - 2 ч. ложки; мускат - 1 ч. ложка; бутон гвоздики; жирні вершки - 25 мл Приготування Натріть гарбуз і покладіть її на сковороду. Всипте мелені прянощі, покладіть бутон гвоздики і влийте близько половини склянки води. Залиште гарбуз нудитися до повного випаровування вологи і м'якості, після чого пюрируйте її разом з теплим молоком і повторно підігрійте суміш. Заваріть в отриманий напій чайний пакетик, після чого підсолодіть латте медом. Жирні вершки збийте і, розлив пряний чай латте, доповніть напій пінної вершковою шапкою.
Як приготувати пряний чай латте?
Інгредієнти: вода - 230 мл; кориця - 1 ч. ложка; чайні пакетики - 2 шт.; мелений імбир, кардамон, мускат, гвоздика - по 1/4 ч. ложки; молоко - 240 мл; білий шоколад - 155 р. Приготування Всі інгредієнти, крім шматочків шоколаду, помістіть в сотейник і залиште закипати, помішуючи, на середньому жарі. Дайте напою заваритися протягом 5 хвилин після закипання, прибравши його з вогню. Потім процідіть і все поверніть на плиту. Поступово додайте скибочки шоколаду, поки весь він повністю не розтопиться, а після подавайте, посипавши прянощами. Також ви можете доповнити готовий напій збитими вершками і стружкою з білого шоколаду.